Борисов ще защитава Турция пред ЕС: Помагат ни за бежанците!

140 афганистанци вече са изведени от България, скоро още 200
200
Борисов ще защитава Турция пред ЕС: Помагат ни за бежанците!
Снимка: архив, Олег Попов, Dnes.bg

България ще настоява за потвърждаване ангажимента за прилагане на договореностите с Турция. Това казва министър-председателят в оставка Бойко Борисов при представянето на българската позиция за предстоящото заседание на Европейския съвет.

Пред министрите на редовното заседание на Министерския съвет днес той посочва, че макар темата за преговорите с Турция да е извадена от дневния ред на заседанието поради непостигането на съгласие между държавите-членки, принципното мнение на България е за потвърждаване на ангажимента за прилагане на договореностите с Турция и за продължаване на преговорния процес със страната.

"Колкото и да повтарям нашите претенции към Турция в редица сфери, стратегическото ни отношение към нашите съседи е да се спазват споразуменията, да се развиват, да се надграждат и да се отчита това, което те правят за справянето с бежанската вълна", коментира Борисов, според стенограмата.

Зам.-вътрешният министър Филип Гунев информира, че "колкото ние успяваме да спрем на границата, горе-долу те също толкова предотвратяват да влязат".

Борисов посочва и че споразумението между ЕС и Турция за реадмисия и преговорният процес за присъединяване са надежден и устойчив инструмент и механизъм за осъществяване на дългосрочни дейности от взаимен интерес, за предотвратяване на хуманитарни кризи и за развитие в стратегическа перспектива на отношенията между страните и между техните граждани.

"Необходимо е да продължат усилията за запазване на постигнатото и за осъществяване на напредък, дори в условията на бежанска и миграционна криза и на вътрешнополитически затруднения в редица страни от Европа и съседните региони”, подчертава министър-председателят.

Борисов посочва също, че вече 140 афганистански граждани са изведени от България, на други 200 афганистанското посолство подготвя документите за обратното им връщане.

"Така че, на базата на европейското споразумение и след нашия разговор с премиера на Афганистан, на практика всички рискови групи биват извеждани от България. Повтарям – по международно признатия ред, спазвайки всички конвенции, директиви, разпоредби и с абсолютно изведен приоритет спазване на правата на човека", казва министър-председателят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
6
 
4
 
! Отговори
вечна рт дружба преди 7 години
другари, не оспорвайте Путин, Масква е с Анкара. щом ви казват, че Ердо е хубав, честен и добър приятел, значи така е до нови нареждания.
99
3
 
18
 
! Отговори
boyko.uzunov преди 7 години
Борисов върви си при мутрата от Турция!
98
1
 
16
 
! Отговори
Русия преди 7 години
И как помага като праща "бежанци" ? Или помага на тебе да прибираш парите за тях , да организираш бунт и после да се правиш на "герой" как потушаваш и обещаваш всичко?
97
2
 
12
 
! Отговори
Interntlumpen преди 7 години
Полупроводника от Банкя - заптието на овчаря от Правец.
96
3
 
15
 
! Отговори
Русия преди 7 години
Султан Ербокан няма как да не по лази на турците.ГЕРП по-туркофилска от ДОСТ , а герберастите най-туркофили в БГ.
95
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този кух плондер изгуби половината си електорат преди президентските избори, а сега с тази изцепка, ще изгуби и другите. Може би ще останат само тъпите лелки, които все още го харесват.
94
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя "държавник пот най-висока степен" скоро ще остане без народ щото докато се прави на големия политик, народът му ще измре от глад. По всички показатели вече сме на последно място в Европа. За два мандата едно нещо не направи за хората. Но да се снима във всички пози, и да се подлага на Ердоган не се уморява.
93
27
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Другари червени каскети , в политиката няма сантименталност , а само интереси . Борисов е Държавник от най висока степен . Само за момент си представете *** Нинова , че е Премиер и ще разберете за какво ви говоря .
92
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На Ердоган слугува, на Сащ слугува, но тук се прави на голямата работа. Кеф му влиза в Парламента, кеф му не влиза. На въпроси не отговаря. Цялата държава е обърнал на бащиния. Ограда не направи, когато трябваше.Сега Ердоган щял да защитава. Да си заминава по-скоро, че вече немаме нерви.
91
3
 
20
 
! Отговори
мачу пикчу преди 7 години
Да не подценяваме факта, че сме съседи с Турция , нямаме армия , хора и т.н. Но ББ забравя 500 години от българската история , еничарите, изнасилените, потурчените и т.н.
90
2
 
27
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 7 години
ВСИЧКО ПРИ БОКО СА ПОЗИ, ТЪНКИ СМЕТКИ И СЕЛСКА ХИТРОСТ. ОПИТВА СЕ ДА СЕ ПОДМАЗВА НА ЕРДОГАН, МЕРКЕЛ, ПУТИН И НАКРАЯ СЕ ПОЛУЧАВА ТЮРЛЮГЮВЕЧ А ЛА ГЕРБ. ЗА НЕГО ВАЖНО Е ДА Е В ИГРАТА, В КОЯТО СЕ ТРУПАТ ПАЧКИ И НЕПРЕМЕННО ДА ПОЛУЧАВА ПОТУПВАНЕ ПО РАМОТО И ЦЯЛАТА ПАРОДИЯ ВИНАГИ Е ЗА СМЕТКА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД.
89
3
 
17
 
! Отговори
ЯШАР МУСТАФА преди 7 години
БОКО БУДА ИМА СТАР ГРЯХ КЪМ ТУРЦИТЕ ОТ ДЕЛИОРМАНА ТАМ..ЕДНО ВРЕМЕ ГИ Е ВЪЗРАЖДАЛ С КАМИОНЕТКИ И БТР-РИ ПРЕЗ 80-ТЕ ГОДИНИ..И СЕГА ИМА ДЪЛГ КЪМ ЕРДУАН...ТАКА ЩЕ Е.ЗАТОВА СТОЯ В ХИТРИНО 4 ДЕНА.
88
5
 
27
 
! Отговори
Ивана Димитрова333 преди 7 години
Хората на лице,само Бойко на терсене!Тръгнал Турция да защитава.До тук муе управлението!От тук нататък МАРШ взабвението!
87
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ББ винаги ще постъпва като слуга. Такъв му е манталитета и до там му стига интелекта - да слугува на Ердоган. Преглътна униженията на които го подложиха в Анкара и вече е готов да лобира за Турция пред ЕС. А същият в Европа е сензация по срещите на върха. Хората никога не са виждали толкова *** и необразован човек на такъв пост. Отвратен съм от Бойко и ГЕРП
86
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Европа играе доброто лошото ченге някои държави са против някои са за но Ердоган знае че в съйуза се приемат държави закриващи собственна продукция, работна платформаи точно затова Турция направи обрат и дръпна в друга посока и сега ЕU се чуди кво става :( :( :(
85
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изобщо не е в час тоя Бойко. Че Турция като влезне в европейският съюз и няма граница между България и Турция всичките тези бежанци спокойно ще си влезнат тук и така ще ни помогне Турция че после ще се чудим цяла европа какво да ги правим.
84
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този *** ще успее да унищожи уликите за катастрофата в Хитрино ! Помним как ходеше след Орешарски, да подаде оставка , и ......засекрети как е ограбил КТБ заедно с АВЕРИ !
83
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пощенския гълъб на Ердоган щял да защитава Турция, каква изненада. Кой го е очаквал от Боко иб Рик Ага.
82
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щяхте да видите вие бежанци ако бб не се разбираше с ердоган
81
4
 
25
 
! Отговори
Мълдър преди 7 години
Бойко иска Ердоган да го обладае и му се мазни......Гнусота!