Трима зам.-министри попълниха кабинета

Лесничейка и земеделец влизат в МЗХ, а прокурор - в МВР
Обновена: 1 юли 2013 16:13 | 1 юли 2013 16:12,
29
Трима зам.-министри попълниха кабинета
Доскоро Явор Гечев бе лидер на младите социалисти. Снимка: БСП

Премиерът Пламен Орешарски назначи Явор Гечев и Валентина Маринова за заместник-министри на земеделието и Йордан Грамов – за зам.-министър на вътрешните работи.

Явор Гечев е роден през 1978 г. Завършил е Аграрния университет в Пловдив със специалност "Растителна защита". Специализирал е политически мениджмънт в института за социална интеграция и в НБУ. Първите осем години от професионалната му биография са на земеделски производител. В периода 2008-2010 заема различни длъжности в ДФ "Земеделие" – Разплащателна агенция, след което се връща в частния сектор и се занимава с производство и търговия със селскостопански продукти. Избран е за народен представител в 42-ото Народно събрание.

Инж. Валентина Маринова е родена през 1969 г. Магистър е по горско стопанство от Лесотехническия университет в София и е специализирала международни отношения и международен бизнес във ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий". Работила е като помощник лесничей и лесничей в горските стопанства в Твърдица и Котел, а от 1999 г. поема ръководството на дейността в Котел. От януари 2006 г. е главен секретар на Изпълнителната агенция по горите.

Йордан Грамов е роден през 1962 г. Завършва Висшия институт на МВР, а след това и право в СУ "Св. Климент Охридски". Бил е следовател при Софийска следствена служба, юрисконсулт в БАН, адвокат, следовател в Софийска окръжна следствена служба, прокурор в Софийска районна прокуратура, командирован в СГП. От м. юли 2012 г. до момента е командирован в Специализираната прокуратура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Явор е кадърен човек, с акъл в главата и сериозна визия за селскостопанската политика. Ако не сте работили или общували с него недейте само да лаете глупости на общо основание!
25
1
 
1
 
! Отговори
ALO преди 10 години
MALE SHTOM TOZI GO NAPRAVIXA ZAMESTNIK MINISTAR QSNA NI E CIALATA SXEMA,VSEKI KOITO E DJAFKAL SRESHTY BOKO POLYCHAVA V TOVA PRAVITELSTVO POST,KAK NE GO NAPRAVIXA MINISTAR SAMO SE CHYDIA.I NEKA DA KAJAT KOI E BASHTA MY I ZA KAKVO SE E BORIL,ABE IZKLATENIACI CHERVENI SKORO SHTE VI DYXNEM POD OPASHKITE NIAMA KADE DA IDETE
24
1
 
4
 
! Отговори
От матурите преди 10 години
Абе тия прословути специалисти ги чакате май да си вземат поправителните изпити,защото за забавянето друго обяснение няма.
23
1
 
3
 
! Отговори
млади експерти преди 10 години
В утрото на светла ера , с факела на нова ВЕРА , идат бодри ескадрони ,ПАК да краднат милиони.
22
2
 
7
 
! Отговори
маче преди 10 години
Инж. Валентина Маринова - От януари 2006 г. е главен секретар на Изпълнителната агенция по горите - сивият кардинал в агенцията по горите при всичките правителства! Разпределя грабежа на горите от 2006 насам, свъразана със съмнителни консултанти и разпределяне на ловни стопанства, оцеляла при всички скандали за заменки на гори - просто поредното безобразно назначение! И от петък е доктор и веднага.....машала
21
13
 
14
 
! Отговори
Веси преди 10 години
Правителството на Орешарски се окомплектова с читави и образовани хора, млади експерти. Въобще не може да се сравнява с псевдообразованите калинки и алчните скакалци на ГЕРБ, които ни изпоизложиха дори в Европарламента.
20
3
 
8
 
! Отговори
pi4a преди 10 години
ООО, те затова извадиха от нафталина преди дни бащата-колхозник... Сега синчето - очевидно надъхан болшевик - се появи на сцената и с безграничната си компетентност ще води държавните дела...
19
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
САМО ЗА ДВЕ СЕДМИЦИ ОРЕШАРСКИ УСПЯ : ДА ВДИГНЕ МАЙЧИНСКИТЕ СЪС 70 ЛЕВА, МРЗ С 50 ЛВ, НАМАЛИ ЦЕНАТА НА ТОКА С 5 % - ЗА ПЪРВИ ПЪТ В НАШАТА ИСТОРИЯ ВЪОБЩЕ!УСПЯ ДА ВЗЕМЕ ДЪРЖАВНИТЕ ПАРИ ОТ ЕДНАТА БАНКА, УСПЯ ДА НИ ОСВОБОДИ ОТ БОЙКО И ЦЕЦО, УСПЯ ДА МАХНЕ ЗЕЛЕНАТА ЕНЕРГИЯ И АМЕРИКАНСКИТЕ МАРИЦИ, УСПЯ ДА РАЗКРИЕ МАСА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ НА ГЕРБ. ЗА ДВЕ СЕДМИЦИ. ЗАТОВА ЦВЪРЧАТ ТОЛКОВА ГЕРБЕРАСТИТЕ. НАТИСКА ГИ ЯКО , А Е САМО НАЧАЛОТО ! Сигнализирахте за неуместен коментар
18
5
 
15
 
! Отговори
циркаджии преди 10 години
Първите осем години от професионалната биография на Гечевото синче са на земеделски производител. Голям смях!Знае ли Яворчо що е то мотика?Или само знае да точи еврофондове?!
17
8
 
14
 
! Отговори
До 18 преди 10 години
Точно за един месец успя даже да ги надмине - Пеевски за шеф на ДАНС, Сидеров за шеф на комисията по еитка ?!?, СИК-аджия за зам. министър на МВР, да не започвам с министрите че там е страшно. Кой източвал бюджета, кой дюни раздавал и т.н
16
21
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гербери в началото на управлението си назначиха Калинката, после направиха уникален гаф с Румяна Желева за еврокомисар, ама с плоските си мозъчета много бързо забравяте. Това правителство за десет години няма да може да изравни гафовете на герберите.
15
7
 
3
 
! Отговори
Али баба преди 10 години
Нали ГЕРБ са кадрували, как тогава са назначили в специализираната прокуратура Грамов?Той явно в *** или резан?
14
10
 
26
 
! Отговори
optimist преди 10 години
Това правителствто е трагично... Дано падне по-скоро.
13
3
 
26
 
! Отговори
Бай Хой преди 10 години
До *** 5Е те заради тия 2 седмици същия Орешарски ще актуализира бюджета с 1-2 млрд. лв. Да ти го обясня на по-*** език, щото надали ще разбереш по друг начин - тия пари ще ги платим всички ние след 2-3 год. Ама как *** като теб може да разбере, че не може като дойдеш на власт да ревеш - няма пари в хазната, а в същото време да вдигаш майчински.П. п. МРЗ не я е вдигнал, а тока ще поевтинее ДО 5% и то евентуално, и то евентуално другия месец. А държавните пари ги взе Райков.
12
2
 
9
 
! Отговори
Иван Митев преди 10 години
Днес проблемът е, че живеем при наличие на грешка - негоден за парите начин на държавно управление.При тези условия всяко правителство е обречено на сигурен провал, тъй като министрите колкото повече работят да постигнат икономически растеж - толкова по-голям потенциал за криза се развива и щетите са по-жестоки.Катастрофалната зависимост не е публично известна и нейните вреди продължават.
11
3
 
26
 
! Отговори
Journey преди 10 години
И да добавя, изцяло политическо назначение!Не е никакъв експерт! Ама, никакъв!
10
2
 
17
 
! Отговори
didi преди 10 години
До Анонимен: вие разсъждавате толкова примитивно, че сигурно нямате дори основно образование или сте от малцинствата, които ще се възползват от "големите" постижения на орешарски
9
6
 
20
 
! Отговори
Journey преди 10 години
Явор е *** като слонски з****к.Честно! Уникално ***!
8
6
 
29
 
! Отговори
Тра Ла Ла преди 10 години
Ама този пич си реди кабинета и това си е, все едно по улиците не викат хиляди хора. Баси фена!
7
4
 
19
 
! Отговори
vot42 преди 10 години
Голяма работа ще пада,щом във всяко министерство се назначават най-малко по трима заместник-министри.Отново трябва да се разпределят по квоти от отделните партии.Много се съмнявам,че негласно и Атака има квота,щом в някои министерства има и по четирима заместник-министри.За всеки зам.министър кола и обслужващ персонал,същото квотно разпределение се получава и в областните управи.Затова ще е нужно актуализиране на бюджета на отделните министерства,а с това и бюджета на цялата ни държава!