Очаквано Янев оглави комисията си

Лидерът на РЗС бил честен и безпристрастен
20 сеп 2012 15:01,
149
Очаквано Янев оглави комисията си
Снимка: архив, Impact Press Group

Лидерът на РЗС и независим депутат Яне Янев оглави анкетната комисия, която ще разследва  корупцията по високите етажи на властта.

Тя беше създадена по-рано днес по предложение на самия Янев, който беше избран за неин председател със 73 гласа "за", 50 "против" и 8 "въздържал се". Той беше номиниран от колегата си Емил Василев, който се мотивира с обективността, безпристрастността и честността на Янев.

Независимият Камен Петков репликира, че Янев е титан на честността и добави, че "тук явно всяка къртица иска да стане агроном".

Още по темата
Не беше прието предложението на Коалиция за България председател да стане Мая Манолова, нито на "Атака" - комисията да бъде оглавена от Волен Сидеров.

Христо Бисеров от ДПС беше избран за заместник-председател на комисията.

От квотата на ГЕРБ в комисията са Димитър Лазаров, Димитър Бойчев, Красимир Ципов, Пламен Нунев, Румен Иванов и Златко Тодоров.

Представители на левицата ще бъдат Мая Манолова и Атанас Мерджанов, на ДПС - Христо Бисеров и Рамадан Аталай, а от "Атака"- Волен Сидеров. Сините не излъчиха свой кандидат.

Първоначално левицата предложи за свой представител независимия Георги Терзийски, но искането беше отхвърлено. Не беше прието и предложението на Тодор Великов независимите да бъдат представлявани от Касим Дал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Янев, честен и безпристрастен... Това е най-новият виц!
83
4
 
18
 
! Отговори
електорат преди 11 години
Яне ,колко ти плати Б.Б., за да си с него?Доколкото си спомням на президентските избори щеше да го сваляш?То бива хамелеонщина ,ама чак толкова!В следващия парламент няма да те има!
82
8
 
11
 
! Отговори
arhar преди 11 години
Във връзка с БСПин Кутев каза, че е готов да дебатира с Корнелия в публичното пространство, но да говорят и за БАНКОВИ СМЕТКИ ...Не се учудвам сега и че Мая, и Корнелия, и другите им съпартийци, близки до Гоце, не желаят да имат такава комисия в парламента !Какво повече да коментираме ? МЪКА !Ние, данъкоплатците, пък искаме да има такава комисия в парламента и вярваме на Яне !
81
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Da se razkriqt dalaverite, ama vsichkite, a ne izbiratelno. Onzi den Plevneliev kaza 30 mlrd za 3 mlrd. SRS--tata na Tanov, apartamentite na Cetso, AEC, zamenki, bosove,MAFIQ, ta do minaloto na BB. A dano, ama nadali...
80
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Той беше номиниран от колегата си Емил Василев, който се мотивира с обективността, безпристрастността и честността на Янев."Sled tova izre4enie sprqh da 4eta!E***i majkata!!!
79
4
 
13
 
! Отговори
дядо преди 11 години
яне е ченге но не българскозащитава чужди интереси както управляващите и за това ме се плащана всички чужди ченгета се създава легенда че са от българските службитоя си е обикновена ***
78
4
 
24
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Яне ,Яне,Не ме интересува сексуалната ти ориентираност ,но бъди сигурен - ти си много далеч от простата думичка мъж.За да си осигуриш място в следващия парламент си готов да продадеш и майка си.
77
2
 
12
 
! Отговори
дзвер преди 11 години
Иване...и к'во че пра'и таА комисия?Че 'зема Яне една торба газети и че им чете кой, к'во бил писАл, казАл и те така...За те таА рабОта си има ДАНС-ове, БОРКОР-и, МВР-ета и още сума ти ченгета...Па после идат Прокурорите и ако са с'брале доказателства мо'е и да ги осъдят.Той Яне те тиА де ги изредих ги нЕма за нищо...я да ги изволним сите.Той веке е четвърта истанция- над него е Боко и после Бог.Уволняващ...Има една дума за ***- лала.Та такъв е Яне...придворен шут.
76
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Колко плащат за участие в комисия и аз да се включа в някоя?
75
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този п....л си уреди допълнителна заплата за 6 месеца. А вие си пишете каквото си искате.
74
13
 
3
 
! Отговори
Иван преди 11 години
Абе толкова ли е важна личността на Яне Янев .Не е ли по важно какво ще се пръкне от тази комисия ? От вда дни в редиците на столетницата начело на лидера си Станишев се усеща нервност и злоба.Станишев стигна до там да използва махленски език "дрън дрън" - да уплюва свои - Танчето дончева няма да му остане длъжна.Защо Янето ви е толкова важен че да го обсъждате.Май големи далаверки ще излязат като разсекретят въпросното дело.А иначе платените си заработвайте хонорара - така или иначе ви личи.
73
3
 
19
 
! Отговори
ФУРНАДЖИЙСКА ЛОПАТА преди 11 години
Ха да го видим Янето сега какво ще направи, въпреки заканите му ДА УВОЛНИ БОЙКО БОРИСОВ!
72
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Привет! Това е телефонният секретар. Автоматичната записваща апаратура на спецслужбите ще бъде включена след сигнала.
71
3
 
10
 
! Отговори
Без съмнения преди 11 години
Едва ли има някой който да се съмнява, дали Янето ( Янка) е един обикновен пенкелер. Проблемът е в това, че в НС са го подкрепили още 125 като него. В това число и Волен Сидеров. Той се оправда, че е гласувал за създаването на такава комисия, тъй като Янка обещала да раследва случая, където Боко е свързан с едно убийство. Сидеров бива да знае, че Боко няма да се размине с такова разследване, направено от един селски Лайньо. А след юли 2013 г. ще бъде разследван там където трябва.
70
4
 
26
 
! Отговори
паметлив преди 11 години
2009 г. Яне Янев : ЩЕ УВОЛНЯ БОЙКО БОРИСОВ!!!2012 г. Яне Янев : ЩЕ НАПРАВЯ ПАМЕТНИК НА БОЙКО БОРИСОВ!!!.................................2013 г. Яне Янев : БОЙКО, ако ме вкараш в парламента, всеки ден ще ти връткам клаксончета...
69
3
 
20
 
! Отговори
Валентин преди 11 години
Тоя уволни Бойко та сега реши и за борец с корупциата да се обяви. Ех бедни ми бедни ми сънародници, може и да си заслужаваме политиците, ама това си е...
68
3
 
29
 
! Отговори
Расъл у Расник преди 11 години
"Лидерът на РЗС бил честен и безпристрастен "... До 2 годишен може и да е бил такъв.
67
2
 
8
 
! Отговори
ЧЕНГЕ ЛИ Е ЯНЕВ преди 11 години
Министърът на вътрешните работи спуснал директива до всички областни дирекции и районни управления: "Да се подобри културата на обслужване на гражданите, респективно гражданките! Всеки наш служител, от директора до чистачката, е длъжен да оказва навременна и ефективна помощ на всеки гражданин, респективно гражданка, нуждаещи се от такава, дори гражданинът, респективно гражданката, да не са заявили изрично такава нужда. Наблюдавайте, съобразявайте и помагайте! Докладвайте за резултатите по каналния ред!".И така, директивата незабавно била приведена в действие.В N-ското РПУ началникът прочел дословно директивата на подчинените си, като допълнил: "И никой да не ми се връща без резултати!".В края на работния ден полицайчетата се отчитат на началника. Първият: "Аз днес помогнах на три бабички, на пет майки с бебета в колички и на осем полуголи абитуриентки да пресекат улицата". Вторият: "Аз днес помогнах на шест наркоманчета да си бият правилно инжекциите и дори им дадох по една дозичка за запас". Третият: "Аз днес помогнах на едни маскирани момчета, които изскочиха от една банка с някакви чувалчета, да се качат по най-бързия начин в един бус и даже спрях движението, за да могат да стигнат навреме за самолета, който ги чакал на летището". Четвъртият: "Аз днес помогнах на пет-шест момиченца на магистралата, които ми казаха, че чакали приятелите си, които пък им обещали да се оженят за тях, но нещо се бавели, та затова изпълних съпружеските задължения на закъснелите младоженци, даже дадох и по 50 лв. на девойчетата, та да имат за кафе и закуски, докато чакат". А петият, силно смутен и с пламтящи бузи, едвам промълвил: "Аз пък цял ден не можах да открия нуждаещи се от помощ граждани, и се отчаях, че ще остана с неизпълнен дълг. Най-накрая видях в трамвая как една млада хубава жена стана от седалката, а поличката й се беше впила между бузките на дупенцето й. Аз незабавно й се притекох на помощ и издърпах поличката навън. Тя неочаквано взе, че ми зашлеви един шамар по едната буза. Аз си помислих, че преди това й е било по-добре, затова вкарах поличката обратно между бузките на дупенцето й, а тя взе, че ми зашлеви още един шамар по другата буза! Та си мисля, че хората не са узрели още за нашата помощ и не ни разбират"...
66
2
 
11
 
! Отговори
До 76 преди 11 години
Сбъркал си отговора.Правилният отговор е НИКОЙ.Той ще разследва вече разледвани неща по които прокуратурата се е произнесла отдавна-няма данни за престъпление.Е и парите ги няма но това е друг въпрос
65
2
 
8
 
! Отговори
azz преди 11 години
Съвременна политическа пословица-"Искаш ли един проблем да не бъде решен-направи комисия за него".НО за участието във всяка една комисия се заплаща допълнително-т.е. Яне и другите в комисията просто ще лапат пари,работа няма да свършат,резултати няма да има....