Президентът с апел към лидерите: Повече смирение!

Той не се притеснява, че за втори път ще назначава служебен кабинет
Обновена: 18 юни 2014 18:57 | 18 юни 2014 14:52,
79
Президентът с апел към лидерите: Повече смирение!
Президентът Росен Плевнелиев участва в церемонията по откриване на нова производствена база на фирма "ABB" в град Раковски,Пловдивска област. След прерязването на лентата президента разгледа производствените цехове на фирмата, Снимка: БТА

Президентът Росен Плевнелиев призова за смирение лидерите на политическите сили. Коментарът той направи, след като по-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви "война и реваншизъм до дупка", тъй като по думите му БСП, ДПС и „Атака“ не заслужават толерантност, и скъса демонстративно в парламента споразумението, постигнато на КСНС вчера.

„Аз апелирам към всеки един от политическите лидери да не развалят постигнатото и с повече смирение към гражданите да работят за стабилност. Убеден съм, че сме на прав път, малко повече смирение, защото ако сега отново политическите лидери се върнат към агресия и политическо противопоставяне, всеки един от тях ще плати много висока политическа цена”, коментира президентът в Раковски. 

Още по темата
Държавният глава е категоричен, че през август и септември държавата ще се управлява от съставен от него служебен кабинет.

„Нека да е ясно, че като държавен глава ще посоча министър-председателя и ще посоча всеки един от министрите.”, каза още Плевнелиев.

Той не се притеснява, че ще бъде първият президент в най-новата ни история, който ще съставя второ служебно правителство в рамките на мандата си.

„Аз съм президент, но аз съм и инженер, свикнал съм, като пипна нещо, да го направя да работи по-добре, затова за мен не е проблем дали ще назнача за втори, или за трети път служебно правителство. Знам как да го направя и ще се справя”, категоричен е държавният глава.

Президентът посочи, че до края на мандата си сегашното правителство и Народното събрание трябва да извърши няколко неотложни задачи.

„Не мога да кажа на правителството коя да е кандидатурата за еврокомисар и какво да прави с „Южен поток”, при положение, че тръбите вече са на пристанището в Бургас”, коментира още Росен Плевнелиев.

Той съобщи, че вчерашният Консултативен съвет за национална сигурност е задал съвсем различна посока – на разум и диалог, а не на противопоставяне. Договорени са и три възможни дати за предсрочните парламентарни избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
4
 
! Отговори
Мнение преди 10 години
А сега да видим какви ще ги сътвориш като приятелчетата ти САЩ ни пратят още бежанци с фереджета! Сигурно пак няма да свикаш съвета половин година! Така е! Докато ЕС е *** на САЩ и се използва НАТО за атаки на арабите в интерес на САЩ, ние ще сме *** и буферната зона, събираща бежанците и пазещите богоизбраните Германия и Англия от рискове. А и за собствена сметка ще го правим. Е, президентче крайно време е да разбереш, че националния интерес ТРЯБВА да бъде над личния.. особено ако си пре
60
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аа, това не е сп. агент Василев, това е сурогат, менте, фалшификат, някое негово го*но може би, но не и той!п.п. колко пъти съм ти казвал да не купуваш от оня лош човек транквиланти, м? Лош, лош, лош Василев, щи разширя алката, като изтрезнееш!
59
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
kyrshym za vsichki vas ......
58
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Червените искат мир, но ще получат Съд!
57
2
 
6
 
! Отговори
456 преди 10 години
До ВасилевАбе тези американски маймуни не можаха ли да вербуват нещо по умно от теб??? Ако и за тези простотии ти плащат ,направо са за убиване!!
56
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Роска, как е Халкидикито?
55
1
 
4
 
! Отговори
до 65 преди 10 години
Ами с прости кратуни като теб, наистина здраво сме я закъсали
54
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Президенте, аз искам да имаш апел към възраждане на българската икономока :за повече производство, за повече пазари, за повече работни места за благоденствие на българските граждани.
53
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Умни неща говори Плевнелиев, но няма кой да го чуе ...*** народ - слаба държава !
52
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Повече НАТО, повече смирение. Чудя се дали и повече вили и офшорки?!
51
1
 
6
 
! Отговори
mimi преди 10 години
Тебе кой пък те слуша.
50
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
празни приказки
49
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най-смешният Президент в историята на Република България!Не казвам, че е глупав, но е недопустимо човек с толкова клиширан вид и характер да представлява държавата.Заучените му фрази нямат край-"Пълна прозрачност, приоритети, смирение и п***и майни"Да не говорим да гафовете му и неадекватното му поведение пред някои институции и мероприятия.Президентът трябва да бъде човек с харизма,примерно като Петър Стоянов.Помните ли 31-12-1999 и обръщението му в онази виелица на живо?
48
1
 
8
 
! Отговори
Аха преди 10 години
До АнонименТочно това много ще му ходи...там без тва повечито са би и всекъв вид сексуални,а нашия президент е метросексуален.Той е свикнал да ходи с наколенки,и се е наведен.
47
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И ние имаме апел! Направо си подавай оставката!
46
12
 
8
 
! Отговори
Браво на президента преди 10 години
Както винаги, Росен Плевнелиев е точен в преценките и последователен в поведението си !
45
1
 
10
 
! Отговори
1234 преди 10 години
Борисов даде Зеленчуковата Борса в Слатина.В момент, в който тя си е печелившо държавно предприятие! първо вдигнаха наема на търговците с 200% и след два месеца с 400%.Не се чудете защо всички зеленчуци са толкова скъпи. Търговците на едро оскъпяват стоката за да покриват НАЕМА.
44
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе не знам кво става ама както в началото на 2009 когато се показа на хоризонта Оправлението на БокУ и ......... БОРСАТА се срина виждам че и сега започна същия процес.Хората ПРОДАВАТ кой каквото има и БЯГАТ без да се обръщат.
43
1
 
10
 
! Отговори
Суека преди 10 години
Ако бяхме все още по турско робство (да не дава господ) тоя Плевито подметката на Боко ТИквата щеше да се дупи и да го поема отзад от турците и да се хили дебелашки и да предава собственият си народ както го прави и в момента и той и всичките бастуни от парламент и институции и навсякъде по БГ ! Напълни се България с ПРЕДАТЕЛИ които си мислят ,че БЪЛГАРИЯ е къща която е наследена от тяхната шумкарска еничарска КАСТА ! Смърт за ДС и чуждите агенти които ни заличават като нация !!!
42
2
 
8
 
! Отговори
ПМ преди 10 години
На мен лично НЕ МИ ХАРЕСВАТ апели за СМИРЕНИЕ, когато стреста от горе ПРИЛИВА ЧАШАТА. Това по-скоро ми прилича на ЛИЧНА УГОДА но не и разрешяване на проблема. Именно това президентско "СМИРЕНИЕ" доведе до НЕУСПЕХА на масовите протести! Какво значи истенски ИЗТОЧНОЕВРОПЕЙСКИ протести, УКРАЙНА Е ЗА ПРИМЕР?