Втори мост над Дунав при Русе иска Павлова

Градът щял да стане координационен център
16 юни 2012 13:40,
111
Втори мост над Дунав при Русе иска Павлова
Лиляна Павлова. Снимка: Булфото

Има идея за изграждане на втори мост над река Дунав край Русе или разширение на сегашния, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова в крайдунавския град. Тя участва в обществен дебат на тема  "Дунавската стратегия - възможност да градим регионите в Европа".

Павлова обясни, че в момента тече работата по отделните приоритетни оси и области по Дунавската стратегия - да се координират и да започнат да се изготвят проектите. Много е  важно през тази и следващата година те да бъдат идентифицирани и да бъдат готови поне на фаза идейни проекти.

По думите на Павлова сред големите проекти, които са били отбелязани по Дунавската стратегия, са и двата моста над река Дунав - при Оряхово-Бекет и при Силистра - Кълъраш.

Според министъра изграждането на втори мост или разширяването на този е важно от стратегическа гледна точка - не само за Дунавския регион, но и България като държава на кръстопът, през  която преминават пет от европейските транспортни коридори.

По думите на Павлова след изграждането на пътя Русе-Свиленград Русе ще се превърне в стратегически координационен център на транспортните връзки и това ще доведе до  необходимост за нов мост или разширение на сегашния.

Павлова смята, че има две опции за осигуряване на инвестициите за този проект. Първата е  свързана с преговорите с Катар за пътя Русе - Свиленград, към които може да се добави и изграждането на втори мост или разширение на сегашния. Втората възможност е да се търси финансиране от програмата за трансгранично сътрудничество България - Румъния.

"Тази програма не е толкова голяма като бюджет, но тя винаги финансира стратегически проекти. Ако успеем да постигнем съгласие при преговори с румънската страна, че и за двете държави това е важно, бихме могли да се опитаме да го идентифициране като стратегически важен проект", обясни Павлова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
0
 
1
 
! Отговори
T.N.T. преди 12 години
WTORI MOST NA BALGAROKREMALSKATA DRUJBA MOJE.6TE GO NAPRAVQT ZA TRI MESECA NA6ITE LILIPUTKI,6TOM E ZA KREMAL...NE E ZA EVROPA EI SEGA TOVARI6...
94
0
 
1
 
! Отговори
Никола преди 12 години
Не ми се занимаваше ама ще го напиша! Жената каза че ще търси ФИНАНСИРАНЕ ОТ Катар. Другия вариант е нещо наречено Дунавска стратегия ето инфоmrrb.government.bg/index.php?do=reg_dev&id=4&lang=bg&type=75
93
0
 
1
 
! Отговори
Участник в последнит преди 12 години
Ако ще и 246 да ти е Ай Кю-то,пак ще си платен гъзолизец!Тия избори не ги дадохме-вие си ги изфабрикувахте,такива,каквито са ви нужни,за да заграбите България с тази на снимката.
92
1
 
7
 
! Отговори
Чук преди 12 години
Втори мост в Русе и магистралата Русе-Свиленград се подготвят за трасе на сухопътните натовски войски за Близкия Изток и за Иран. Това трасе обаче ще бъде платено със заем от глупавия български народ. Такава е сделката на колониалното ни правителство, драги съотечественици, която го крепи на власт и ви гарантира дългосрочна мизерия и изтребление.
91
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И аз искам по-висока заплата, ама Боко не дава!
90
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
погледнете лицето на снимката. Каквао излъчва?- Духовна тъпота...
89
1
 
6
 
! Отговори
истината преди 12 години
В България нещата са плачевни. Офис менеджърки (секретарки) като тази стават министри само защото дядовците им са бивши партизани от отряда Чавдар. Чавдарец беше и Тодор Живков. Защо Борисов не разкаже откъде е баща му и какво го свързва с кметския син на Правец - Валентин Златев? Неудобно е на премиера да признае , че и той е тиква израстнала в Правец ритайки топка с Вальо Златев. Докога ще ни управлява тази правешка мафия.Малко ли им бяха 34 години през соца, ами са решили да продължант още
88
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На снимката:-Простотия облечена във власт!Резултата от тази комбинация е плачевен.
87
0
 
10
 
! Отговори
зиино преди 12 години
Куха лейка-герберка! Тази угоена комсомолка само *** Боце може да я сложи за министър! С червендалестия *** министър Миро , правят страхотен дует!...простотията герберска няма равна на себе си!
86
0
 
8
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Нима тази лоена топка *** може да мисли? И иска мост!
85
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Времената се менят, но нравите не. Единственият начин за крадене сега са държавните поръчки. Чиста работа, пари не вадят от джоба си (макар и крадени) , а ги вадят от джобовете на будалите, които гласуват за тях.
84
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Припила и се на свинята кладенчова вода!?!?!?
83
1
 
13
 
! Отговори
Е преди 12 години
Е как пък все разни партизански внучки и снахи на ЦК са забъркани в нашата политика и искат да ни управляват. Що за незаменими кадри са се пръкнали от това партизанско и комунистическо котило, че 70 години ще станат, не можем се отърва от тези пиявици. Абе няма ли някой луд с Калашник в Парламента да въздаде най-накрая малко правосъдие.Марио -37, къде си???
82
0
 
15
 
! Отговори
4 4 4 преди 12 години
как все на пред се тикат най некадърните и продажни хора на тая Държава.С огън и вода трябва да се прочисти тази България и един път за винаги да се прекърши врата на тази порочна практика на чело да се слагат вербувани компрометирани и контролирани хора.И тези там които ръководят и направляват този процес също да бъдат осветлени и отстранени защото с своето невежество и невъзможност да предлагат добри практики тласкат Държавата в тинята
81
0
 
18
 
! Отговори
Galabin_Boevski преди 12 години
Бааааах тая *** как се е наяла!!!
80
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кашалот в костюм виждали ли сте?
79
9
 
3
 
! Отговори
do анонимката 88 преди 12 години
Грешиш, драги, вонята идва от теб.Толкова *** коментар не съм чел отдавна.
78
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Я, па таа! Герберасите немат акъл и пари да завършат моста при Видин, размечтали се за още 10 моста. И Тодор Живков не се изпускаше толкова. От бандата на охранителя направо вони на глупост.
77
0
 
7
 
! Отговори
Do 83 - Помня! преди 12 години
Явно грешиш, защото първия директор на КПВ(Комбинат за Полиестер.Влакна)"Димитър Димов" беше инж.Атанас Ганчев, починал тази година на 7 февруари на 98 годишна възраст - лека му пръст. След това наистина инж.С.Хубавий(починал) стана директор на ХКПВ"Д.Димов", а след него директор бе Р.Ишмериев и по -късно комбината бе прекръстен на ЯМБОЛЕН.Сега от бившата гордост на Ямбол не е останало нищо, машините са нарязани и продадени за скрап, но поради липса на инвестиции в града той още е новия завод
76
10
 
7
 
! Отговори
АНКЕТА преди 12 години
Когато в държавата се строи, създават се бизнес, плащат се заплати и данъци *** пости извъртат нещата и викат, че се крадяло. Те понеже нищо не построиха през мандата си, а само крадяха пищят на умряло . . . много ми е чудно обаче защо толкова много искат да се построи АЕЦ Белене ?