Местан определи 10-те искания на Сидеров като "див популизъм"

Ако някой иска да напуска парламента, да го напуска, отсече той
142
Местан определи 10-те искания на Сидеров като "див популизъм"
Лютви Местан. Снимка: БТА, архив

Лидерът на ДПС Лютви Местан определи като "див популизъм" направените вчера от партия "Атака" десет искания.

Те бяха поставени като условие от лидера на националистите Волен Сидеров за оставане на депутатите от партията в Народното събрание.

"Ако някой иска да напуска парламента, да го напуска", заяви Местан пред журналисти в Баку, цитиран от БТА. Председателят на ДПС е част от официалната делегация начело с премиера Пламен Орешарски, която е на посещение в Азербайджан.

По нито едно от исканията на "Атака" не може да се разговаря, допълни Местан.

Вчера от "Атака" предложиха на парламента 10 точки, които трябва да бъдат одобрени, сред които е премахването на новините на турски език. Сидеров заяви, че ако Пламен Орешарски иска да остане още малко на власт, трябва да отстрани областните управители на ДПС.

„Атака“ иска да бъдат подновени действията на правителството по тракийските имоти, да се признае геноцидът над българите в Османската империя, да се въведе 0 процента ДДС върху лекарства и учебници.

Националистите настояват за декларация, която да отмени декларация от 2012 г. за Възродителния процес.

Сидеров иска още да се премахне плоският данък, да се развалят договорите с ЕРП-ата и договорите за концесия на злато.

Останалите две искания на партията са поправка в Закона за бюджета и ДОО, според която от 1 юли 2014 г. минималната пенсия да е 500 лв. и поправка в Кодекса на труда, според която минималната заплата да е индексирана със средноевропейската.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
6
 
9
 
! Отговори
Бай Петко преди 10 години
Не съм фен на Сидеров, дори не го обичам, но стоя поне зад 5 от неговите искания!ОСТАВКАГЕРБ си беше май най -добре
93
2
 
6
 
! Отговори
Глас от Народа преди 10 години
Чалмата е пуснал сачмата по бобслея. Отцепниците, които са жадни за "хартийки", май ще влизат в употреба. Но така или иначе Онзи вижда, забавя, но не забравя. Няма ***, няма моми, всичките ще си понесат заслуженото затова, че се подиграват вече месеци наред с изнемощелия народ!!!!
92
5
 
6
 
! Отговори
ХА ХА преди 10 години
Ей агент Сава, доганино, ти ли ми сложи минус бе!?
91
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Наглец коментира изказвания на луд. И двамата са за затвора.
90
2
 
14
 
! Отговори
ХА ХА преди 10 години
Точно така Местан ефенди! Аматьорска работа нали? Не е като твоя рафиниран, отработен и професионален популизъм! Ти си от отличниците на ДС, няма да се излагаш я! Ченге долно!
89
2
 
13
 
! Отговори
Истини преди 10 години
Партиите на статуквото се плашат като дявол от тамян от задължителното гласуване и затова го отхвърлиха. Те ясно си дават сметка, че при много висока изборна активност никога повече няма да видят власт, а ДПС най-вероятно ще бъде забранена и преследвана от закона.
88
2
 
14
 
! Отговори
Глупав популист преди 10 години
Има ли някой нормален българин, който да не си дава сметка че:- националната енергетика е важен елемент от националната сигурност- добивът на полезни изкопаеми - в това число злато и други редки и скъпи метали трябва да бъдат изключителна собственост на държавата в която се добиват- партия поругаваща националните интереси, достойнство, език и изсория на един народ е антинародна и заплашваща националната сигурностАко гореизброените неща са популизъм и глупост, нака съм най-глупавия популист.
87
4
 
13
 
! Отговори
Таня преди 10 години
Ако някой трябва да си отиде от този парламент то това е ДПС.Не ви изнасят исканията,че кой ви пита вас?Умишлено компрометират Сидеров защото казва много истини,а това не е угодно на продажната върхушка.
86
7
 
14
 
! Отговори
Мартин преди 10 години
Недейте гласува за БСП и ДПС да видим дали ще са на власт тогава ! Какво само АТАКА ви е виновна за птичия акъл че вие избирате едни и същи !
85
5
 
8
 
! Отговори
До 90 преди 10 години
Не знаеш ли защо ? Защото има много прости дето гласуват пак за герб и бсп ....те са виновни че БСП и ДПС са пак на власт ....който гласува за тях .....стига сте се заблуждавали с АТАКА .....овце
84
2
 
14
 
! Отговори
Валери преди 10 години
Браво другари коментиращи, Павел Местан иска да ви говори на турски и да си останете бедни но вие пак плюете по Сидеров. Уж той ви продал на турците но когато каже нещо срещу тях го заливате с помия. Така се получава когато нямате собствено мнение и чакате някой друг да ви каже какво да пишете. Слушкайте, папкайте и продължавайте да слугувате за жълти стотинки.
83
2
 
17
 
! Отговори
Прости истини преди 10 години
Не съм фен нито на Сидеров, нито на партията му, но това което казва за икономиите от безумно раздутата държавна администрция и подаряването на тонове българско злато на канадските разбойници от Дънди, както и дрането на българската енергетика от кръвопийци като ЧЕЗ, ЕВН и ЕНЕРГО-ПРО си е самата истина и не вярвам да има някой, който да не го усеща по джоба си. Това не е популизъм, такава е реалността докарана от продажни политичеки мекерета угаждащи и лижещи задниците на господарите им олигрси.
82
2
 
17
 
! Отговори
Петър Петров преди 10 години
Твърдо "ЗА" тези искания! САМО НЕ БЪЛГАРИ БИХА БИЛИ ПРОТИВ 10-ТЕ ИСКАНИЯ НА АТАКА!!!
81
2
 
21
 
! Отговори
Патриот преди 10 години
Агентът от ДС Местан твърде много се вживял в ролята на падишах, чиято дума и мераци са единствени и последни. Противоконституционната и терористична клетка ДПС работеща на българска територия трябва не просто да бъде забранена, а да бъде преследвана с цялата сила на закона за подривна дейност насочена срещу националната сигурност и националния интерес на България. Чуйте какво си позволява да говори резак-депутата Хафъзов и сами ще си направите изводите.
80
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
всеки който иска децата му да не се молят на турци един ден за хляб, трябва просто да стане и да отиде да гласува. това, скапани, негодни и прости българи, е вашият единствен шанс за изолиране на турците от властта. все още е по-добре да ме краде българин отколкото турчин или ***. който не гласува, гласува за турците. те са най-долната нация на света..познавам ги перфектно! заклевам се! активността по време на избори е признак за интелигентност.бъдете умни и се спасете навреме! желая ви усех
79
5
 
22
 
! Отговори
Здрав Разум преди 10 години
Волен е прав поне за едно - ако се прекрати единствено концецията на Дънди Прешъс Металс икономията ще покрие средствата за пенсии от по над 500 лева за години напред, така, че парите ИМА откъде да дойдат. Не си заслужава да се обяснява и колко биха били икономиите от премахване на излишната държавна администрация - в момента са 230000 хрантутника, а реално са нужни не повече от 20000. За сравнение в Холандия са 15000 и правителството им е постоянно обвинявано, че имат раздута бюрокрация.
78
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До До 85Ми ти па като гласува за атака защо получи БСП+ДПС?
77
2
 
8
 
! Отговори
79 преди 10 години
Ми да.Най-добре Турция да се изтегли от Европа и проблемът с ЕС ще й се реши от раз. Още едно време да ги бяха изтласкали европейците, за да си стоят в Азия.
76
3
 
7
 
! Отговори
До 85 преди 10 години
Прости сте ами :) пак гласувайте за герб и бсп .....как няма да сте прости ......АКАТА не са били на власт с тях ви залъгват само ......КАК ДА НЕ СТЕ ПРОСТИ !
75
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До МартинАбе като гледам май иска още пари. И като чета коментарите май ще ги получи, щото сме прости!!