АБВ щели да имат и областен управител и зам.-министри

Депутатите на Първанов очакват да оглавят и поне две комисии в НС
17 ное 2014 17:30,
11
АБВ щели да имат и областен управител и зам.-министри
Снимка: БТА

АБВ ще има свои представители на ниво областен управител и други държавни структури. Това прогнозира депутатът от партията на Георги Първанов Михо Михов във Велико Търново, цитиран от БТА. Според генерала заместниците на Ивайло Калфин в социалното министерство също ще бъдат от АБВ или на гражданския съвет към коалицията.

Още по темата

АБВ очакват да оглавят и поне две от постоянните комисии в Народното събрание, стана ясно от думите на Михов.

Депутатите на Георги Първанов се надяват да получат и зам.-председателски места в поне още три комисии. В АБВ имали кадри за ръководни постове в здравната, просветната, военната и енергийната комисии.

Михо Михов съобщи, че депутатите на АБВ ще подкрепят нов закон за  висшето образование. Предложението, внесено в деловодството на Народното събрание, е от ГЕРБ още през миналия мандат, но не е било обсъждано.

"Ще подкрепим законопроекта, защото е бил подготвен с  участието на членовете на Съвета на ректорите, а в  парламентарната група на АБВ има представители на ректорското съсловие", обясни Михов.

От коалицията ще настояват в новия закон за началното и средно образование да бъде въведена дуалната система за професионално образование, стана ясно още от думите на депутата.

Той изрази надежда, че Ивайло Калфин ще надделее в спора с финансовия министър Владислав Горанов за коледни добавки за пенсионерите. Михов обясни, че в АБВ не се е обсъждал размерът на добавките, но подчерта, че "многопартийността в кабинета предполага сговорчиво правителство."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще имат каквото каже д-р Борисов, защото той е българският Путин. А вие, русофилчета, може да лаете и да виете към луната, но резултат няма да има. Борисов изгради правителство на националното съгласие.
9
0
 
0
 
! Отговори
Червен бабиер преди 9 години
А електорат ще ви остане ли?
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПРОМЕНИ В ЗАКОНА ЗА ВИСШЕТО ОБРАЗОВАНИЕ-АМИ БРАВО КРАЙНО ВРЕМЕ БЕШЕ ЗАВЪРШИЛИТЕ НСА ДА СА КОЛЕЖАНИ, А НЕ ВИСШИСТИ!!!!!!!!!!!
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И к'ва стана тя,уж Буда щеше да смазва комунистите,а той ги назначава на отговорни постове,опсс сетих се- ще ги умори от преяждане ;) Само заблудените гейбери не проумяха,че Гоце и Боце са тандем от време оно,а за демократчетата жалки гласували за РБ ДОРИ НЕ МИ СЕ ГОВОРИ!!!
6
2
 
4
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 9 години
ГОСПОДИН ГЕНЕРАЛ! ЗАЩО ПАДНАХТЕ ТОЛКОВА НИСКО?! ЗАЩО ПРЕДАДОХТЕ ТОЛКОВА МНОГО ХОРА. Е... СЕГА СА ДРУГИ НА ВЛАСТ И ТЕ ЩЕ ДЪРПАТ КОНЦИТЕ.
5
1
 
3
 
! Отговори
комундета преди 9 години
а на боко *** ще го излижете ли,а гетералчо---циркаджии
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нещастници.МАХНАНА ГИ ОТ ХРАНИЛКАТА.АКО ИСЕГА НЕ СА ВЬВ ВЛАСТТА НЯМА ВЕЧЕ ПАРИЧКИ.
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До vesko02И пазвантите им също.
2
1
 
5
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
От червени мутанти няма спасение.Преди беше политбюро на БКП ,сега са децата им
1
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АБВ ще имат вицепремиер и двойно по-силно участие във властта от реформаторите, при двойно по-слаб резултат.А уж са леви, а реформаторите в една европейска партия заедно с герб!