ДПС настоя: Не може да се променя датата на предсрочния вот!

Местан видя у избирателите глад за общи политически позиции
Обновена: 3 юли 2014 12:50 | 3 юли 2014 11:45, Камелия Цветанова
87
ДПС настоя: Не може да се променя датата на предсрочния вот!
Лютви Местан. Снимка: архив, БТА

Лидерът на ДПС Лютви Местан призова политическите формации за повече отговорност, след като днес ГЕРБ бойкотира работата на парламента, а преди два дни това направи и “Атака“.

Въпреки всичко обаче той отсече, че не може да има промяна в датата на изборите, защото така би се сринало окончателно доверието на хората в институциите.

Още по темата
„От ДПС ще останем верни на постигнатото съгласие при президента Росен Плевнелиев. Призоваваме и другите политически сили да направят същото“, заяви той.

Според него нито една политическа сила не поставя под съмнение постигнатото съгласие при държавния глава.

„В противен случай бихме дали знак, че думата на политиците винаги е предпоследна. Така бихме намерили обяснение и за тенденцията на сриване на доверието в институциите и в политическите партии”, предупреди Местан.

Той смята, че партиите трябва да имат уважение към себе си и ясно съзнание за тежестта на думите си, ако искат да възстановят доверието на хората и това не е проблем на една или друга политическа сила, а на всички.

„Има истински глад сред избирателите за малко повече отговорност, общи позиции, съгласие“, коментира лидерът на ДПС.

Местан беше категоричен, че не може да има промяна на датата на предсрочните избори, след като вече вотът е насрочен за 5 октомври.

„Не стои въпросът за промяната на датата, защото това би означавало окончателно сриване на доверието дори в най-високия формат – КСНС, това би означавало процес на ерозиране на институционалността на държавата“, настоя той.
 
Според Местан вече всичко е ясно – има дата за разпускане на парламента и дата на изборите и се знае, че до 25 юли правителството ще подаде оставка.

„Не виждам политическа логика в това да загубим 17-18 дни парламентарно време при положение, че има много важни теми, които се радват и на политически консенсус", коментира Местан.

Според него има закони, по които страната е заплашена от санкции, които са технически, а не политически и би трябвало парламентът да се ангажира с тях преди да се разпусне.

„Ще имаме време за сблъсък на политически различия по време на цялата кампания“, добави той след поредния призив към отговорно поведение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още по темата: ДПСНСЛютви Местан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Турчин съм, но това правителство да си върви.Какво направи ДПС за толкова години, за българските граждани от турски произход?Почти във всяко правителство беше във властта и нищо не направи.Само лъжи и обещания.Само думи, думи, думи.Самите лидери на ДПС от едни гладни кокошки се превърнаха в угоени оядени мазняци, дето само словоблудстват.Кога ще се отговорят на въпросите, които им поставят в Кърджали за връзките на лидерите на ДПС с ДС?Или вие комунистите от ръководството така сте свикнали?
16
2
 
2
 
! Отговори
tura преди 9 години
i kak li bedstvat 458 bankovi bulgarski rabotnici na zatvorenite dve bulgarski banki *** i Agrikol v tesi dni?! ili te ne sa chast ot bulgarskia narod i za tyah nyama bulgarsko ministerstvo na truda i sosialnite griji?!ili mafiata ne dava da se govori publichno i po tosi vapros?! koi izdarja tesi bulgarski hora, dokato te ne rabotyat na rabotnite si bulgarski mesta, zastoto rabotnite im mesta sa arestuvani ot bulgarskata darjava?!
15
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 6Много хубаво, ама няма кой да ги прати в затвора, където им е мястото на повечето. С радост ще плащам и даже надплащам данъци, за да ги храня там. Щото не е същото като да ги храним сега в парламента.
14
0
 
5
 
! Отговори
до 10 преди 9 години
ами един по-голем муй
13
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Въпреки всичко обаче той отсече, че не може да има промяна в датата на изборите, защото така би се сринало окончателно доверието на хората в институциите." Отдавна е сринато доверието в институциите .. няма повече накъде
12
4
 
12
 
! Отговори
някой преди 9 години
Наистина ли има хора, които да вярват, че изборите ще променят нещо? Дори и всички да гласуват, дори и ДПС и Атака /обичайните заподозрени/ да изпаднат от парламента, няма никакви шансове нещо да се промени и в следващите 25 години. България вече е само територия, на която нищо не се произвежда, на която се ширят корупция, контрабанда, слугинаж и проституция. А политиците като кърлежи са се впили в измършавялото тяло на народа и го омайват с лицемерие и демагогия. Прокълнати сме от Господ!
11
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А защо да не може бре Мазньо, аз кат мюсюлманин предлагам до края на рамазана демек края на юли на шекер-байряма направо да ги проведем тез избори, хем ще празнуваме два празника, края на постите и края на триглавия змей!!!!
10
2
 
11
 
! Отговори
optimist преди 9 години
до 7 - Интересно тогава какво получаваш, ако гласуваш за БСП, ДПС, АТАКА или ББЦ?!
9
4
 
17
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
Цяла година нищо не работили, 17-18 дни са им проблема! Санкции ни грозели- че те ще ни ги наложат отвсякъде, само не са почнали, само не са ни санкционирали!От ДПС не са се притеснили за доверие, дата за избори,институции, ами по-скоро за лобистките закони които не са прокарали още! Притеснение-няма такова дебелокожие просто!Оставка веднага и закривайте цирка! Пак идват избори, този път гласувайте така, че да не съжалявате и да не се срамувате !
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До bgBingo!!!
7
25
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гласуваш за ГЕРБ - получаваш Доган !
6
1
 
23
 
! Отговори
митов преди 9 години
Може,може да се промени и датата и всичко, г-н Местан , точно както вие и и останалите *** в Народното събрание променихте цял закон , за да може вашето протеже Пеевски да бъде назначен за шеф на ДАНС!Също така може и един ден ,вие, да попаднете в затвора - там,където ви е мястото. Заради безотговорната политика водена от вашата партия , заради престъпления срещу народа , заради търговия с влияние и заради още много други работи.
5
0
 
18
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Не стои въпросът за промяната на датата, защото това би означавало окончателно сриване на доверието дори в най-високия формат КСНС, това би означавало процес на ерозиране на институционалността на държаватаИнституционалността на държавата България не позволява съществуването на ДПС, защото тази партия е противоконституционна и в разрез с конституцията - най-важната институция в страната. Така че Местан да не се вре много в това кое е позволено и кое не в нашата държава.
4
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Марш бе *** с дълга кратуна !
3
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо се плашат от по-ранна дата е ясноЗащото на 16-ти юли Орешарски трябва да обяви предложението за новия БГ еврокомисар и това ще е Станишевако Орешарски подаде по-рано оставка, Станишев увисвазатова е борбата
2
0
 
27
 
! Отговори
bg преди 9 години
и как да се промени тая е идеалната за ДПС нали е байрям и всички турци ще са в България тогава и никой няма да каже че е имало организирано извозване за изборите.
1
3
 
28
 
! Отговори
някой преди 9 години
Защо ли се плашат толкова от по-ранна дата???.....