Втори мост над Дунав при Русе иска Павлова

Градът щял да стане координационен център
16 юни 2012 13:40,
111
Втори мост над Дунав при Русе иска Павлова
Лиляна Павлова. Снимка: Булфото

Има идея за изграждане на втори мост над река Дунав край Русе или разширение на сегашния, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова в крайдунавския град. Тя участва в обществен дебат на тема  "Дунавската стратегия - възможност да градим регионите в Европа".

Павлова обясни, че в момента тече работата по отделните приоритетни оси и области по Дунавската стратегия - да се координират и да започнат да се изготвят проектите. Много е  важно през тази и следващата година те да бъдат идентифицирани и да бъдат готови поне на фаза идейни проекти.

По думите на Павлова сред големите проекти, които са били отбелязани по Дунавската стратегия, са и двата моста над река Дунав - при Оряхово-Бекет и при Силистра - Кълъраш.

Според министъра изграждането на втори мост или разширяването на този е важно от стратегическа гледна точка - не само за Дунавския регион, но и България като държава на кръстопът, през  която преминават пет от европейските транспортни коридори.

По думите на Павлова след изграждането на пътя Русе-Свиленград Русе ще се превърне в стратегически координационен център на транспортните връзки и това ще доведе до  необходимост за нов мост или разширение на сегашния.

Павлова смята, че има две опции за осигуряване на инвестициите за този проект. Първата е  свързана с преговорите с Катар за пътя Русе - Свиленград, към които може да се добави и изграждането на втори мост или разширение на сегашния. Втората възможност е да се търси финансиране от програмата за трансгранично сътрудничество България - Румъния.

"Тази програма не е толкова голяма като бюджет, но тя винаги финансира стратегически проекти. Ако успеем да постигнем съгласие при преговори с румънската страна, че и за двете държави това е важно, бихме могли да се опитаме да го идентифициране като стратегически важен проект", обясни Павлова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
6
 
18
 
! Отговори
heh преди 12 години
Поредната калинка в тиквена каляска. Некадърница проста с червени протекции. Никога не съм предполагал че Бг може да се "управлява" от толкова проста ***. Нагла, некадърна и аморална. Чалга!
14
17
 
10
 
! Отговори
ВИЕ СТЕ КРЕТЕНИ ,БЕ. преди 12 години
.....КОЛКО ОЩЕ МОСТА ЩЕ ПРАВИТЕ НА ИЗТОК ПО ДУНАВА...??!!ТРЯБВА НИ ПЪТ ЗА ЗАП. ЕВРОПА ....НЕ ЗА РУСИЯ И ТАДЖИКИСТАН!БЪЛГАРИЯ ,ДАЖЕ НЯМА КАКВО ДА ИЗНЕСЕ ЗА РУСИЯ ---ЗА ДА СЕ РЕНТИРА ТОЯ МОСТ!!!НЯМА ДА ЗАОБИКАЛЯМЕ ЦЯЛА РУМЪНИЯ ЗА ДА ОТИДЕМ В ПРАГА И БЕРЛИН....ИЛИ ДА ПЛАЩАМЕ ГРЕШНИ ПАРИ И РУШВЕТИ НА СЪРБИТЕ , КАТО МИНАВАМЕ ПРЕЗ ТЯХ!ТОВА---САМО ОТЧАЯН РУСКИ ДУПЕДАВЕЦ, МОЖЕ ДА ГО ИЗМИСЛИ...!!!!!
13
4
 
29
 
! Отговори
а преди 12 години
Дано новият мост да може да издържи на килограмите на другарката Павлова.
12
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
абе кукло ,говори малко по професионално,стига си ръсела тъпотии.Или Началника ти е наредил така да говориш
11
2
 
30
 
! Отговори
Вожда преди 12 години
Предлагам не още един, а два или три, колкото повече, толкова по добре...при Оряхово, Силистра, Загражден, Бутан...където се сетят.....да си копят и строят за да има за крадене. А, и всички на Главболгар да ги харижат.
10
6
 
28
 
! Отговори
лил преди 12 години
лиляно моме по добре остави политиката , пътищата и мостовете на друг , а по добре се опитай да вкараш някой младеж в леглото , че изглеждаш много напрегната и леко нещастна на снимката
9
5
 
32
 
! Отговори
дд преди 12 години
Като и видя наглия поглед на тая ми се приисква да я цапна с лопата у тиквата
8
2
 
32
 
! Отговори
мостовак преди 12 години
Тоя на Видин вече 5-6 години се прави, а се говори поне от 10-15, значи втория над Русе ще му *** лентата 2030 приблизително.
7
6
 
28
 
! Отговори
57120 преди 12 години
А нещо в задният си двор искаш ли ЛИЛЯНО!! внучка на ВИДЕН- комунист сега я направиха за министър-уж не обичали *** :)))))))))))))))))))
6
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
таз ако цамбурне в дунав и разплуе телеса мисля че идеален сал ще се получи от нея.няма да потъне със сигурност.
5
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
2-3 милиярда за глупости откаде ???
4
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе Лиляно моме хубава ти за 2-ри мост не мисли а помисли как да вкараш малко пътищата в ред .Че не са ремонтирани цели 20 години...
3
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз пък искам повишение на заплатите и безплатно здравеопазване и оброзование...
2
8
 
29
 
! Отговори
Алов преди 12 години
Защо? И там ли ще се инвестира в ***?
1
12
 
6
 
! Отговори
RAZ DVA преди 12 години
abe 1 stiga be 15-20 puti sum minaval jdan djun nikoi nqma,daite parite za ne6to po vajno,ne se izlagaite