Малинов вече с обвинение, ген. Решетников със забрана да влиза у нас

Сотир Цацаров изнесе подробности за ареста на Малинов
Обновена: 10 сеп 2019 15:56 | 10 сеп 2019 14:31, Александър Попов
608
Руският сенатор Константин Косачов е разтревожен от съобщенията за задържането на активни привърженици на приятелските отношения с Русия и заяви, че е готов да ги защитава, включително по обществено-политическа линия, предаде ТАСС.
Още по темата
Шпионският екшън у нас: "Русофили", пари и връзки с ген. Решетников
Прокуратурата разпитала Юрий Борисов като свидетел
Арестуваха Юрий Борисов, бивш гл. редактор на "Дума"

"Крайно тревожни новини идват от България. Поредица задържания, разпити и обвинения в "шпионаж" срещу група активни привърженици на приятелските отношения с Русия. Отлично познавам мнозина от тях", написа днес във Facebook председателят на комисията по външни отношения в горната камара на руския парламент.

Той добави, че руските парламентаристи са постигнали в сътрудничество с тези хора много неща по обществена линия, включително в рамките на Ливадийския форум, организиран всяка година в Крим от Съвета на федерацията.

"Ще видим как стоят нещата и решително ще ги браним. По всички линии - дипломатическа, обществено-политическа и, ако е уместно, юридическа", подчерта сенаторът.

Косачов допълни, че смята да поиска изчерпателни оценки на събитието от международни правозащитници, занимаващи се с "темата за затворници на съвестта" и от НАТО и Евросъюза, които са съюзници на България ", предаде БТА.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/rusia/2019/09/10/ruski-senator-shte-zashtitava-rusofilite-zapodozreni-v-shpionaj.422322

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Председателят на Национално движение "Русофили" Николай Малинов, който вчера бе арестуван и разпитан, е с обвинение по чл. 105 от Наказателния кодекс.

Обвинението вече му е повдигнато, освободен е от ареста и е с гаранция от 50 000 лв. Той е със забрана за напускане на страната. Това съобщи главният прокурор Сотир Цацаров на специален брифинг.

Още по темата

"В хода на разследване на престъплението е установена действаща схема за изпиране на пари. Събрани са данни, че тази схема се използва и за трансфер на финансови средства. По този начин се финансират мероприятия, които застрашават националната сигурност на страната. Събрани са доказателства за участие на един български гражданин. Той е Николай Малинов, който е привлечен в качеството си на обвиняем", каза Цацаров.

Леонид Решетников, бивш директор на Руския институт за стратегически изследвания, е с наложена от ДАНС забрана за влизане на територията на страната за срок от 10 години.

"В хода на разследването е установено, че Малинов е приемал да изпълнява задачи срещу заплащане за съответните организации. Образувани са досъдебни производства. На 9.09. тази година са проведени 11 претърсвания на недвижими имоти, иззети са телефони, документи, които имат връзка с престъплението, за което е привлечен под наказателна отговорност", допълни зам.-главният прокурор Иван Гешев.

"Повдигнато е обвинение на Малинов за това, че се е поставил в услуга на чужди организации, за да им служи като шпионин. За мен единствената разделителна линия в обществото следва да е дали си българофил, или българофоб. Ние не мразим никого и нищо, обичаме родината си и защитаваме националния интерес", каза още Гешев.

Самият Решетников заяви, че кампанията "руски шпиони" е дело на американците.

Руският сенатор Константин Косачов е разтревожен от съобщенията за задържането на активни привърженици на приятелските отношения с Русия и заяви, че е готов да ги защитава, включително по обществено-политическа линия.

"Ще видим как стоят нещата и решително ще ги браним. По всички линии - дипломатическа, обществено-политическа и, ако е уместно, юридическа", подчерта сенаторът.

Косачов допълни, че смята да поиска изчерпателни оценки на събитието от международни правозащитници, занимаващи се с "темата за затворници на съвестта" и от НАТО и Евросъюза, които са съюзници на България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


608
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
24
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
червените вън от България, веднъж и завинаги, национални ппредатели! мирси
28
21
 
28
 
! Отговори
Дедо Мъде преди 4 години
Тез ФАШИЗОИДИ откачиха?! От къде квалифиц.информация у човек председател, на НПО !!!? Само, че пак народа ще страда!!! Съвсем унищожиха отношенията ни с РУСИЯ!!!27
27
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Идеята сега..да не би да е..да си кажем..че ГЕРБ са антикомунисти...и антирусия...и да ги разпознаем като проевропейска партия?Само глупаците ще се хванат на тази въдица...кука без стръв.
26
21
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименАбе тея майтап ли си правят с Руснаците. Тея да не си мислят че като краварите имат база у мутроландия това ще ги спаси. Ще ви Анексират точно за 12 часа и после ше ревете.Русия няма никакво намерение да анексира България нито Украйна. Крим беше руско население което беше приготвено за заколение от САЩ, вечен конфликт трябваше да има там. Русия си има достатъчно територия и богатства, Русия има интерес от мир и спокойствие около границите и, за разлика от САЩ.
25
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нашенските(американски)шпиони в Русия да вземат да се изнизват по набърже оттам,че да не осъмнат насред Сибир :-) :-) :-)
24
14
 
34
 
! Отговори
майорски преди 4 години
ми тогава да осъдим всички които работят в организаций финансирани отвън...... то в българия е пълно с такива .... американски колежи училища...фондаций.... ми то по този принцип всички които получават субсидий по европейски проекти са предатели защото работят за европейския съюз а не за България ........
23
25
 
30
 
! Отговори
Ф.Е. Джержински преди 4 години
Браво ! Най-накрая ! Но, сега очаквам арести на русоробите В.Сидеров, Р.Петков, К.Нинова,В.Марешки + поне още 20 астивни политици ...ония варненски Костя Копейкин +поне 20 псевдожурналисти начело с ушатия плешо Волгин + поне 20 псевдобизнесмени съсипващи българската бизнес сред...и на края импийчмат и 20г. олинклузив в ЦСЗ за т.н. президент Р.Радев ..за държанката му Деса едни 5г. в сливенсия затвор за гаври с НСО са достатъчни...
22
19
 
21
 
! Отговори
Браво преди 4 години
Този Гешев ми напомня за онзи Гешев дето е арестувал Цвятко Радойнов и други проруски бандити. За съжаление с тях е тръгнал и Вапцаров - иначе прекрасен поет.
21
20
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия ще ме накарат да гласувам за оная Манилова, Малинова от Кюстендил.
20
21
 
33
 
! Отговори
Българина преди 4 години
Всички американски нпо та като ообщество, бхк и Америка срещу България а доскоро и корпуса на мира, пишат всеки ден доклади до цру до къде е убита българщината, сменена историята и колко предатели са купили, до къде е стигнала джендаризацията, ислямизацията и ***. Ако това не е шпионаж не знам кое е?
19
8
 
19
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
У нас има ли нещо което да представлява интерес за някой или бройката на останалите живи прасета е с гриф строго секретно.
18
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До12 Ало тук не е Крим. Нямаш си представа как българите ще ви смажат .
17
14
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А другите шпионски перални на ЦРУ, МИ5 и 6 кога, или те не ни шпионират и не финасират революцийки, паради и протести с цел дестабилизация на държавата ?!
16
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоа път нагазиа у длибоуту и че фъркат кратуни, чини ми се...
15
30
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко е пътник, тука вече сериозно сбърка
14
33
 
40
 
! Отговори
Съветски лекета преди 4 години
Марш от България, съветски твари !!
13
14
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А трансферите от америка за $0рошоидите у нас и от ислямистите за нашенските пътурнаци кога?Май на Путин ще му писне от тиквениците и ще скъса всякакви отношения с Тиквария!
12
32
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе тея майтап ли си правят с Руснаците. Тея да не си мислят че като краварите имат база у мутроландия това ще ги спаси. Ще ви Анексират точно за 12 часа и после ше ревете.
11
28
 
24
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Волен къде е? Да не се е скрил вече в руското посолство като Лютвито :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Свърши варадерото :)))))))))) Деньги нет :))))))))))
10
18
 
49
 
! Отговори
ivailo преди 4 години
Борисов също служи на чужди интереси, него кога ще арестувате ???