ДПС настоя: Не може да се променя датата на предсрочния вот!

Местан видя у избирателите глад за общи политически позиции
Обновена: 3 юли 2014 12:50 | 3 юли 2014 11:45, Камелия Цветанова
87
ДПС настоя: Не може да се променя датата на предсрочния вот!
Лютви Местан. Снимка: архив, БТА

Лидерът на ДПС Лютви Местан призова политическите формации за повече отговорност, след като днес ГЕРБ бойкотира работата на парламента, а преди два дни това направи и “Атака“.

Въпреки всичко обаче той отсече, че не може да има промяна в датата на изборите, защото така би се сринало окончателно доверието на хората в институциите.

Още по темата
„От ДПС ще останем верни на постигнатото съгласие при президента Росен Плевнелиев. Призоваваме и другите политически сили да направят същото“, заяви той.

Според него нито една политическа сила не поставя под съмнение постигнатото съгласие при държавния глава.

„В противен случай бихме дали знак, че думата на политиците винаги е предпоследна. Така бихме намерили обяснение и за тенденцията на сриване на доверието в институциите и в политическите партии”, предупреди Местан.

Той смята, че партиите трябва да имат уважение към себе си и ясно съзнание за тежестта на думите си, ако искат да възстановят доверието на хората и това не е проблем на една или друга политическа сила, а на всички.

„Има истински глад сред избирателите за малко повече отговорност, общи позиции, съгласие“, коментира лидерът на ДПС.

Местан беше категоричен, че не може да има промяна на датата на предсрочните избори, след като вече вотът е насрочен за 5 октомври.

„Не стои въпросът за промяната на датата, защото това би означавало окончателно сриване на доверието дори в най-високия формат – КСНС, това би означавало процес на ерозиране на институционалността на държавата“, настоя той.
 
Според Местан вече всичко е ясно – има дата за разпускане на парламента и дата на изборите и се знае, че до 25 юли правителството ще подаде оставка.

„Не виждам политическа логика в това да загубим 17-18 дни парламентарно време при положение, че има много важни теми, които се радват и на политически консенсус", коментира Местан.

Според него има закони, по които страната е заплашена от санкции, които са технически, а не политически и би трябвало парламентът да се ангажира с тях преди да се разпусне.

„Ще имаме време за сблъсък на политически различия по време на цялата кампания“, добави той след поредния призив към отговорно поведение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още по темата: ДПСНСЛютви Местан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
1
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Дано сменят датата и да видим без автобуси дошли под предлог "празник" в България каква избирателна активност ще имат ДПС. Щото те няма да стоят седмици тук.
76
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДПС И БСП се карат ,но за изборите и закона за МВР ,МНОГО СГОВОРНИ!ИМАМЕ СИ ГЛАВЧО на МВР за СЛЕДВАЩИТЕ 5 ГОДИНИ!КУПУВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ-СИГУРНО! НА 14 септември НЕ Е ВЪЗМОЖНО ДА ИМА ИЗБОРИ-традицията ще се наруши за откриване на учебната година!НИМА КОГАТО 15 септември е в събота или неделя ТРАДИЦИЯТА СЕ СПАЗВА? ПРОСТО И"ЗВЪРТАТ НЕЩАТА за ПОРЕДНАТА ДАЛАВЕРА и питат ЗАЩО ББ Е БЕСЕН !И АЗ СЪМ БЕСЕН-няма ОСТАВКА защото СТАНИШЕВ иска да е ЕВРОКОМИСАР,ОЧАКВАМЕ БАЙРАМА с нетърпение и ПОБЕДА на ДПС
75
0
 
5
 
! Отговори
бг преди 9 години
СЕГА РАЗБРАХ ЗА+О СА ТУРСКИТЕ ФИЛМИ ТОЛКОВА У НАС- ЗА ДА МОЖЕ МЕСТАН И КОМПАНИЯТА СА ГЛЕДАТ КАК БИ ИЗГЛЕЖДАЛ ЖИВОТА ИМ АКО ОЩЕ СА НА ВЛАСТ .......НО УВИ
74
1
 
5
 
! Отговори
7 преди 9 години
мъка му е на читака - не може си приеме закона за тутуна, ако сменят и датата - няма има избори на байряма - ше си загуби големия шлем
73
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стоян, Пламен, Весо, Бошето, Марин - един и същ платен ***.Вчера някой ти го каза - слагай точка в края на "мислите" си, но ти не си взимаш поука, и не си взимаш поука. Кух си на градинарска лейка, и си си дал газа за жълти стотинки. Но какво да се очаква от човек без перспектива и бъдеще. Желая ти успех в дебрите на платената любоф! Срамна работа няма, само срамни болести :-)
72
2
 
6
 
! Отговори
Марин преди 9 години
Нали знаете как бате Бойко чете книги? - Той не ги чете, а ги бие и те му казват всичко, което пише в тях
71
2
 
3
 
! Отговори
Бошето преди 9 години
Сигурен съм, че след изборите отново ще се състави кабинет без участието на ГЕРБ, те просто не заслужават да управляват
70
1
 
3
 
! Отговори
1233 преди 9 години
Абе господине - то доверието отдавна го няма
69
0
 
1
 
! Отговори
Весо преди 9 години
С поведението си на ощипани госпожици и сръдливци хората на Боко доказаха, че не заслужават да им се гласува доверие и за напред. По всичко личи, че изобщо не им се ходи на работа
68
1
 
1
 
! Отговори
Пламен преди 9 години
Тъжно е когато виждаш, че турците са по-загрижени за страната от двете силно националистически партии в лицето на АТАКА и ГЕРБ
67
3
 
1
 
! Отговори
Стоян преди 9 години
Местан е много прав, но да го каже на мързеливите саботъори от ГЕРБ и АТАКА, само не ми се вярва да имат толкова разум и умствен капацитет за да го послушат
66
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами да си преместат Байрама, а? За да не се набутат два пъти да си идват до България
65
1
 
17
 
! Отговори
Wilder преди 9 години
Блокирайте тази свинщина наречена дпс от парламента...те нямат място там! Турци да управляват турция - България няма нужда да бъде крадена и от тях!
64
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
няма ли кой да блокира пътя от турската граница по време на байряма през октомври
63
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Айде подаваите тази оставка най-накрая, стига уточнения и нагласи. Подайте я, изчезвайте и хващайте плесен. То бива, бива, ама това е крайно нахалство и наглост от БСП и ДПС.
62
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нямам нищо против етническата и противоконституционна партия ДПС, нека турците си имат представители щом толкова много искат. Проблемът обаче е, че тази партия злоупотребява с властта и не защитава малцинството си както трябва. Самите турци и *** не осъзнават, че са излъгани на дребно. ДПС не просто застава зад турците, а буквално злоупотребява с властта, дава български гражданства на турците в Турция с цел печелене на избори и краде до дупка.
61
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АЗ 50Не се притеснявай, този месец ще платиш 22лв, по-горещо е и хладилниците харчат повече !
60
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
5 Октомври 2014 - предрочни избори+4, 5, 6 Октовмри 2014 - Курбан Байрам+300 автобуса турски туристи с двойно гражданство=Победа за ДПСИзводът: Българите са стадо прости *** :)
59
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 44ОБЯСНЯВАМ: Пращаш за десетина дни инкасаторите на майната им (в отпуск за празниците, на пример), увеличаваш отчетния период, съответно и им сервираш сметките в средата на Януари, когато повечето хора са се обрали до шушка. Всъщност достатъчно е на 100 човека - еди да изреве на умряло, от 6 000 000, това са 60 000 - стигат за демонстрации. Покрай тях още 600 000 ще си спомнят как са ги прекарали миналата, или по-миналата година и необходимата обстановка е на лице !
58
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никой от сега действащите политици не става.На всички сме им сърбали попарата.Трябват нови партии и нови лица.Но не марионетки в стил "Бареков".