Война?! Борисов увеличавал паниката в страната заради COVID-19

Не било работа на сериозен премиер да говори за кройки, плат и калцуни
303
Война?! Борисов увеличавал паниката в страната заради COVID-19
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

БСП се ядоса от изказването на премиера Бойко Борисов след заседанието на Съвета по сигурността в Министерския съвет. Репликата, която вбеси левицата е: "Това е вид война, гледали сме го по филмите. Надали ще разберем кой го свърши, но берем последствия".

Още по темата
"Няма как в едно изречение да кажеш: Не се паникьосвайте, ние сме във война", скочи червената шефка Корнелия Нинова. Тя препоръча на Борисов да се ограничи в изказванията си, защото с всяко свое изявление увеличавал паниката в страната. Според нея настоящата ситуация с разпространението на заразата в България изисква хладен разум, отговорност и реакция без паника. 

 
"Смятаме, че е добре да се даде думата на сериозни хора и професионалисти и сме готови с всичко, което е необходимо като опозиция да съдействаме за изпълнение на разумни решения", посочи тя. 
 
Нинова смята, че изпълнителната власт е закъсняла с мерките за превенция срещу разпространението на коронавируса. 
 
Тя отбеляза, че в Европа правителствата мислят държавнически и са приели пакет от конкретни социални, бюджетни и социално-икономически мерки за подпомагане на населението и бизнеса. 
 
"Опазването на здравето на хората е най-важно за нас“, отсече тя и от името на левицата благодари на лекарите, на медицинските сестри и персонала в болниците. 
 
"От ГЕРБ бяха наричани в годините убийци, наскоро миналата седмица терористки, а днес тези хора с риск за собственото си здраве и здравето на близките си са на предна линия и заслужават и получават нашето уважение с това, което правят. С тревога чухме, че лекари и сестри от белодробната болница днес са готови да подадат оставки, защото не разполагат със защитно облекло, а са в контакт с хора, които може би са рискови. Този, а и други случаи в последните дни показват, че правителството на Борисов закъсня с реакцията и с подготовката на реакция", упрекна Нинова.
 
Тя обвини още, че Борисов не се държал като сериозен премиер, защото "на пресконференции през два часа говори за кройки, за плат и калцуни“. 
 
Соцлидерката предупреди, че отсега трябва да се мисли за социалноикономическите последици в следващите години, защото една икономическа криза би довела до още по-голямо обедняване на българите и загуба на работни места.
 
Правителството обаче не предприемало никакви мерки в това отношение.
 
Заради това БСП ще изпрати писмо до работодателските организации с молба за професионален и обективен анализи за последствията от разпространението на коронавируса в икономически план. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


303
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
7
 
9
 
! Отговори
Евреиските Банки преди 4 години
раздуват истерията около този вирус, който всъщност е най-обикновен грип,за да оправдаят поредния грабеж, който тези гадове наричат икономическа криза !!!доведоха Италия до фалит и сега цяла европа ще я "спасява" подобно на гърция !!!докато не национализирате евреиските централни банки, евреите постоянно ще ви грабят организираики т.н. икономически кризи
117
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименИ от къде са го хванали тези хора този вирус,не се търси първоизточника...В илиянци ли е,от СФ ли е...от целуване на кози и от Шипка е! Питайте *** вирусолога недoклaтен :)
116
15
 
11
 
! Отговори
11 преди 4 години
По-добре е тази неприятна опортюнистка да замълчи. Борисов е прoст, но поне казва истината в прав текст (за разлика от гoведото Тръмп с туита му преди малко "Спокойно, няма страшно, и това ще мине")Война си е и е време да се мобилизираме психически за дългогодишните й последици.
115
15
 
16
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
Другари лятото Корнелия и Радев ше ви качват ли на Бузлуджа да ядете кебапчета?:):):):)Ходете колкото може повече хора този път:):):):)И повече партизански песни с цяло гърло в автобусите по пътя:):):):):)Ако някой ви забрани да ходите никакво спазване на забраната.Всичките горе,а не като на 3ти Март само 1000 човека:):):):):)И задължително предимство на по-възрастните,тези около и над 60 години:):):):)
114
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 108И от къде са го хванали тези хора този вирус,не се търси първоизточника...В илиянци ли е,от СФ ли е...колко още са заразените,които заразяват на свой ред? В Плевен поне са от братятата от някакво село,с тях бг не общуват,те са си затворена общност..
113
7
 
14
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Румба, налагай вето на короната...
112
9
 
14
 
! Отговори
тая мисирка преди 4 години
да върви да целува козите на хората и да не се обажда повече!
111
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Гошото май вечче сме като в Италия
110
8
 
11
 
! Отговори
До Баба Мара преди 4 години
Сигурно си с ментални увреждания...САЩ ще пуснат вирус на Кирай ? хахаха Защо?Че то цялото им производство е там, така освен тяхната си икономика да сринат няма кво друго да стане
109
0
 
2
 
! Отговори
до 110 преди 4 години
друго? това го чухме.
108
11
 
16
 
! Отговори
Избирател преди 4 години
Корнелийо, когато (т.е. никога) станеш министър-председател, говорѝ както искаш.
107
9
 
18
 
! Отговори
Гошо преди 4 години
Като Италия ли искаш да станем бе, Корни?
106
8
 
7
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
преди 50 години беше спина лек за него още няма сега ще измрем от коронавирусбългария не е готова за такова нещо за мен това е изпуснат вирус с цел да сеудари китаи защото пречи на сащ
105
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Толкова ли не загрявате, че на тази гaрга й плащат да плещи глупости за да се прави на опозиция на Бащицата-слънце. Всичко е постановка за плиткоумни. Комунисти ви управляват от 1945г.
104
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вече не е смешно, а плачевно, самия факт че в неделя някакъв човек постъпва по спешност в Пирогов и чак днес се установява че е коронавирус, а вероятно се е заразил преди поне 2 седмици, през цялото това време е предавал вируса, а Радев ни говореше глупости от Шипка игнорирайки препоръките на всякакви специалисти
103
4
 
9
 
! Отговори
Русофоб преди 4 години
Путин ше изстреля ядрена ракета с/у вируса. Ако не помогне ще му спре газта. Ако и това не помогне....кофти
102
5
 
6
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 4 години
НИНОВА Я СЕ СКРИИ БЕ; С КРАТУН СТЕ СРАМ ЗА ДЪРЖАВАТАЕДИНИЯ СИМУЛИРА РЕФОРМИ, ДРУГИЯ СЕ ПРАВИ НА ОПОЗИЦИЯНИТО ЕДНО РЕАЛНО РАБОТЕЩО ПРЕДЛОЖЕНИЕ НЕ МОГАТ ДА ПРОИЗВЕДАТ - САМО ПРЪСКАТ П Л Ю Н К И
101
1
 
7
 
! Отговори
ДО 72 преди 4 години
Явно си много малък или не си българин ,. ***,навои,калцуни,скарпини са отколе български ,,пособия от националният ,,дрес код" Явно и не си влизал в болницаа на свиждане или преглед в стерилна обстановка.Явно за такива като теб преведоха,,Под игото4 пубере!!!
100
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КОРОНАВИРУСА ДОЙДЕ ОТ СОФИЯ В ПЛЕВЕН И ГАБРОВО ОТ ШИПКА, КЪДЕТО БАНДА ТВЪРДОГЛАВИ КОМУНИСТИ НАПУК НА ББ, ЗА ДА СЕ НАПРАВЯТ НА ИНАТ, СЕ СЪБРАХА НАРОЧНО! ТЕ СА ГО ВНЕСЛИ ОТ КИТАЙСКИТЕ СИ ДРУГАРИ НЕСЪМНЕНО!
99
3
 
15
 
! Отговори
Факт! преди 4 години
А бе къде е оная руска "учена лекарка" дето вика че вирус на хив несъществувал да каже и за короната нещо все на Сащ чакат докато харчат за яхти и коли.Все на Сащ чакате бантустанци примитивни.И все за зелена карта драпате.