Парламентът ще изслуша Главчев и Запрянов за срещата на НАТО

Премиерът трябва да изясни българската позиция
4 юли 2024 08:38, Петър Бойчев
11
Парламентът ще изслуша Главчев и Запрянов за срещата на НАТО
Снимка БГНЕС

Парламентът ще изслуша служебния министър-председател и служебен министър на външните работи Димитър Главчев, служебния министър на отбраната Атанас Запрянов и служебния заместник-министър на външните работи Невяна Митева относно позицията на България за предстоящата Среща на държавните и правителствените ръководители на страните членки на НАТО от 9 до 11 юли т.г. във Вашингтон. Това е първа точка в програмата за днес, публикувана на сайта на Народното събрание. Изслушването е по предложение на парламентарната група на „Величие“.

По искане на „БСП за България“, депутатите ще изслушат служебния министър на отбраната Атанас Запрянов и по въпроса за неучастие на България под никаква форма с жива въоръжена и невъоръжена сила във военния конфликт в Украйна.

Министър-председателят и външен министър Димитър Главчев е извикан днес в парламента и по инициатива на „Възраждане“ - да представи информация относно развитието на процеса по разширяване на Европейския съюз след приемането на т. нар. френско предложение, острата антибългарска кампания и изказвания на голяма част от политическия елит в Република Северна Македония, както и вече предприетите и планирани действия за защита на българските национални интереси по тези въпроси.

Предвидено е и изслушване на служебния министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова и председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Йордан Вълчев относно напредъка на строителството на автомагистрала „Хемус“ и напредъка в процедурите по стартиране строителството на автомагистрала „Черно море“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: НАТОглавчевзапрянов
Още от Страната
Ефектът на доминото: ДПС-Търговище отслюпи депутата си Ибрямов
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Хайде на осмокласниците да престанат да им се привиждат русофили ,а да ходят да копат на село да им пораснат пушките
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Не да го изслушват, а да му искат ОСТАВКИТЕ!
7
1
 
1
 
! Отговори
Карачанаков преди 2 дни
Ами да изслуша и Кирцата да разбере какво му има синдрома Надка дето с Гешев лягаше с Гешев ставаше,че и той все Пеевски та Пеевски го е хванал или пък Пеевски го е напъплил че толкова го мрази
6
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Хайде възраждане, величие и др. русофилски партии да си затворят най-сетне устата и да престанат да лъжат Народа, че ще се изпращат български военни в Украйна. Стига лъгали б.р.е!
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
заменил е областните управители на почти цяла България с кадри на ДПС, при това от турски произход, дори във Варна, готви ДПС за първа политическа сила на изборите
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
До Бонго Бонго Споко, и на НАТО няма да му се размине! А са пикали накриво, а са станали курбан!
3
0
 
5
 
! Отговори
И още преди 2 дни
Да го питат Запрянов за провала в приема за военни училища- 43 кандидати за 307 места във военния университет в Търново?!?!! И какво конкретно мисли МО да прави?
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Кво има да ги изслушва, стояли са като кученца в наведена поза и с разтворени бузки.
1
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Главчев и Запрянов са безгласни букви на срещата на НАТО. Каквото поиска Хегемонът, това ще гласуват. Приказките в парламента са цирк за пред нас.