Бойко Рашков получавал заплахи

Запитан от кого, той отговори: "Питайте ГЕРБ"
13 дек 2021 18:11, Нели Христова
143
Бойко Рашков получавал заплахи
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

 Вътрешният министър Бойко Рашков обяви, че е получавал заплахи пред журналисти в парламента днес.

На въпросите какви са били те и от кого са дошли, Рашков каза само: Питайте ГЕРБ.

Запитан какво означава, че групата ГЕРБ да остане с по-малко депутати, той каза: Има основание компетентните органи да предприемат съответни процесуални действия и да се стигне да промени в състава на парламентарните групи.

Спалнята на Борисов стана прословута. Извършваме проверка, каза той.

Имаме един път на разследване, който можеше да бъде много кратък. Изведнъж се появи едно срутище, което се нарича градска прокуратура и запуши този път. Надявам се да е постигнала тази цел временно. След като са постигнали целта, един от нашите служители им е казал, че за това, което са направили, някой трябва да понесе отговорност, защото те са били готови, поради факта, че участникът в процеса в един момент е изявил желание да разкаже онова, което иска и те са били подготвени с 3 екипа да предприемат необходимите действия по отношение на фактите, които очакват да чуят от нея. И с появяването, уж наблюдава производството колежката прокурорка, тя не знае къде е ГДБОП, и са се разбрали да я вземат, тя заявила, че въобще не я интересува какво ще прави. Ето ви отношението на прокуратурата към едно такова дело, което касае милиони български граждани, каза той относно казуса покрай АМ "Хемус".

След това последва една пресконференция, която ми прозвуча оправдателна. Полицейските служители не са заплашвали никого. Дори в един период от време са получили съгласие на един от прокурорите, че така трябва да се постъпи - да се разговаря с този обвиняем и да се намери вариант като тактика за разследване. Забележете - прокуратурата по делото КТБ си избра един човек, когато от обвиняем, направи свидетел, за да го ползва. Питайте прокуратурата за този човек и защо тогава е постъпила така, а сега по друг начин, каза той, цитиран от "24 часа"

Много е жалко, че нашата прокуратура отново изпълни една политическа поръчка - да стопира разследване, което се е насочило към онези, които един ден ние трябва да обвиним, настоя Рашков.

Прокуратурата не ни съдейства, тя ни противодейства. Прокуратурата не знае къде е ГДБОП, но много добре организираха разпита на самите разследващи, който вчера е траял 4 часа. Прокуратурата иска ли да разследва аферата "Хемус" или да възпита разследващите полицаи, продължи вътрешният министър.

Колко споразумения е сключил главният прокурор Гешев? Колко? Когато е бил ръководител на спецпрокуратурата?, запита още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кьорав съм вече, вместо "заплахи" прочетох "заплати" първоначално.
92
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Настоявам да зная кои са хората, които Бойко Рашков трябва да обвини и от къде произтича това негово задължение. От Румен Радев? От Васил Божков? От арменския поп? Длъжен е да отговори кой му е казал, че е длъжен да обвини определени хора.
91
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смисъла на живота е в празното дъно на дямаджаната. Понякога на дъното се появява халюцинацията кръвожадния ГЕРБ но за това си е виновен алкохола. Панякога при по-големите дамаджани се привиждат и 60 милиона кеш над 4 кубически метра пачки столевки изнесени с чанти чували и сакове към централата на ГЕРБ на 15 и16 тия етаж на НДК. За съжаление на Рашков Минеков го изпревари и прибра кеша от НДК и остави Рашков без веществени доказателства.
90
2
 
10
 
! Отговори
Изумление преди 2 години
Рашков "Прокуратурата спира разследване към тези, които ние ТРЯБВА да обвиним"!!!!!! . Аз не знаех, че МВР има хора, които трябва да обвини. Досега си мислех, че решението кой да бъде обвинен е следствие от разследването, а не предварително поставена задача.
89
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ си казаха: Всичко даваме, само да не е Рашков министър. Иде време разделно и затворническо. Свидетелите ще проговорят.
88
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ са опасна групировка с много клонове, наказателни групи. Политическата част сега е в отстъпление и използват силовото крило. "Тефтерчето на Златанов" изчезна веднага.
87
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спомням си как на 11 юли Борисов се кръстеше и благодареше на бога че Рашков го е оставил жив
86
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много ми е мъчно за Рашков, че го плашат така, но се утешавам, че поне има 19 къщи където да се скрие и даже и да го намерят, ако влезе в една от 12 тоалетни, плашачите докато го намерят полицията ще дойде. Успокоих се.
85
4
 
11
 
! Отговори
само питам преди 2 години
Г,н Дамаджанков,напълно ви съчуствам!И мен една хубава кака ме заплашва,че ще ми избие зъбите с мощния си естествен бюст и че ще ми седне здраво на клоня да го счупи,та чак съм се притеснил и дигам кръвно?!Но какво да се прави!Ще се жертваме,вие за благото на родината,аз за благото на разгоненият женски свят,пък каквот и ще да става,нъл тъй?!И пари нема да вземаме,щот Геша само чака да ни опандизи!Тъй и тъй нема за сега за какво да се хване,затуй да си кротуваме и Наздраве за Новата Година!
84
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се чуди човек как тая овчица Рашков е жив при тоя страшен вълк човекоядец ГЕРБ
83
3
 
12
 
! Отговори
Рейгън преди 2 години
Рашков, какво стана с стотиците подслушвани политици и протестиращи!? И тях ли не иска да ги разпитва прокуратурата!?Или се оказаха наркодилърите на Черепа и твои приятели по чашка!?Сега имаме нова легенда - заплашваният Рашко, а всъщност идеята беше с един обработен от ВАС свидетел да започнете дела срещу хора от ГЕРБ т.е комунистическа саморазправа!Защо не питате фирмата получател на кого и защо е превеждала пари!?Защо допуснахте ПЕТДЕСЕТ И ТРИ ПЪТИ някой да тегли по един милион!?
82
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Знаем кой го заплашва, казват му Цирозата. Рашков трябва незабавно да арестува Цирозата.
81
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашков е може би най-добрият вътрешен министър, който сме имали. И то не само в последните 30 години.
80
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Драги *** на ГЕРБ-ДПС-ДС, нали знаете? Парите скоро свършват. А вие, едва ли сте съгласни да предавате България безплатно... или бъркам? Хе-хе...
79
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тиквата е в депресия, а тиквичките са в истерия. Вижте им само коментарите на троловете от ГЕРБ-ДПС-ДС - скоро не е имало опорни точки спуснати отгоре и засега се задоволяват със злоба и обиди. Голям смях.
78
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашов е голяма работа. ГЕРБ-ДПС-ДС ги втриса, само като го видят. Страхотно е, че остана вътрешен министър.
77
5
 
15
 
! Отговори
Разберете го човека преди 2 години
Той в просъница чу, че Ицето се оплаква как го заплашвали, ама завалията не разбра ,че това не се отнася за него и когато го попитаха още полусъбуден и полуизтрезнял изсипа една кофа фикал.и. Чашков при тези имоти и n-броя тоалетни да нямаш пари за качествен алкохол. Моля те, излагаш се.
76
0
 
1
 
! Отговори
До 79 преди 2 години
Ти да не си на Рашков жената
75
5
 
14
 
! Отговори
Ганди преди 2 години
Наздраве Рашков ,защо подгони труд,защото видя видието побликувано във вестника и пианата си физиономия в 2 на обяд с тримата независими прокурори,за разлика от тебе те доказват твърденията си с документи или видео материал а не с празни приказки след няколко чашки
74
7
 
22
 
! Отговори
Абе преди 2 години
Поредния кьорфишек на пияндето, което дори заспа в парламента, махморлука не прощава!!!