ДПС настоя: Не може да се променя датата на предсрочния вот!

Местан видя у избирателите глад за общи политически позиции
Обновена: 3 юли 2014 12:50 | 3 юли 2014 11:45, Камелия Цветанова
87
ДПС настоя: Не може да се променя датата на предсрочния вот!
Лютви Местан. Снимка: архив, БТА

Лидерът на ДПС Лютви Местан призова политическите формации за повече отговорност, след като днес ГЕРБ бойкотира работата на парламента, а преди два дни това направи и “Атака“.

Въпреки всичко обаче той отсече, че не може да има промяна в датата на изборите, защото така би се сринало окончателно доверието на хората в институциите.

Още по темата
„От ДПС ще останем верни на постигнатото съгласие при президента Росен Плевнелиев. Призоваваме и другите политически сили да направят същото“, заяви той.

Според него нито една политическа сила не поставя под съмнение постигнатото съгласие при държавния глава.

„В противен случай бихме дали знак, че думата на политиците винаги е предпоследна. Така бихме намерили обяснение и за тенденцията на сриване на доверието в институциите и в политическите партии”, предупреди Местан.

Той смята, че партиите трябва да имат уважение към себе си и ясно съзнание за тежестта на думите си, ако искат да възстановят доверието на хората и това не е проблем на една или друга политическа сила, а на всички.

„Има истински глад сред избирателите за малко повече отговорност, общи позиции, съгласие“, коментира лидерът на ДПС.

Местан беше категоричен, че не може да има промяна на датата на предсрочните избори, след като вече вотът е насрочен за 5 октомври.

„Не стои въпросът за промяната на датата, защото това би означавало окончателно сриване на доверието дори в най-високия формат – КСНС, това би означавало процес на ерозиране на институционалността на държавата“, настоя той.
 
Според Местан вече всичко е ясно – има дата за разпускане на парламента и дата на изборите и се знае, че до 25 юли правителството ще подаде оставка.

„Не виждам политическа логика в това да загубим 17-18 дни парламентарно време при положение, че има много важни теми, които се радват и на политически консенсус", коментира Местан.

Според него има закони, по които страната е заплашена от санкции, които са технически, а не политически и би трябвало парламентът да се ангажира с тях преди да се разпусне.

„Ще имаме време за сблъсък на политически различия по време на цялата кампания“, добави той след поредния призив към отговорно поведение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още по темата: ДПСНСЛютви Местан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АЗсъседът ти комунист се е закачил за електромера ти
56
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не гласувайте българи, ДПС са подарили 300 000 български гражданства на турци, а с поправката на закона се очаква ДПС да подари още 300 000 български гражданства на турци. Накратко ДПС е първа политическа сила вече, а вие не гласувайте и дайте властта на ДПС.
55
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 46" не правят разлика между ГОЛЕМИ сметки за ток и ЗАВИШЕНИ" - Правят, правят и особено правят разлика между необходими разходи за производство на ел. енергия и разходи за износ на евтина енергия на международни цени, и от разходи за "Цанков камък" и за "Белене", които все някой трябва да плаща! Но няма да съм аз! Избирате си Станишковци - дръжте си ги ! ТЕ НЯМА ДА ВИ ПУСНАТ ДОКАТО СТЕ ЖИВИ !
54
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Турчина - ами ходете си в турция за да не гладувате
53
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Та това "интелектуалното богатство на България"! измисли и гениална идея : " ДА НЕ ДОПУСНЕМ ГЕРБ НА ВЛАСТ" ни повече, ни по-малко, това случайно да Ви напомня лозунга "Стани да седна" ?Е, седна Станишко, ама на пачи яйца се насади(на Местановите)! И започна едно ОПРАВЯНЕ на Българите - СТОЙ ТА ГЛЕДАЙ ! И овцете още гледат умно !
52
7
 
2
 
! Отговори
турчин преди 9 години
Ако турчина заминава в Турция,поне няма да гладува.Много ми е интересно българина къде ще замине да не гладува
51
0
 
12
 
! Отговори
удри уйно преди 9 години
Може, може бай Местане, всичко може, кучето играе според тоягата !Аз ако съм ще ви я променя нарочно - само за да видите че може !!! не може цяла държава в европа да се съобразява с потурите и фереджетата
50
0
 
6
 
! Отговори
?!? преди 9 години
Призовавам за разум, ама все глвдам да изкяря нещо, да прилапам нещо, кат за последно.
49
0
 
2
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
КРАДЛИВИТЕ *** МОВЕ ЛИ ДА ОБЯСНЯТ..КАК В АПАРТАМЕНТ В КОЙТО НЕ СЪМ СТЪПВАЛ ОТ МЕСЕЦИ И ИМА ВЛЮЧЕН САМО ЕДИН ХЛАДИЛНИК С КЛАС ААА..МИНАЛИЯ МЕСЕЦ ПЛАТИХ ТОК 6 ЛВ..А ПРЕДИ ЧАС 11ЛВ...СТРАННО А
48
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
все срещу тези, които уж подслушвали, ама кой ти гледа - народа ***). Пак прокуратурата, во главе с Мая и *** громи ГЕРБ в дена за размисъл, ОВЦЕТЕ БЛЕЯТ И ТЕЖКО ВЪЗДИШАТ ! Разбира се всеки здравомислещ човек вече беше на ясно със сценария и със режисьорите, но овцете не са между здравомислещите, те са стадни животни ; една ако се бухне в гьола всички след нея - също, клатят главите и вървят на заколение !Вървят след Станишко - "интелектуалното богатство на България"!
47
1
 
7
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
БРАДАТ *** КРАДЛИВ..МАРШ В АНАДОЛА
46
1
 
5
 
! Отговори
1 преди 9 години
Има си хас! Та нали всички "сънародници" дето не знаят български от южната ни съседка ще дойдат за байряма. Дори няма нужда да им плащат пътя.
45
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Герберите не правят разлика между ГОЛЕМИ сметки за ток и ЗАВИШЕНИ сметки за ток.Сметките наистина са ГОЛЕМИ, защото доходите на българите са малки.А доходите на българите са малки, защото те (корифеят им Дянков) ги замразиха.
44
2
 
8
 
! Отговори
ХХХ преди 9 години
Всички да гласуваме братя Българи ! Само така е възможно да изметем догановци сикаджий и сержи !
43
1
 
4
 
! Отговори
до 39 преди 9 години
Бихте ли обяснили, какво точно разбирате под завишени сметки за ток. Всеки средно грамотен човек може да си свери показанията по електромера с тези от фактурата. Няма как киловатите да са повече от изразходваните, нито пък останалите надценки - те са регламентирани и всичко лесно може да се порвери.Освен това вече я няма Баба Пена инкасаторката. Токът се отчита по нов начин - електронно със специални уреди.
42
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Почват живите факли!;Осигурени са за предизвикване на сблъсъци с полицията.Целта е за ДВА МЕСЕЦА ПРЕДИ НОРМАЛНИТЕ ИЗБОРИ ДА БЪДЕ СРИНАТ РЕЙТИНГА НА ГЕРБ.Изненада ! ББ подава оставка, под предлог, че не иска да се пролива човешка кръв по асфалта и че не може с магическа пръчка да се намалят цените на тока при и без това обрания бостан на енергетиката.В това време вече прокуратурата се развихря, вече при нея е пълно с флашки от незаконно подслушване (вярно все срещу тези, които уж подслушв
41
5
 
3
 
! Отговори
до 39 преди 9 години
Споко, нема да се плашиш, сега като се върне Кратунко ще ви направи тока без пари. На герберастите дори ще дава и по 2лв на киловат. Ей, така - от него, за вярна служба.
40
1
 
8
 
! Отговори
до: ДПС преди 9 години
Местане часовника тиктака за Процес Възродителен Процес , местото му е в Страсбург само там могат да кажат ИСТИНАТА
39
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какви завишени сметки бълнуваш, токът просто е скъп за българина - и преди и сега.С тази разлика че по времето на ГЕРБ нямаше никакво увеличение нито на пенсиите, нито на доходите - за 3 години - 0%, а токът поскъпна 4 пъти - общо 58% и хората накрая просто не издържаха и излязоха на улиците.Борисов, който е известен страхливец и позьор се уплаши и избяга от властта, криейки се в Правителствена болница, а сега пак се опитва да изкара хората балъци и да се върне на бял кон ...
38
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БУДА-ла 24"Колко лесно се манипулират хората!?." Пускаш им изкуствено завишени сметки за ток;Тръбиш под път и зад път, че Управлението на ГЕРБ е виновно ; Независимо, че са представени документи в прокуратурата за откраднатите милиарди от енергетиката, ПРОКУРАТУРАТА СИ ТРАЕ, прокуратурата разследва анонимен сигнал от Станишев, че някой подслушвал; някой се изкрясква:"дръжте Цветанов!.."ш сред протестиращите са пуснати огромен брой, манипулатори, осигурени са и психическйи лабилни нещастници,