Предизборно Борисов обеща пари за пенсии

Нищо не мога да направя за загубилите, заяви премиерът
Обновена: 29 окт 2011 07:26 | 28 окт 2011 13:40,
476
Предизборно Борисов обеща пари за пенсии
Снимка: БТА

245 млн. лева повече за пенсии са предвидени в бюджета за следващата година. Как обаче ще бъдат разпределени те, ще решава Националният съвет за тристранно сътрудничество.

Това заяви премиерът Бойко Борисов два дни преди балотажа за президент и след множество критики около организацията на изборите и искания за касиране на резултатите.

Борисов изрази надежда вотът в неделя да бъде по-добре организиран.

"Притесненията и това, което се получи на практика, бяха само с една единствена цел – заради изборите 2 в 1 спестяваме минимум 18 млн. лева от парите на данъкоплатците",  оправда се Борисов.

На въпрос как гледа на исканията за касиране на изборите премиерът отбеляза, че трябва да излязат резултатите и да се види колко са недействителните бюлетини.

Трябва да се направи съпоставка с това какви са били недействителните бюлетини при предишни избори и тогава ще се коментира. Ако са около седем на сто, значи са колкото на всички избори досега, добави Борисов.

Още по темата

"Вие си спомняте, че бяхме първа политическа сила години наред, а аз когато се явявах за кмет, нямах нито представител в ЦИК, нито в ОИК, никъде и никога не съм се съмнявал. А сега всички политически партии имат представители там и накрая се подписват върху протоколите. Съжалявам за тези, които са загубили, но нищо не мога да направя повече за тях", каза премиерът.

На въпрос дали е правилно председателят на парламента Цецка Цачева да ходи на предизборни митинги, премиерът отбеляза, че всички ходят и вероятно заради това и тя е започнала да ходи.

Попитан дали ще бъдат наказани двамата депутати – Станислав Иванов и Иван Божилов, които са били в зала "Универсиада" в деня след изборите, премиерът отговори, че те не са били вътре в залата, за да ги наказва.

Иванов беше заснет да носи чувал с бюлетини, а той се оправда, че помагал на бременна жена. Божилов пък носел храна и вода на чакащите хора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


476
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
381
2
 
1
 
! Отговори
Истината преди 12 години
Интелигентната половина от народа бойкотира всички избори, защото отдавна прозря че зад всички партии и кандидати стои уродливата БКП/ДС мафия!!!
380
2
 
3
 
! Отговори
Ron Jeremy преди 12 години
"Много неща бяха подписани по "врето на Станишев" Повечето неща бяха подписани в последната една година от тяхното управление, с което държавата поема непосилни ангажименти, за които няма пари. Сега от ГЕРБ се иска да спасят държавата в условията на безпрецедентна криза."ЧАУШЕСКО В РУМЪНИЯ НАПРАВИ 0 % БЮДЖЕТЕН ДЕФИЦИТ И НАРОДА ГЛАДУВАШЕ. ВИДЯХМЕ ГО КАК СВЪРШИ .... ГЪРЦИТЕ ВЗЕМАТ %-ни ЗАПЛАТИ И ИМ ОПРОЩАВАТ .... ПОЛИТИЦИТЕ СА З АДА БАЛАНСИРАТ В ПОЛЗА НА НАРОДА НЕ ДА ЛЪЖАТ НА ВСЯКА КРАЧКА !
379
1
 
5
 
! Отговори
Пенсионер преди 12 години
Лъжец!
378
2
 
4
 
! Отговори
Бойкот на изборите преди 12 години
Аз пък не познавам интелигентен човек, който ще иде да избира между двете червени *** Калфин и Плевнелиев.
377
1
 
7
 
! Отговори
ИЗБОРЕН ФАРС преди 12 години
Управляващата вече 22г комунистическа мафия отдавна е избрала скимтящия *** Росен Плевнелиев за президент.
376
9
 
2
 
! Отговори
Селянина преди 12 години
Ей, *** загубени, в неделя ше ви скъсаме на балотажа, ше духате супата вий, айде плямпайте си тука, а га загубите пийте една студена вода.
375
0
 
1
 
! Отговори
До 194 преди 12 години
Кво?Ти се *** от страх отсега?Няма да ви колим,ще ви дерем живи!!хахахахахахаха
374
1
 
3
 
! Отговори
Germany преди 12 години
Qjte go sega, ei vie tam. vie ne ste za europe a za ...... neznam kade v Tunis dori sa po demokratichni van ot EU!!!
373
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
калфин президент!
372
0
 
5
 
! Отговори
за 372 преди 12 години
Ако не ти харесва българския народ предлагам да напуснеш България и да ходиш където ти харесва повече. И не виждам защо сравняваш милиционерите със СДС - нищо общо нямат.
371
0
 
10
 
! Отговори
До 363 преди 12 години
Вие ТИКВИТЕ, сте на върха на ПРОСТОТИЯТА!Чудно ми е,дали в понеделник ще пишете тук простотиите си?
370
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бойко Борисов -Пожизнен Премиер! Ей така,сега ги хваща диарията тия форумни ,червени мишки и спират да пишат глупостите си :))
369
0
 
8
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Много елементарно.Обещания точно преди изборите.А след това ще ги забравят.Няма и месец,откакто Дянков каза,че догодина не се предвижда увеличение на заплати и пенсии.Е откъде изведнъж намериха пари?.Абе вие наистина ни мислите за лош "матриал".Да,ама не .Не сме.И в неделя ще ви го покажем,за да престанете да ни се подигравате.
368
5
 
1
 
! Отговори
Spiro преди 12 години
" Освен това гледа с презрение на българския народ, което е много лошо. "Ако трябва да си говорим честно (ние все пак не сме политици) - народ, който на няколко пъти избира комунисти да го управляват, заслужава единствено презрение. И на няколко пъти България заорава в дъното именно поради колосалните кражби по времето на червените. След това всички очакват от СДС, ОДС и ГЕРБ да оправят нещата за 1-2 години! Е не става!
367
1
 
3
 
! Отговори
До 368 преди 12 години
Ти не си ли чувал поговорката-Коя мома не иска да я щипят,да не се хваща на хорото!Че и твоите ,като знаят ,че НЕ МОГАТ,защо ламтят за власт? ЗА ДА КРАДАТ!!!
366
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма по-прости същества на Земята от комунистите! Нека в неделя гласуваме против простотията!
365
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБ!
364
7
 
3
 
! Отговори
Spiro преди 12 години
"НО ПО ВРЕМЕТО НА СТАНИШЕВ ИМА ПОДПИСАНО СПОРАЗУМЕНИЕ СЪС СИНДИКАТИТЕ ВСЯКА ГОДИНА ПЕНСИИТЕ ДА БЪДАТ ИНДЕКСИРАНИ С % ИНФЛАЦИЯ"Много неща бяха подписани по "врето на Станишев" мой човек. Повечето неща бяха подписани в последната една година от тяхното управление, с което държавата поема непосилни ангажименти, за които няма пари. И ударно бяха похарчени много, много пари (за справки питай Масларова и хидроинженера). Сега от ГЕРБ се иска да спасят държавата в условията на безпрецедентна криза.
363
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бойко е много готин. Обаче е слаб държавник. Освен това гледа с презрение на българския народ, което е много лошо.
362
6
 
4
 
! Отговори
До 351 преди 12 години
Ако българина беше толкова беден и изтрадал нямаше да има нито телевизор, нито кабелна или цифрова телевизия за да гледат въпросното предаване, още по-малко да притежават компютър и интернет, за да се оплаква /мрънка/ след това! Като на празната ти червена кратуна не й харесва дадено предаване е най-лесно да смени канала, но от къде толкова акъл.