800 щатни бройки трябва да съкрати МО тази година

Военните получават увеличенията си с февруарските заплати
Обновена: 1 фев 2013 13:49 | 1 фев 2013 13:49,
75
800 щатни бройки трябва да съкрати МО тази година
Аню Ангелов Снимка: БТА

С февруарската си заплата военните ще получат увеличението на възнагражденията си и за януари, и за февруари, заяви министърът на отбраната Аню Ангелов днес в Народното събрание. Той коментира, че винаги се получава такова забавяне при увеличаване на заплати с дата 1 януари заради постановленията, които трябва да се гласуват.

Припомняме, че военните получиха увеличение на възнагражденията си от началото на годината, но до този момент те реално не бяха получили тези средства.

Ангелов коментира още, че тази година трябва да бъдат съкратени около 800 щатни бройки на военнослужещи. По думите на министъра това е около три пъти по-малко в сравнение с миналогодишните съкращения. През 2012 година са били съкратени 3063 щатни длъжности. Министърът припомни, че министерството има задължение да съкрати общо 5700 щатни длъжности.

Още по темата
Ангелов за пореден път коментира и темата за изтребителите, които министерството на отбраната планира да закупи.

На 19 декември миналата година правителството даде мандат на Ангелов да започне преговори за летателната техника. Изтребителите ще бъдат закупени без конкурс, а чрез преговори, стана ясно още тогава.

Днес Ангелов отново повтори, че няма да бъде обявяван конкурс за изтребителите, за да се запази възможността за закупуване на машини втора ръка. По думите му в конкурси имат право да участват фирми производители, а употребяваните самолети са собственост на държави.

Според Ангелов в момента се водят преговори с четири държави. С Португалия и САЩ за стари самолети F-16, с Швеция за нови машини и с Италия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още по темата: Аню Ангеловвоенни
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
3
 
11
 
! Отговори
РУМЕН221 преди 11 години
- Нови Ф-16С блок 52+ (НАЙ-МОДЕРНИТЕ, купени от Полша с ОФСЕТ ОТ 100%) струват по 52 милиона бройката - Фелдфебел Ангелов иска да купи бракувани Ф-16А/М3, блок 16/32 (произведени преди 35 години) по 88 милиона, макар, че може американците да му ПОДАРЯТ Ф-16 А блок 40/45, които с модернизацията си до стандарта Ф-16 А/М4, струват по 20 милиона долара (НО БЕЗ ОФСЕТ), а за ПРИЯТЕЛСКИ ДЪРЖАВИ с решение та Конгреса са НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНИ!!!
26
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе тая армия колко стана бе?? -7 -8 хиляди има ли? само цоцкат заплати а никакви капиталови ражоди...за кво ги държим? по добре Турция да си ни пази!! А?
25
4
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Цялата Политическа Класа се страхува да има Голяма и Силна Армия,защото не се знае кога ще писне на Армията и ще ги Измете,съкращават Армията,а Увеличават Полицията защото ги пази
24
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То да не остане само тоя човека-армия.Стига вече това са простотии , държава без армия на балканите с АЕЦ си е предпоставка за нещо доста сериозно има едно нещо наречено жизнен минимум.Щом на НСО и разни бутафорни организации и администрации да се делегира огромен бюджет и на армия може.Или като за здравето с аптекарие в комбина ,а лекарите да го ...хат
23
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя ще преизпълни плана за унищожаване на армията, ноне се притеснявайте нас дюнерите ни пазят ...
22
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само съкращават 24 г., хайде нещо да създадете и да назначавате. Гадове, гадни.
21
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 4-ти клас са наричали Аню с името Асан. Той е от кв. "Кенана" в Аскюу (Хасково) !). Дядо му имал гюрук и тенел мотики, правел *** пирони. Години по късно Аню е единственият офицер-*** в армията. Най вероятно е служил за експеримент на МНО. Иначе, е посредствен офицер, веднъж нисък и дебел и втори път два пъти по ***. Абе, вари го, печи го, на *** мирише.
20
2
 
12
 
! Отговори
. преди 11 години
***..............
19
2
 
19
 
! Отговори
1 преди 11 години
ПЪРВАТА БРОЙКА ОТ ТЕЗИ 8ОО ТРЯБВА ДА Е МИНИСТЪРА
18
6
 
7
 
! Отговори
kireza преди 11 години
Ами то има ли какво още да се съкращава?Аааааа имааааа,този *** и цялото му министерство,защото от 36000 военни цяла дивизия са там - цели 12000....Най добре е вътрешното министерство да поеме и военните,ще спестим поне 10 млрд.лева на година.....То не бяха ламаринени ***,то не бяха развалени нелетящи лАпачи,то не бяха закрити военни заводи.....Цели 23 години обезоръжават България,сега тъкмо държавата е със свалени ***,нагъзена на Ердоган,румънещи,сръбещи,гърчещи и тем подобна ***.
17
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само ГЕРБ! Те винаги са прави! Трябва да имаме самолети. С тях ще покажем евроатлантическа солидарност, ако се наложи Нато да се брани от някого да се включим и ние. Ей в Либия не се включихме и сега няма нефт за нас.
16
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
btw; пропуснах и Безмер. 10 закрити авиобази за последните 10-12 години, и в момента работят само 4. СРАМ!
15
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Закрити авиобази след 89-та: Габровница, Равнец, Чешнегирово, Каменец, Балчик, Щтръклево, Узунджово, Стара Загора, Доброславци и Добрич. В момента работят само Граф Игнатиево, Крумово и Враждебна. Защо бе, българоубийци, защо?
14
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
обаче в началото дежуряха двама платени с мнения в червено но само с тях си останаха.
13
2
 
12
 
! Отговори
Дойн преди 11 години
Разбираемо е само ако сред тези 800 съкратени са Г-н Министъра, както и целия му кабинет! И то да ги уволнят заедно и накуп за да усети "любовта" на подчинените си!И нали останаха няколко месеца до изборите, бързат да се налапат със сделката за самолетите от Португалия 3-та употреба, а като гледам заделения бюджет, няма да е никак малка комисионна!
12
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Съкратете полковниците, няма да се отрази зле на армията.
11
2
 
7
 
! Отговори
пенсия преди 11 години
Най-напред този дъртак да ходи при бабичката си да смърди. Аман от комунистически кадри.Отърване от такива плужаци няма.
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 7Щом не можеш да го разбереш значи си достоен представител на избирателния гербкорпус. Ти си в сърцето на тая общност формулирана като матрял. Но за самолети си готов да плащаш нищо че е стотине пъти по-скъпо. И с държавен кредит.
9
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
800 души съкратени?!?!?!?!Половината ни армия?!?!?!?!
8
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чърчил неслучайно е казал че политиката е втората най-древна професия и че е много близо до първата.