БСП се разграничи от Станишев: Борисов не бил държавник

Оценката му е крайно неадекватна, ядосват се от "Позитано"
5 юли 2019 11:30,
132
БСП се разграничи от Станишев: Борисов не бил държавник
Снимка: Булфото

Изпълнителното бюро на БСП се разграничава от думите на президента на ПЕС Сергей Станишев, който заяви, че премиерът Бойко Борисов действа като държавник, а не като политик.

Още по темата
"Смятаме, че такава оценка е крайно неадекватна. България е най-бедната и най-корумпирана  страна в ЕС. Заради корупция не ни приемат в Шенген. Потъпкана е парламентарната република, разделението на властите и правовата държава", пишат в своя позиция социалистите.

Станишев с оценка: С Борисов сме възмъжали през годините

"Заявяваме, че позицията на БСП относно политиката на Борисов и ръководеното от него правителство остава непроменена - те са вредни за България и промяната е необходима", се чете в позицията на Изпълнителното бюро на БСП.

Малко по-късно социалистите нападнаха Борисов и в парламента. Той е провален политик и води България към дъното. Самата демографска картина на България показва това нещо, коментира соцдепутатът Стоян Мирчев пред журналисти в НС.

Той се аргументира с това, че "България е на последно място по свобода на медиите и шампион по корупция".

"Вчера тотално унищожиха и държавното финансиране на партиите и те бяха прехвърлени в ръцете на олигарсите. Това е поредната крачка към създаване на диктатура и унищожаване на опозицията. Тъй че не можем да се съгласим с думите на Станишев, че Борисов е държавник и е наложително да се разграничим", продължи Мирчев.

Червеният депутат посочи, че мнението на Станишев си е негово, но е лошо, че до някаква степен в общественото пространство това мнение се обвързва с БСП.

Както е известно, преди ден лидерът на ПЕС похвали премиерът Бойко Борисов, като посочи, че министър-председателят действа не като политик, а като държавник. "В някакъв смисъл и двамата сме възмъжали и помъдрели с годините. Когато опира до интереса на България, мога да работя и с г-н Борисов", заяви Станишев.

В началото на седмицата премиерът обяви, че ще подкрепи кандидатурата на Сергей Станишев за председател на ЕП. "Българин на такава позиция е само чест и гордост, независимо, че неговите хора в България не го харесват. Ние не сме като БСП и с две ръце ще го подкрепим!", посочи Борисов. В крайна сметка обаче самият Станишев се отказа от надпреварата, а за председател на ЕП бе избран италианецът Давид-Мария Сасоли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименВ ДЪЛБОКА ГРЕШКА СИ- ТЕ МНОГО ДОБРЕ ВИЖДАТ ПОЗИТИВИТЕ, НО ТОВА НЕ ИМ НОСИ ***- ВИЖ ГИ МИЛИОНЕР ДО МИЛИОНЕРА, КРАДАТ СЕ ПО МЕЖДУ СИ, КРАДАТ СИ ПАРТИЙНАТА КАСА, ЩЕ КРЕЩЯТ ЧЕ ВСИКО Е КОФТАК, ДО КАТО ПРИЛАПАТ ВЛАСТТА И ПОЧНАТ ДА КРАДАТ КАТО ЗА СВЕТОВНО, ПОСЛЕ ПАК ОТ НАЧАЛО- СПРАВКА БЛИЗКО МИНАЛО.
76
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да бсп още не е узряла като партия, и като онези които сутринта им е крива, а следобед целият свят им е крив.Принципно гледат негативите но не виждат позитивите, което е нормално състояние за доста хора, но проблема е че за същите е невъзможно да намерят позитивни решение, по точно неспособени са да взимат каквото и да е рационално решение.
75
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименБАЯ ВИ ТОШО ОСТАВИ ДЪРЖАВАТА ФАЛИРАНА- ВИЖ ДОКЛАД НА БНБ.
74
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ТАКТИЧНО--Станишев който е 5-пъти по-интелигентен от кака Корни която ще доведе БСП до 10 %....след като им свалиха субсидиите на 1 лев смятай, че са паднали до към 5-6%. Няма с какво да плащат на братчедите, а оттам идват 2/3 от гласовете на бсп.
73
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До гражданинКАЗВАШ ЧИСТИ РЕДИЦИТЕ- ОБАЧЕ ЩО НЕ ЗАПОЧНЕ ОТ СЕБЕ СИ- ТЕХНОИНПЕКС - ПРОИЗХОД ПАРИ- НЕЩО ДА РЕЧИ, ОТ ГДЯ ГИ ВЗЕ- ФАЛИРАЛИ БАНКИ И 3 ДЛ СРЕДНА ЗАПЛАТА, 3000ЛВ ЗА 1 ДЛ, МИН ЗАПЛАТА 2600ЛВ НЯМА 1 ДЛ, А ТЯХНАТА ЕВРОДЕПУТАТКА ВЪРНА ЛИ ЗАЕМА ОТ КТБ- ИМА НЕМА- 600 000ЛВ, АМИ КЪЩИТЕ СТРОЕНИ ОТ СВЕКАРА И С ЕВРОПАРИ, НИКОГА НЕ ИЗПОЛЗВАНИ ПО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ- КРАДЛИВИ, НАГЛИ МИЛИОНЕРИ, НО СОЦИАЛИСТИ.
72
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ДедохахаТи луд ли си бе дедо?Бай ти Тошо след 32 години царуване остави българите със средна заплата 180лв, при курс на черно 3лв/$.
71
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тея двамата май са баджанаци :) хаха
70
4
 
2
 
! Отговори
СДС преди 5 години
Ако бяха направили чистката преди 1-2 години можеха да свалят на избори СИК.Нищо че го подкрепят американците и еВреите в ЕС
69
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Червенките ептан изтрещяха- милионер до милионера, ама плачат за бедните, тоест за себе си. Тия ги е налегнала политическа шизофрения.
68
6
 
6
 
! Отговори
гражданин преди 5 години
СИК произлиза от ЦК на БКП-това им е връзката на двамата.БСП се опитва да се отърве от дъртите корупирани бухали защото иначе загива.Права е Нинова и правилен е пътя по който е тръгнала.Масова чистка за да повялват хората че са опозиция на Мутрата а не съюзници.
67
4
 
5
 
! Отговори
Нинова преди 5 години
По-важното е моето мнение, че Димитър Благоев е държавник
66
16
 
1
 
! Отговори
Дедо преди 5 години
Държавник е бил Стамболов. Който е казал "Да направим каквото трябва, пък да става каквото ще". Държавник е бил и Тато- защото от изостанала аграрна държава с 5 млн население ни направи индустриална държава с 9 милиона народНо да наречеш борисов (или който и да е премиер от последните 30 години) "държавник" е най-малкото смешно, да не използвам другата дума. Дори само външният ни дълг, който благодарение точно на борисов отлетя на 64% от БВП (2018, сега вече е 65%) е достатъчен да опровергае СС
65
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Корнелия и Станишев са римейк на Иван Костов и хубавото Наде (Нaдежда бивша Михайлова/сега Нейски).Ще разсцепват БСП както стана със СДС ! Парите променят всичко -The BrainsСега субсидията е 1 лв ,но като ви вдигнат ток, вода,бензин,ВИНЕТКИ и НИЕ народа ше върнем НАДвзетото .Депутатите няма да връщат парите НИЕ НАРОДА ЩЕ ПЛАТИМ СМЕТКАТА!
64
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко подкрепяй хората в Европа които ти помагат, а не тоя ***. Да не мислиш, че утре щи върне жеста.
63
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 63 : нали си чул за попове доносници, за попове сътрудници на ДС, що да се кара с тях!?
62
12
 
7
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
Не съм от БСП, по-скоро съм със Социалдемократически разбирания.Включването на голия *** от снимката горе, в листата на БСП, коства няколко неща- Масово отказване да се гласува, от хора, които мразят Герб , ББ , но и Станишев.Оставането на Герб на власт, със самочувствието на първа сила, за която обаче гласуват само в гетата, обръчите и администрацията на държавата.И накрая-бетонирането на тоя гол *** още няколко години в Бряксел, после ББще си го прибере при него, за благодар
61
5
 
5
 
! Отговори
ТАКТИЧНО-- преди 5 години
се казва изказването на Станишев за Борисов и се отнасяше за решението му да го подкрепи ,че е държавническо и Станишев трябваше да се изкаже тактично---а мнението на БСП за Борисов е правилно, НО те го насочват срещу Станишев който е 5-пъти по-интелигентен от кака Корни която ще доведе БСП до 10 %....Корнито успя да създаде доста интригантска обстановка на всякаква омраза--няма скоро да вземе власттаи в БСП има хора с приятна визия и излъчване можещи да бъдат лидери ,но тя успя да ги изгони..
60
4
 
14
 
! Отговори
Курнелия за смях... преди 5 години
Леля *** досега не се е скарала само със Светия синод...Засега...Е така не се печелят избори, а само се губят!!!
59
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Песоглавецът СтанишеФ е като слънчоглед.Накъде грее слънцето натам е и той.Абсолютен апаратчик интересчия.
58
6
 
13
 
! Отговори
Партиен член преди 5 години
Ако г-н Борисов не е държавник,то всички вие,олигарсите от БСП сте ни повече,ни по-малко от кръгли... нули! Освен да лаете,плюете и храчите за друго не ставате! Аман от вас и вашите домогвания,от вашите постоянни изхвърляния,че сте ЕДИНСТВЕНИТЕ, кои то мислите за народа,но вие мислите КАК ДА ОИГРАБВАТЕ ОЩЕ нашият ИЗСТРАДАЛ НАРОД! А наивниците,които все още ви вярват стават все по-малко и мо-малко - защо ли ?! И аз вече не ви вярвам!