Предизборно Борисов обеща пари за пенсии

Нищо не мога да направя за загубилите, заяви премиерът
Обновена: 29 окт 2011 07:26 | 28 окт 2011 13:40,
476
Предизборно Борисов обеща пари за пенсии
Снимка: БТА

245 млн. лева повече за пенсии са предвидени в бюджета за следващата година. Как обаче ще бъдат разпределени те, ще решава Националният съвет за тристранно сътрудничество.

Това заяви премиерът Бойко Борисов два дни преди балотажа за президент и след множество критики около организацията на изборите и искания за касиране на резултатите.

Борисов изрази надежда вотът в неделя да бъде по-добре организиран.

"Притесненията и това, което се получи на практика, бяха само с една единствена цел – заради изборите 2 в 1 спестяваме минимум 18 млн. лева от парите на данъкоплатците",  оправда се Борисов.

На въпрос как гледа на исканията за касиране на изборите премиерът отбеляза, че трябва да излязат резултатите и да се види колко са недействителните бюлетини.

Трябва да се направи съпоставка с това какви са били недействителните бюлетини при предишни избори и тогава ще се коментира. Ако са около седем на сто, значи са колкото на всички избори досега, добави Борисов.

Още по темата

"Вие си спомняте, че бяхме първа политическа сила години наред, а аз когато се явявах за кмет, нямах нито представител в ЦИК, нито в ОИК, никъде и никога не съм се съмнявал. А сега всички политически партии имат представители там и накрая се подписват върху протоколите. Съжалявам за тези, които са загубили, но нищо не мога да направя повече за тях", каза премиерът.

На въпрос дали е правилно председателят на парламента Цецка Цачева да ходи на предизборни митинги, премиерът отбеляза, че всички ходят и вероятно заради това и тя е започнала да ходи.

Попитан дали ще бъдат наказани двамата депутати – Станислав Иванов и Иван Божилов, които са били в зала "Универсиада" в деня след изборите, премиерът отговори, че те не са били вътре в залата, за да ги наказва.

Иванов беше заснет да носи чувал с бюлетини, а той се оправда, че помагал на бременна жена. Божилов пък носел храна и вода на чакащите хора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


476
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
421
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мутро браво пак си голям свинар мутро
420
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ВСЕКИ ГЛАС Е ВАЖЕН! ГЛАСУВАЙТЕ! И съм абсолютно убеден в необходимостта от този вот. Нещо повече смятам го за свой граждански дълг.
419
8
 
5
 
! Отговори
да си припомним преди 12 години
Сега като си припомним ,че "Червените" управляват България повече от 60 години от последните 67 години и народът ни е най-бедния в Европа, следва въпросът: кадърно или некадърно са ни управлявали комунистите цели 60 години? ТОВА Е ВЪПРОСЪТ, НА КОЙТО ТРЯБВА ДА СИ ОТГОВОРИ ВСЕКИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН, МИСЛЕЙКИ ЗА СОБСТВЕНИЯ СИ ЖИВОТ И ТОЗИ НА ДЕЦАТА СИ.
418
4
 
6
 
! Отговори
Ваня преди 12 години
Много хубава новина, дано наистина бъдат увеличени пенсиите, хората от третата възраст го заслужават.
417
0
 
7
 
! Отговори
Габи преди 12 години
Посланиците Байърли, Макълдауни, Уорлик ни посочиха истината в очите: Мr Байърли ни показа силовите групировки, техните шефове и фирми и се оказа, че това, което политици, депутати, МВР не смеят да го кажат, е налице - има симбиоза мафия-политици- депутати , като мафиотите според необходимостта стават политици, че и по-нагоре израстват. Г-н Уорлик ни изясни какво означава двойна съдебна система и че тя има почва у нас. Посл.Макълдауни засегна политиците, нарече някои от тях клоуни и шарлатани и накрая заключи, че бълг. политическа сцена гъмжи от мошеници и чудаци. През май т.г. пък публикуваха мнение за премиер Борисов. Та то не остана незасегната инсититуция! Очакваме мнението на посланик/ци на САЩ за президента и здравната система. Всичко друго мина под знака Дежа вю!
416
0
 
1
 
! Отговори
аз преди 12 години
айде пак ме баннаха :(
415
3
 
13
 
! Отговори
до 421 преди 12 години
Имаш предвид увеличението от 270 на 290лв ли? Абе айде моля ти се! Всичко е лъжа, фарс и замазване на ситуации... В момента Борисов трепери, че няма да си вземе цялата власт и затова излиза ежедневно с "позитивни" изказвания и фалшиви лозунги...нали преди седмица много се хвалеше, че газа и оттам парното няма да поскъпват, а какво стана... виж коментар 425...СРАМ И ОМРАЗА могат само да се изпитват към такова низше същество като Борисов!
414
1
 
6
 
! Отговори
обещания преди 12 години
Правителството не се отказва от намерението си да въведе акциз върху природния газ, използван за топлоенергия, от следващата година.Това потвърди председателят на Конфедерацията на работодателите-индустриалци в България Огнян Донев след консултации в Тристранния съвет.Според него въвеждането на акциза ще е плавно през следващите две години, съобщи БНР.По-рано днес синдикатите коментираха, че акцизът ще оскъпи допълнително цената на парното.
413
11
 
7
 
! Отговори
ДО СОНЯ ДО КОМУНЯГИТ преди 12 години
ВЛЯЗОХ ВЪВ ФОРУМА ДА ВИДЯ, ДОКЪДЕ ВИ Е СТИГНАЛО РАЗДРАЗНЕНИЕТО И НЕВЪЗДЪРЖАНОСТТА ЧБГ И ТОВА, КОЕТО ЧЕТА МЕ ОБНАДЕЖДАВА: БЕЗСИЛИЕТО ВИ ПРЕД ЗАГУБАТА СЕ Е ПРЕВРЪРНАЛО В ЗЛОБА, ЗНАЧИ В НЕДЕЛЯ ЩЕ ДУХАТЕ СУПАТА И ИДВА НАЧАЛОТО НА КРАЯ НА МРАКОБЕСНАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ЕРА И НОРМАЛНИ ХОРА В БЪЛГАРИЯ, НИКОГА ВЕЧЕ НЕ ЩЕ ВИ ВЪРЖАТ ДА ГЛАСУВАТ ЗА ВАС *** И ***!!! ИЗБЪЛВАЙТЕ СИ БЪЛВОЧА, ЧУМИ И ВАМПИРЯСАЛИ ЧЕРВЕНИ ШМАТКИ И ***, ДАНО ВИ ОЛЕКНЕ, ЩОТО ТАКИВА ВЪЛНЕНИЯ, ПОВЕЧЕ НЯМА ЗА ВАС ЧБ ГЛАВИ!!!
412
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
не щеме ний богатство не щеме ний пари........
411
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Toй ако искаше да е предизборно нямаше да чака балотажите.Щеше да обещава месец два преди изборите, никой не му гарантира, че ще има балотаж.Доста смешна провокация от страна на медииите!
410
4
 
2
 
! Отговори
Деница преди 12 години
Идеята е, че всички мислят, че това "обещание" е предизборно, но нека се замислим, дали ако подобен тип предвиждани, то от две години трябваше да казваме и че увеличенията на заплатите са предизборни!
409
5
 
12
 
! Отговори
belalov преди 12 години
Сутринта увеличават пенсиите, вечерта не! Нищо чудно това е ГЕРБ! Ще им се и президента да е кух наблюдател на безсилието им!
408
4
 
18
 
! Отговори
пфу преди 12 години
Абе айде спрете с тези лъжи Борисов! Знаем много добре колко лесно забравяте обещанията си! Не ви ли омръзна да се излагате и да ви се присмиват?!
407
4
 
13
 
! Отговори
Аз преди 12 години
Поредната опашата лъжа.
406
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Той доста неща обеща и преди две години.
405
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сутринта обеща по-високи пенсии а вечерта вече се отрече от думите си.Напълно в неговия стил.Как да гласуваш за такъв човек?
404
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
СОНЯ БРАВО,ДАНО КЛЕТВАТА ТИ ДА ГО СТИГНЕ
403
4
 
27
 
! Отговори
митко преди 12 години
БЪЛГАРИ В неделя всички срещу герб да ги отвеем цецки цачевци,монтанченката
402
0
 
9
 
! Отговори
fiko преди 12 години
tozi ofcar samo na izbori obestava za pensiii.pik nakraya nyama nisto