Местан определи 10-те искания на Сидеров като "див популизъм"

Ако някой иска да напуска парламента, да го напуска, отсече той
142
Местан определи 10-те искания на Сидеров като "див популизъм"
Лютви Местан. Снимка: БТА, архив

Лидерът на ДПС Лютви Местан определи като "див популизъм" направените вчера от партия "Атака" десет искания.

Те бяха поставени като условие от лидера на националистите Волен Сидеров за оставане на депутатите от партията в Народното събрание.

"Ако някой иска да напуска парламента, да го напуска", заяви Местан пред журналисти в Баку, цитиран от БТА. Председателят на ДПС е част от официалната делегация начело с премиера Пламен Орешарски, която е на посещение в Азербайджан.

По нито едно от исканията на "Атака" не може да се разговаря, допълни Местан.

Вчера от "Атака" предложиха на парламента 10 точки, които трябва да бъдат одобрени, сред които е премахването на новините на турски език. Сидеров заяви, че ако Пламен Орешарски иска да остане още малко на власт, трябва да отстрани областните управители на ДПС.

„Атака“ иска да бъдат подновени действията на правителството по тракийските имоти, да се признае геноцидът над българите в Османската империя, да се въведе 0 процента ДДС върху лекарства и учебници.

Националистите настояват за декларация, която да отмени декларация от 2012 г. за Възродителния процес.

Сидеров иска още да се премахне плоският данък, да се развалят договорите с ЕРП-ата и договорите за концесия на злато.

Останалите две искания на партията са поправка в Закона за бюджета и ДОО, според която от 1 юли 2014 г. минималната пенсия да е 500 лв. и поправка в Кодекса на труда, според която минималната заплата да е индексирана със средноевропейската.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
2
 
2
 
! Отговори
Хасан преди 10 години
Толкова са наивни хората в България че нямам думи.Всички тези глупости които ги дранкат всичките *** от парламента,са пълни простатуи.България никога няма да е страна, с висок стандарт за живеене .
113
1
 
2
 
! Отговори
Теди преди 10 години
Еднакво противни са и 2мата...
112
1
 
3
 
! Отговори
трибют преди 10 години
До АнонименЗнаеш ли какво не ми харесва - лицемерието.Представят се за спасителите на масите, на бедните, на нуждаещите се а вместо да наистина да им помогнат ги правят още по-зле.Всички до един се представят за скромни не богати социалисти а всъщност са червиви, корумпирани, алчни *** като всички останали; но пък имат по няколко-стотин до хиляди долари в брой и ......
111
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да изчистим ***
110
1
 
6
 
! Отговори
моиси преди 10 години
Карагаларинът Местан да върви там,където са пращали дедите ни на времето. Тоя наистина не е българин,а е другаря никой. Вън от парламента. Българи гласувайте и тези никакъвци няма да ни управляват.
109
2
 
10
 
! Отговори
ТОНИ преди 10 години
ДОЛНА ТУРСКА ГАД ВЪРВИ СИ В ТУРЦИЯ ТУК НИКОЙ НЕ ТЕ ЖЕЛАЕ
108
11
 
7
 
! Отговори
ПЕСЪЧИНКА преди 10 години
ВСИЧКИ ВИЕ КОИТО ПЛЮЕТЕ СРЕЩУ СИДЕРОВ И АТАКА СТЕ ДОЛНИ ***,ТУРСКИ *** И *** БЪЛГАРИ. П Р О Г Л Е Д Н Е Т Е!
107
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Петър ПетровПетре, не ги мразим. Презираме ги, защото са жалки. Защото лятото се целуваха със Местан, а волен се разхождаше с палки, пистолети и мекафони и крещеше как щял да извършва граждански арести. Той да арестувал нас. Нека напусне НС и да спре да ни губи времето. Местан и Станишев могат да си тръгнат с него.
106
1
 
10
 
! Отговори
Кико преди 10 години
Като цяло сегашното управление са МИШКИ, малки и нищожни хора! Мижитурки!
105
2
 
8
 
! Отговори
Янко преди 10 години
Време е Местян и Волен да се хванат за косите и заедно да напуснат парламента!
104
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
DPS E PROTIVOKONSTITUCIONNA PARTIQV ES SME TURCITE IMAT VSI4KI PRAVA I SVOBODI PREKALQVAT NQMA LI DA SE NAMERQT DOSTOINI BYLGARSKI DEPUTATI DA ZABRANQT TAZI ISLQMISTKA TERORISTKA PARTIQ .BSP SA PREDATELI.IZBIRA6 BSO POLU4AVA6 DPS OSTAVKA
103
3
 
6
 
! Отговори
Петър Петров преди 10 години
всички партии флиртуват с вас и на вас така ви е добре, но не и Атака, затова я мразите!!! И това го доказвате всеки ден с партията, с която в момента управлявате българското правителство- БСП. Досега Атака не е била във властта, но ще дойде, повярвайте в тях!!! Настоятелните им призиви трябва да се чуят от народа и да ги осмисли, независимо колко е заблуден в момента, благодарение на подкупни и продажни медии, политици и си
102
2
 
6
 
! Отговори
Петър Петров преди 10 години
Petar Petrov Водещ коментатор Sofia, BulgariaЗащо да не са осъществими тези 10 точки, защо? Ами, ако ни върнете парите от Турция, ще има за пенсии! Ако намалите плоския данък, ако развалите договорите с ЕРП-тата, договорите за концесия на злато- ЩЕ ИМА ПАРИ!!!! ТОВА, ЧЕ НЯМАТЕ ЖЕЛАНИЕТО ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕТО НА ТЕЗИ УСЛОВИЯ СЕ ВИЖДА И Е ДРУГ ВЪПРОС. Защо тези пари да отидат при простия българин, като може да отидат във вашия джоб или на същите тези чужди съмнителни фирми, с които и вие г-н Местан и г-н Бойко сте направили през всичките тези години на управление. всички партии флиртуват с в
101
1
 
8
 
! Отговори
маги преди 10 години
Ужасно съм възмутена, че се оставихме да ни уплавляват турските изедници.
100
1
 
5
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
Mestane,ne si pozvolyavay,tova ,koeto ne tryabva,zashtoto mina vremeto,kogato merzaveca Dogan praveshe i "Banicata i nozha", "Yakoruda" i "Ribnovo" i pohoda na "Neoosmanskata imperiya".Takiva "techeniya",neizbezhno porazhdat nacionalizma kato protivopostavyane.Ne e razbira se dobriyat variant,no logichna posledovatelnost na red ot sabitiya i predpostavki.Ako iskash FES,nie neshteme veche i KILIMYAVKITE na PRADLIVITE POPOVE !
99
1
 
7
 
! Отговори
Свободна Монтана преди 10 години
Ние мислим че може да се национализират дружества където Българския Народ си дава парите законно всеки месец. Например когато си плаща : 1. Телефоните 2. Храната 3. Тока Защо тези пари излизат извън нашата Държава няма ли да го спрем това Кой да защити Българската Държава? Къде е управлението на Държавата.? Защо с затриват умишлено Болниците в нашата Мила Родина и не стимулират Докторите управлението на всяка болница която е Държавна се води към Фалит от Изпълнителните Директори. А те са назначени от предишното управление А ТАЗИ ВЛАС НЕ ГИ СМЕНИ ЗАЩО??????? В НОИ София в сигурността има директ
98
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Свидетели сме на словестен дуел между попа Волен и даскал Лютви. Волин твърдилинейно защитава попското: не ме гледай какво правя, а ме слушай какво ти говоря! А Местан, като професионално деформиран даскал, винаги се мисли, че е прав.
97
1
 
0
 
! Отговори
misho преди 10 години
Див е и вие го разбрахте ,въпреки че положихте доста усилия и хвърлихте доста пари за да го опитомите
96
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Копувайте си вазелин че шъ въ оправям четри години рапони!
95
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Никога повече ГЕРБ и други тяхни разновидности!Управлението на герберастите доведе до половин мандат управление и некадърност,***-растия,калинки,малинки и пидали в управлението на страната!