800 щатни бройки трябва да съкрати МО тази година

Военните получават увеличенията си с февруарските заплати
Обновена: 1 фев 2013 13:49 | 1 фев 2013 13:49,
75
800 щатни бройки трябва да съкрати МО тази година
Аню Ангелов Снимка: БТА

С февруарската си заплата военните ще получат увеличението на възнагражденията си и за януари, и за февруари, заяви министърът на отбраната Аню Ангелов днес в Народното събрание. Той коментира, че винаги се получава такова забавяне при увеличаване на заплати с дата 1 януари заради постановленията, които трябва да се гласуват.

Припомняме, че военните получиха увеличение на възнагражденията си от началото на годината, но до този момент те реално не бяха получили тези средства.

Ангелов коментира още, че тази година трябва да бъдат съкратени около 800 щатни бройки на военнослужещи. По думите на министъра това е около три пъти по-малко в сравнение с миналогодишните съкращения. През 2012 година са били съкратени 3063 щатни длъжности. Министърът припомни, че министерството има задължение да съкрати общо 5700 щатни длъжности.

Още по темата
Ангелов за пореден път коментира и темата за изтребителите, които министерството на отбраната планира да закупи.

На 19 декември миналата година правителството даде мандат на Ангелов да започне преговори за летателната техника. Изтребителите ще бъдат закупени без конкурс, а чрез преговори, стана ясно още тогава.

Днес Ангелов отново повтори, че няма да бъде обявяван конкурс за изтребителите, за да се запази възможността за закупуване на машини втора ръка. По думите му в конкурси имат право да участват фирми производители, а употребяваните самолети са собственост на държави.

Според Ангелов в момента се водят преговори с четири държави. С Португалия и САЩ за стари самолети F-16, с Швеция за нови машини и с Италия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още по темата: Аню Ангеловвоенни
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
AKO NEMA ARMIA , NEMA DALAVERA
46
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЩО НЕ ЗАКРИЯТ ТЕЗИ..АРМИЯ СМЕ ИМАЛИ..ПОДИГРАВКА С ДЪРЖАВАТА НИ Е ТОВА..АРМИЯ....ТУМБАЦИ И ***...!!!!
45
3
 
16
 
! Отговори
До Бюджет преди 11 години
Самолета е Су35 БМ и бройката е 40 млн. така, че може да закупим 10 броя за 400 млн. А според Нато той е поколение 4++ и е съпоставим на американския РАПТОР ( ф-22) който е 5 поколение.Американските скъпи *** Ф 16 не ни трябват.
44
3
 
12
 
! Отговори
Бюджет преди 11 години
Купуваме 8 СУ35Б което е СУ 37 за 400 милиона и ще ни дишат праха всички в радиус 1600 км - бойния радиус.Далечина на полета е 2400км. В Русия са на въоражение само 48 броя и са им достатъчни. Може и с офсет
43
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ама, за какво са ни самолети, армия, НАТО, ген. щабове и т.н.? Нали си имаме Батман.
42
3
 
11
 
! Отговори
НЕ АНОНИМЕН. преди 11 години
ТАКА Е ПО ЗАКОН- НА ЕДИН ВОЙНИК СЕ ПАДАТ ПО ЕНИН ПОЛКОВНИК ДВАМА ПОД ПОЛК. И ТИ МАЙОРА,ДО ЧЕТИРИ КАПИТАНА И ШЕСТ МЛАДШИ ОФИЦЕРА . ЗА СТАРШИНКИ КОЛКОТО СЕ ДЕЛЯТ НА ГЛАВА О.ВУЙНИШКА. А ГЕНЕРАЛИ ПРИ ТЯХ Е СЪЩО НА КЕПЕ КОЛКОТО СЕ ПАДНЕ. ДАВАЙ ГУСИН ГЕНИРАЛ-МИНИСТЪР И УБАВО ОСТАРЕЛИ ФЪРЧИЛА ДА ИЗБЕРЕШ ОТ ХАМЕРИКАНСКИТЕ. ТЕ ХАВИАТУРИТЕ ПОЛЕКА,ЛЕКА ЩЕ СЕ ТРЕПЯТ ЕДИН ПО ЕДИН.НЯМА ДА СЪКРАЩАВАШ ПОНЕ ОТ ТЯ НО ВУЙНИЦИТЕ ШЪ ТРЕБЕ ДА ГИ КЪШНЕШ, И НЕКОЙ ДРУГ МЛАДШИ УФИЦЕРИН ЗА ПАРЛАМА- ЛЕСНО Е .УМНИЧЪК СИ...
41
3
 
14
 
! Отговори
KAZAK преди 11 години
ЗАПОЧНЕТЕ САКРАСТЕНИЯТА ОТ ТОЗИ СТАР КОЗЕЛ ЗА НИКЛАКАВ *** НЕ СТАВА ВЕЧЕ
40
4
 
20
 
! Отговори
koko преди 11 години
Съкращават, ама 3000 старши офицера и генерали с яки заплати си стоят. Какво командват и самите те не знаят.
39
4
 
9
 
! Отговори
\ преди 11 години
Апък за полицаите дане говорим като пчели са,и то са всичките връзкари на някои,почти са назначени по времето на Станишев когато издаваше поста набързи ги накалъпи,особенно има един Валио Уручев от село чавдар една ливада Станишев го назначи за 10 мин.По пътя се движи като овца само се върти като ***.Айде бе малко да поолекне на бюджета.
38
3
 
1
 
! Отговори
do Gosho преди 11 години
Hich ne si tap, Gosho. Saglasen sam napalno s teb, a imam IQ 140. Sledovatelno tvoeto IQ ne e po-malko. Badi zdrav !
37
2
 
13
 
! Отговори
o преди 11 години
Във гр Доспат неможеш дасе разминеш от воена полиция,по цял ден дремят по пътищата и изтрезняват,защо е необходимо толкоз бройки колко престъпници са хванали досега,колко пари скубат от държавата,кой има файда от тях абсолютно никoй.Важнотое да олеква хазната.
36
6
 
16
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Алоуу,политиците,остатъчната ни...армия е само 2 пехотни...бригади.По тошово време когабяхме към Варшавският договор и имахме три...армии,само един плътен кашишки полк,беше колко една сегашна бригада.Абе вие *** ли сте,че разоръжихте държавата ни.Кой ще ни...варди отцепродавци,тези от НАТО ли,или изпълнихте...плана им;ела вълчо,изяж ни.Еййй,пак ще се наложи да почваме от...хайдушкото движение и да...сечем глави,на серсеми.
35
6
 
20
 
! Отговори
Тиквон фон Банкя преди 11 години
Закриванто на Армията е ОСНОВЕН момент от закриването на България. Закриваш амрията, разпродаваш/подаряваш поделенията...и после който иска ще прати восйките си да си вземе 111 хил. квадратни километра. Те първите желаещи вече си изпратиха войските. В момента Ново село е американска собственост, там българи не се допускат.Приватизацията ще приключи с издаване на нотариален акт за 111 хиляди квадратни километра и 5-6 милиона роби.Честито ***, честито!
34
2
 
18
 
! Отговори
... преди 11 години
Сългасен съм че трябва да имаме самолети,но само Грипена е за България,Швеция ще налее поне 1 млн евро в заводи,инфраструктура и логистика,това означава че не само ще си върнем парите а и ще спечелим.А Грипен изобщо не е слаб самолет,съвместим е със всички стандарти на нато и е с небходимата електроника,и не е вярно това че е без оръжия,всичко си е включено в пакета ама нали трябва да аню боку и цвинокио да лапнат едни комисионни
33
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Поделенията се рушат, капиталови разходи за ремонт и възстановяване не се правят, техниката е гробница, личния състав е демобилизиран сам си купува консумативите за да работи, *** безпрепятствено влизат и грабят родните казарми, а тоя скъсан *** рапортува че само 800 бр. ще съкрати. Изедник нагъл, къде са малкото останали офицери защо търпят тая гавра с техния професионализъм. Това е бягство от отговорност от тяхна страна. Направиха ги кукли на конци, пълно безхаберие и простотия.
32
2
 
15
 
! Отговори
ха ха преди 11 години
Каква армия, каква полиция - тези институции станаха като хоби за служителите. Откъде са тия задължения на министъра Ангелов да съкращава! Кой го задължава ? Да каже за далаверите на зет си !
31
2
 
10
 
! Отговори
РУМЕН221 преди 11 години
- При купуване на бракувани самолети (втора ръка) ОФСЕТ НЯМА И ПАРИТЕ НИ ЩЕ СЕ ЗАГУБЯТ БЕЗВЪЗВРАТНО ЗА ИКОНОМИКАТА НИ!!! - ТАКА ПАРИТЕ НИ ЗА ОРЪЖИЯ МОГАТ ДА СЕ ПРЕВЪРНАТ В СВРЪХ-ТЕХНОЛОГИЧНО ОБНОВЯВАНЕ НА ИНДУСТРИЯТА НИ!!!- В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ КУПУВАМЕ 100 ТОНА СКРАБ
30
2
 
10
 
! Отговори
РУМЕН221 преди 11 години
ЗА БЪЛГАРИЯ Е ВАЖНО не кога е произведен самолета или танка, нито колко живот му остава, а ЕДИНСТВЕНОТО ВАЖНО НЕЩО Е ОФСЕТА!!! - Това са обратните инвестиции, които продавача на оръжие прави в държавата купувач, във военни (преки) и цивилни (не преки) обратни инвестиции. Например Швеция предлага нови самолети със 120% офсет, а е тя е държавата с най-висока производителност на труда в Европа (България с най-ниската).- При купуване на бракувани самолети (втора ръка) ОФСЕТ НЯМА И ПАРИТЕ НИ ЩЕ СЕ ЗАГУБЯТ БЕЗВЪЗВРАТНО ЗА ИКОНОМИКАТА НИ!!!
29
3
 
15
 
! Отговори
РУМЕН221 преди 11 години
ГЕРБ НИ БАЛАМОСВАТ, ЗА ДА СКРИЯТ, ЧЕ:- ДАВАТ 700 МИЛИОНА ДОЛАРА (при 15% комисионна) ЗА 8 БРАКУВАНИ АМЕРИКАНСКИ САМОЛЕТА ф-16!!! - Корумпираните БОКО и Аньо Ангелов не признават понятия като Държавна изгода! Защото превъоръжаването на авиацията, може да прерасне в ТЕХНОЛОГИЧНО превъоръжаване на БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ- ГЕНЕРАЛИТЕ НИ, завършили школи за партийни секретари в Москва или картечарски курсове в САЩ, са ИКОНОМИЧЕСКИ НЕГРАМОТНИ, защото за БЪЛГАРИЯ Е ВАЖНО не кога е произвед
28
5
 
11
 
! Отговори
Ф-1 преди 11 години
Хората нямат работа за да издържат семействата и децата си,не могат да посрещат и най елементарните си нужди с нищожните пари.Данъци.такси-непрекъснато растат, цените са неконтролируеми,по-възрастните ***,по-младите бягат.А в този сайт е пълно с пенсионирани милиционери и военни по на 40-45 г. които искат народа да ги храни като лехуси!***,милиционери, капелати,чиновници,мутри,***- цял живот САМО ЛАПАТ.