ДПС настоя: Не може да се променя датата на предсрочния вот!

Местан видя у избирателите глад за общи политически позиции
Обновена: 3 юли 2014 12:50 | 3 юли 2014 11:45, Камелия Цветанова
87
ДПС настоя: Не може да се променя датата на предсрочния вот!
Лютви Местан. Снимка: архив, БТА

Лидерът на ДПС Лютви Местан призова политическите формации за повече отговорност, след като днес ГЕРБ бойкотира работата на парламента, а преди два дни това направи и “Атака“.

Въпреки всичко обаче той отсече, че не може да има промяна в датата на изборите, защото така би се сринало окончателно доверието на хората в институциите.

Още по темата
„От ДПС ще останем верни на постигнатото съгласие при президента Росен Плевнелиев. Призоваваме и другите политически сили да направят същото“, заяви той.

Според него нито една политическа сила не поставя под съмнение постигнатото съгласие при държавния глава.

„В противен случай бихме дали знак, че думата на политиците винаги е предпоследна. Така бихме намерили обяснение и за тенденцията на сриване на доверието в институциите и в политическите партии”, предупреди Местан.

Той смята, че партиите трябва да имат уважение към себе си и ясно съзнание за тежестта на думите си, ако искат да възстановят доверието на хората и това не е проблем на една или друга политическа сила, а на всички.

„Има истински глад сред избирателите за малко повече отговорност, общи позиции, съгласие“, коментира лидерът на ДПС.

Местан беше категоричен, че не може да има промяна на датата на предсрочните избори, след като вече вотът е насрочен за 5 октомври.

„Не стои въпросът за промяната на датата, защото това би означавало окончателно сриване на доверието дори в най-високия формат – КСНС, това би означавало процес на ерозиране на институционалността на държавата“, настоя той.
 
Според Местан вече всичко е ясно – има дата за разпускане на парламента и дата на изборите и се знае, че до 25 юли правителството ще подаде оставка.

„Не виждам политическа логика в това да загубим 17-18 дни парламентарно време при положение, че има много важни теми, които се радват и на политически консенсус", коментира Местан.

Според него има закони, по които страната е заплашена от санкции, които са технически, а не политически и би трябвало парламентът да се ангажира с тях преди да се разпусне.

„Ще имаме време за сблъсък на политически различия по време на цялата кампания“, добави той след поредния призив към отговорно поведение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още по темата: ДПСНСЛютви Местан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Турците в Турция *** на Марс /Б.Борисов/
36
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НЕ ГЛАД ,А ЯД МЕСТАНЕ ,НЕ МОЖЕМ ВЕЧЕ ДА ВИ ГЛЕДАМЕ И ТЪРПИМЕ.
35
9
 
6
 
! Отговори
до 32 преди 9 години
Най вероятно Доган и Борисов си поделиха Булгартабак - 50/50. И Пеевкси може да има някой процент. Ето ги олигарсите - Доган, Пеевски, Борисов. В комбина с Цацата играят
34
6
 
3
 
! Отговори
Панталеев преди 9 години
Герб използуват момента и успяват да защитят интереса на монополистите от големите Таксиметрови фирми и успяват да стопират за закона за Автомобилните превозиПрочети още на: dnes.bg/politika/2014/07/03/zaplatata-im-vyrvi-te-na-plaj-sopna-se-manolova-na-gerb.231099
33
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Всичко върви срещу "добрия олигарх" Василев", пише "Ханделсблат" и допълва, че политическите му противници очевидно са стигнали прекалено далеч, защото Василев вижда бъдещето на най-бедната държава в ЕС в едно западно ориентирано модернизиране."
32
4
 
7
 
! Отговори
никита преди 9 години
ТОЯ *** НЕ РАЗБРА ЛИ, ЧЕ ВЕЧЕ НЕ Е ФАКТОР И НЕ МОЖЕ ДА ПОСТАВЯ УСЛОВИЯ... ЗАЩО ДА НЕ МОЖЕ - ПАРЛАМЕНТЪТ Е НЕРАБОТЕЩ, ПРАВИТЕЛСТВОТО СЪЩО - КАКВО ДА СЕ ЧАКА МЕСЕЦ ИЛИ КОЛКОТО Е ТАМ, САМО ДА ВЗЕМАТ ЗАПЛАТИ И НАРОДЪТ ДА ГЛЕДА ПОРЕДНИТЕ СЕИРИ ЛИ... ИЗБОРИ И ТОЛКОВА. КАКВОТО, ТАКОВА. НАРОДЪТ ДА ИЗЛИЗА И ДА ГЛАСУВА, А НЕ ПОСЛЕ ДА МРЪНКА И ТЪРСИ ВИНОВНИ ТЕЗИ И ОНЕЗИ
31
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Остана загадка как така ГЕРБ и Борисов приватизираха Булгартабак 2011 без ДПС да каже нищо? А когато НДСВ искаше да го продаде на БАТ 2005, ДПС почти свалиха правителството, тогава взеха главата на Шулева за подготовката на тази сделка . Доган беше безкомпромисен тогава ! А сега не се обади дори, когато Борисов "продаде" БТ на офшорка.
30
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДПС ще победи благодарение на 300 000 нови български паспорти на турски граждани.
29
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всеки, който излезе вън от ДПС продължава в политиката в други партии.Интересно е не може ли да има българска партия, която да защитава турците?Гюнер Тахир например отиде в тогавашното СДС.Толкова ли е наложителна тази партия на ДС?
28
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всеки , който помни какви *** бяха в началото агентите на ДС от това измислено "движение" за "права" и "свободи", знае, че тези сега просто не ги интересува нищо. Вече са милионери и бедните граждани за тях са нещо чуждо и неразбираемо.Още двама трима като Октай и да ги очистят тези.
27
6
 
8
 
! Отговори
до 24 преди 9 години
Защо пламнаха протестите ?Всички инкасатори на ЕРП-тата бяха пуснати 2 седмици отпуск, следователно и сметките за ток бяха доста по-високи.Приближените фирми на БПС изведнъж останаха без работа.
26
18
 
8
 
! Отговори
Turcin преди 9 години
MESTAN e POLITIK N;1 na Bulgarista
25
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Извънредно положение: Волен служебен премиер, а Местан негов заместник и фенансов министър.
24
3
 
17
 
! Отговори
Българин преди 9 години
"...Хей,народ поробен, що си тъй заспал ил живот свободен теб не ти е мил? напред, напред , напред да вървимдоста сме стояли, стига да търпим!..." Ст. СтамболовА на 5-ти октомври, турската партия ДПС не спретна избори по Байряма. Ще ги купи пак, с кочове, с агнета и с пари, откраднати от нас. Изсякоха българските гори, със участието на турците-горски, изнесоха дървесината. Земеделието се разлага, заради корупцията на ДПС министерството. Екологията, пречиствателни станции за милиони...
23
16
 
9
 
! Отговори
БУДА-ла преди 9 години
Колко лесно се манипулират хората!?...Много бързо забравихте, че Протестите пламнаха под управлението именно на Бойко!Бойко избяга и Орешарски просто понесе Негативите от управлението на Боко!Трябва да си роден преди 1 год, че да не помниш, че протестите са против Бойковото управление! Орешарски просто понесе негативите от Бойковото управление!Оставката е лесна, Орешака успокои страстите, ама пак ще ви писне от Г-н Следващият...Ще се сетите за кого бяха протестите...
22
4
 
6
 
! Отговори
до 20 преди 9 години
Вярно е обаче, че колективна отговорност НЯМА !
21
10
 
8
 
! Отговори
кажете как преди 9 години
ГЕРБери, лекувате ли си шизофренията, острата мозъчна инсуфициенция ??7 години Пеевски беше 'бебчо', беше ваш човек, после Кой Кой Кой ???Горанов 2013г каза, че ви трябват 5 милиарда заем за следващия управленски периодПосле защо теглите заемиПосле Бойко - да викаме МВФ и нов заем от 6 милиарда!!Как подкрепята Ал-Нусра, детеубийци и после гледате собствените си деца?Как храните *** и после пискате, че сте ги хранили?Как се лекувате, ГЕРБери, немили недраги червени комсомлчета ?Как?
20
2
 
11
 
! Отговори
Osman pasa преди 9 години
Mestane na 05.07 na Gay parada vzemi i Azis sis tebe !!!
19
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До идосеганямаотговорЯсно е обаче, че за Пеевски гласуваха БКП, ДпС и Хатака.
18
4
 
11
 
! Отговори
идосеганямаотговор преди 9 години
КОЙ ПРЕДЛОЖИ ПЕЕВСКИ ???