Предизборно Борисов обеща пари за пенсии

Нищо не мога да направя за загубилите, заяви премиерът
Обновена: 29 окт 2011 07:26 | 28 окт 2011 13:40,
476
Предизборно Борисов обеща пари за пенсии
Снимка: БТА

245 млн. лева повече за пенсии са предвидени в бюджета за следващата година. Как обаче ще бъдат разпределени те, ще решава Националният съвет за тристранно сътрудничество.

Това заяви премиерът Бойко Борисов два дни преди балотажа за президент и след множество критики около организацията на изборите и искания за касиране на резултатите.

Борисов изрази надежда вотът в неделя да бъде по-добре организиран.

"Притесненията и това, което се получи на практика, бяха само с една единствена цел – заради изборите 2 в 1 спестяваме минимум 18 млн. лева от парите на данъкоплатците",  оправда се Борисов.

На въпрос как гледа на исканията за касиране на изборите премиерът отбеляза, че трябва да излязат резултатите и да се види колко са недействителните бюлетини.

Трябва да се направи съпоставка с това какви са били недействителните бюлетини при предишни избори и тогава ще се коментира. Ако са около седем на сто, значи са колкото на всички избори досега, добави Борисов.

Още по темата

"Вие си спомняте, че бяхме първа политическа сила години наред, а аз когато се явявах за кмет, нямах нито представител в ЦИК, нито в ОИК, никъде и никога не съм се съмнявал. А сега всички политически партии имат представители там и накрая се подписват върху протоколите. Съжалявам за тези, които са загубили, но нищо не мога да направя повече за тях", каза премиерът.

На въпрос дали е правилно председателят на парламента Цецка Цачева да ходи на предизборни митинги, премиерът отбеляза, че всички ходят и вероятно заради това и тя е започнала да ходи.

Попитан дали ще бъдат наказани двамата депутати – Станислав Иванов и Иван Божилов, които са били в зала "Универсиада" в деня след изборите, премиерът отговори, че те не са били вътре в залата, за да ги наказва.

Иванов беше заснет да носи чувал с бюлетини, а той се оправда, че помагал на бременна жена. Божилов пък носел храна и вода на чакащите хора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


476
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
401
7
 
22
 
! Отговори
соня преди 12 години
ако знаеш тикво колко те мразя,че ако мога да се превърна в чума бих те уморила-лъжец,манипулатор,темерут,себевлюбен ***,и махни тоя червен конец,дано Господ ти го свали барабар с главата ти
400
3
 
19
 
! Отговори
лили преди 12 години
*** гербери пенсиите,болничните се получават на основание на внасяни осигуровки,а вие изчадия адови дано никога не достигнете до пенсия както и вашата тиква.никой до сега не е лишавал хората от конституционното им право да гласуват,един лъжец и манипулатор е начело на държавата бих казала час по-скоро Господ да ни оттърве от тази мутра ,но и на Господ не му трябват такива *** АНАТЕМА на всички герберски ***
399
10
 
2
 
! Отговори
alex преди 12 години
Той отдавна е казал че ще го направи ,няма общо с изборите..
398
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Незнам какво обещава този *** Борисов но знам(прочетох го в пресата)че,тази седмица България пак е осъдена в СТРАЗБУРГ ,когато той е бил Главен секретар на МВР и знам че пак ние ще плаштаме полицейските безобразия на този ***. ЕЙ това знам
397
0
 
18
 
! Отговори
Страсбург преди 12 години
Правителството да престане да ни прави на абдали ! Събраните за пенсионери парични средства трябва да се използват за индексация на всички пенсии, а не за популизъм чрез подхвърляне на милостиня на една част от пенсионерите ! Пенсиите не са жест на милосърдие към най-бедните ! Те се определят на база на внасяните от гражданите през осигурителния им стаж пари за пенсионно осигуряване !
396
0
 
12
 
! Отговори
Детектифф преди 12 години
Абе, ще се поклони той на народа си ама ще е късно. А сегашното му поведение не е поклон. Недостойно е и може да се окачестви само и единствено като навеждане с неприлична цел. В някои райони на страната тази цел се казва онождане.
395
0
 
19
 
! Отговори
az be преди 12 години
Изборите не са ли за президент? Той от кога решава какви да са пенсиите?
394
1
 
16
 
! Отговори
hgfd преди 12 години
Бойко много си силен в обещанията ама след изборите бързо забравяш май.То преди да станеш премиер то какво ли не обещаваше а кво стана.Замрази всички заплати и пенсии,затвори половината болници.Имаше исказвания от рода че ще возиш болните с АТВ-та,какъв смях.Дали някоя бабичка ще издържи и километър на АТВ.Ама народа бързо забравя май.Ами за лошия материал дето каза,че сме всички БЪЛГАРИ,Нямам думи.Тези,който гласуват за ГЕРБ са просто мазохисти нямам друго определение за тях
393
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
СЛЕДВАЩИТЕ ПОКОЛЕНИЯ ЩЕ КАЖАТ - БЛАГОДАРЯ БАТИ БОЙКО, ЧЕ СИ СТИСКАЛ...САМО ДЕТО СЕ ОАКА, ДА НЕ КАЖЕМ ОС....РА
392
0
 
1
 
! Отговори
оо преди 12 години
ооо
391
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Загубен павиан.Силно агресивен.Говори много глупости.Обича тиква.Последно забелязан в района на Банкя, според други сигнали - около министерски съвет.Моля който го намери, да го натовари на първият самолет за Cуринам с еднопосочен билет.Голямо възнаграждение
390
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
При вдигане на минималната заплата, се увеличават и пенсиите.
389
2
 
1
 
! Отговори
Саркози преди 12 години
и България май е грешка.
388
1
 
18
 
! Отговори
Truth_Hurts преди 12 години
Предизборно бат Боко може много неща да обещае, само дето следизборно всичко се оказва ЛЪЖА!
387
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Парите за майчинство и безработица вече ще се смятат от доходите през последните 2 г. вместо през последните 18 месеца. За болничните също базата се удължава от 12 на 18 месеца.Това е от проекто бюджета на НОИ.Мен това ме интересува
386
2
 
15
 
! Отговори
Бойчо преди 12 години
Б.Б. обещава пенсии! Страх го тресе!
385
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само Бойко ще ви оправи,червена ***!
384
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Колко жалко е да си комунист, да чакаш вечно някой бащица да те храни, понеже си такъв аутсайдер и мързел, че не можеш да изкараш сам и лев с труд и/или акъл. Естествено по-умните и можещи хора са врагове на народа /комуниста/, защото не дават възможност на некадърните и завистливи комунисти да изявят с простотията си.
383
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БОЙКО БОРИСОВ - ПОЖИЗНЕН ПРЕМИЕР!!!
382
0
 
1
 
! Отговори
До ДнесБг преди 12 години
Защо скривате коментарите?