Бойко Рашков получавал заплахи

Запитан от кого, той отговори: "Питайте ГЕРБ"
13 дек 2021 18:11, Нели Христова
143
Бойко Рашков получавал заплахи
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

 Вътрешният министър Бойко Рашков обяви, че е получавал заплахи пред журналисти в парламента днес.

На въпросите какви са били те и от кого са дошли, Рашков каза само: Питайте ГЕРБ.

Запитан какво означава, че групата ГЕРБ да остане с по-малко депутати, той каза: Има основание компетентните органи да предприемат съответни процесуални действия и да се стигне да промени в състава на парламентарните групи.

Спалнята на Борисов стана прословута. Извършваме проверка, каза той.

Имаме един път на разследване, който можеше да бъде много кратък. Изведнъж се появи едно срутище, което се нарича градска прокуратура и запуши този път. Надявам се да е постигнала тази цел временно. След като са постигнали целта, един от нашите служители им е казал, че за това, което са направили, някой трябва да понесе отговорност, защото те са били готови, поради факта, че участникът в процеса в един момент е изявил желание да разкаже онова, което иска и те са били подготвени с 3 екипа да предприемат необходимите действия по отношение на фактите, които очакват да чуят от нея. И с появяването, уж наблюдава производството колежката прокурорка, тя не знае къде е ГДБОП, и са се разбрали да я вземат, тя заявила, че въобще не я интересува какво ще прави. Ето ви отношението на прокуратурата към едно такова дело, което касае милиони български граждани, каза той относно казуса покрай АМ "Хемус".

След това последва една пресконференция, която ми прозвуча оправдателна. Полицейските служители не са заплашвали никого. Дори в един период от време са получили съгласие на един от прокурорите, че така трябва да се постъпи - да се разговаря с този обвиняем и да се намери вариант като тактика за разследване. Забележете - прокуратурата по делото КТБ си избра един човек, когато от обвиняем, направи свидетел, за да го ползва. Питайте прокуратурата за този човек и защо тогава е постъпила така, а сега по друг начин, каза той, цитиран от "24 часа"

Много е жалко, че нашата прокуратура отново изпълни една политическа поръчка - да стопира разследване, което се е насочило към онези, които един ден ние трябва да обвиним, настоя Рашков.

Прокуратурата не ни съдейства, тя ни противодейства. Прокуратурата не знае къде е ГДБОП, но много добре организираха разпита на самите разследващи, който вчера е траял 4 часа. Прокуратурата иска ли да разследва аферата "Хемус" или да възпита разследващите полицаи, продължи вътрешният министър.

Колко споразумения е сключил главният прокурор Гешев? Колко? Когато е бил ръководител на спецпрокуратурата?, запита още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
2
 
6
 
! Отговори
1938373627827352528 преди 2 години
Дано да успее! За жалост с този съд и прокуратура трудно ще има осъдени.
112
3
 
6
 
! Отговори
Подкарваи ги УСПЕХ! преди 2 години
Ще получава заплахи защото представлява истинската борба срещу ГЕРБ(ОПГ Мафията).А мафията означава проклети нечовешки престъпници дето убиваха и им замразяваха делата. Пускаха на свобода доказани мафиоти и доказани обйици!
111
1
 
0
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
Рашков не дава конкретно с колко ще намалее групата на някой представители от парламента ако има сьдебен процес
110
0
 
0
 
! Отговори
Ха ха преди 2 години
Мисля , че рашков е човека а с нашата прокуратура , предполагам ще се занимава занапред - лаураРашков незнам на какво се надява след като марешки бе осьден а впоследствие оправдан за рекет
109
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Четете и се учете какво значи да ви управлява ДС. Тепърва започват набезите срещу законността и морала в България. Това е само началото.
108
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Boikovite *** viqt Viite mamka vi pedalska
107
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога получи заплахата, преди или след като изпразни дамаджаната?
106
5
 
15
 
! Отговори
до БАНко преди 2 години
Добре си тръгна Бойко, но защо с него си отиде растежа и ниските цени, те това е проблема драги Божковисти!
105
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да
104
5
 
15
 
! Отговори
РЕЗИЛ преди 2 години
ТОЗИ ЧОВЕК ОЦЕНЯВА ЛИ КОЛКО ОЛЕКНА И КОЛКО ОРЕЗИЛИ ИНСТИТУЦИЯТА МВР, ПРОКУРАТУРА- ТОВА НЕ МОЖЕ ДА Е ИСТИНА- ТУК ИМА НЕЩО ДРУГО И СКОРО ЩЕ РАЗБЕРЕМ КАКВО.
103
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заплашвали са го да му спрат пиенето.
102
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ако от МВР са надушили, че с тия пари всъщност са финансирани протестите на Радев и сега се чудят как да се отърват от този свидетел и да го скрият някъде по-далече?
101
14
 
5
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
ПОЧТИ ВСИЧКИ КОМЕНТАРИ ПОКАЗВАТ ....ЗАЩО ДОПУСНАХМЕ СЕЛЯНИНА ОТ БАНКЯ ДА НИ ВЛАДЕЕ 12 ГОДИНИ !!!
100
4
 
15
 
! Отговори
Рейгън преди 2 години
Рашку, абе, пияницо ниедна, да бяхте спрели тегленията и да бяхте спестили едни 53 млн. за бюджета. Сега си мисля, да не сте изиграли тегленията за да натопите Бойко, но прокуратурата не се върза на схемата!Факт е, че други подобни тегления не е имало, защото за това си има данни в БНБ и ако имаше, да сте казали!Та, как по време на служебното правителство се случи такава неясна схема, а вие излязохъе с обвинение - пране на пари... какво има да се пере на 100% законни пари!?
99
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо ГДБОП искат от Прокуратурата не просто да позволи, ами де факто да подтикне единственото лице, което е наясно какво се е случвало с парите от сметките на дружеството му, да се покрие в чужбина? За да може след това да се спекулира с тази тема неограничено без възможност за опровержение, а организаторът на заверата Рашков да придобие нови парични облаги за усърдието си.
98
2
 
16
 
! Отговори
Reptile преди 2 години
Прокуратурата не може да ви спре да разпитвате свидетел! Това са бълнувания в следствие на алкохолен делириум!Чашков сам признава, че това било 'тактика', хубаво де, но тактиката включва прокурорът да иска освобождаване..., е тогава какъв вой щеше да има, че ВИЕ сте го хванали, а прокуратурата го освободила.Това са стари БКП-номера - кажи, че Пешо псува БКП и те пускаме!
97
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еми притеснил се завалията,заплашили го че му спират алкохола,по голяма заплаха за живота му няма
96
2
 
10
 
! Отговори
Шизи преди 2 години
И аз чувам гласове!
95
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този пиян бopcyк веднъж не може да каже нещо и да го докаже в последствие...
94
1
 
6
 
! Отговори
sofeto преди 2 години
Село ОгняновоДС-БКП ще ни "оправи"... venceremos!