Бойко Рашков получавал заплахи

Запитан от кого, той отговори: "Питайте ГЕРБ"
13 дек 2021 18:11, Нели Христова
143
Бойко Рашков получавал заплахи
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

 Вътрешният министър Бойко Рашков обяви, че е получавал заплахи пред журналисти в парламента днес.

На въпросите какви са били те и от кого са дошли, Рашков каза само: Питайте ГЕРБ.

Запитан какво означава, че групата ГЕРБ да остане с по-малко депутати, той каза: Има основание компетентните органи да предприемат съответни процесуални действия и да се стигне да промени в състава на парламентарните групи.

Спалнята на Борисов стана прословута. Извършваме проверка, каза той.

Имаме един път на разследване, който можеше да бъде много кратък. Изведнъж се появи едно срутище, което се нарича градска прокуратура и запуши този път. Надявам се да е постигнала тази цел временно. След като са постигнали целта, един от нашите служители им е казал, че за това, което са направили, някой трябва да понесе отговорност, защото те са били готови, поради факта, че участникът в процеса в един момент е изявил желание да разкаже онова, което иска и те са били подготвени с 3 екипа да предприемат необходимите действия по отношение на фактите, които очакват да чуят от нея. И с появяването, уж наблюдава производството колежката прокурорка, тя не знае къде е ГДБОП, и са се разбрали да я вземат, тя заявила, че въобще не я интересува какво ще прави. Ето ви отношението на прокуратурата към едно такова дело, което касае милиони български граждани, каза той относно казуса покрай АМ "Хемус".

След това последва една пресконференция, която ми прозвуча оправдателна. Полицейските служители не са заплашвали никого. Дори в един период от време са получили съгласие на един от прокурорите, че така трябва да се постъпи - да се разговаря с този обвиняем и да се намери вариант като тактика за разследване. Забележете - прокуратурата по делото КТБ си избра един човек, когато от обвиняем, направи свидетел, за да го ползва. Питайте прокуратурата за този човек и защо тогава е постъпила така, а сега по друг начин, каза той, цитиран от "24 часа"

Много е жалко, че нашата прокуратура отново изпълни една политическа поръчка - да стопира разследване, което се е насочило към онези, които един ден ние трябва да обвиним, настоя Рашков.

Прокуратурата не ни съдейства, тя ни противодейства. Прокуратурата не знае къде е ГДБОП, но много добре организираха разпита на самите разследващи, който вчера е траял 4 часа. Прокуратурата иска ли да разследва аферата "Хемус" или да възпита разследващите полицаи, продължи вътрешният министър.

Колко споразумения е сключил главният прокурор Гешев? Колко? Когато е бил ръководител на спецпрокуратурата?, запита още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всяка изпита дамаджана - пирон в ковчега на герб.
72
4
 
12
 
! Отговори
Отговор преди 2 години
До Жалки Същества/просТоТо/ Недей бе ,много се забавляват със самодоволния поглед на ортодоксалният комунист ...Рашков! Още повече с неговите доказателства...Но най-ми харесва ,как за един вътрешен министър, най-важното е да открият...коя е Мата Хари/ макар че всички знаем коя е /! Може би заедно с торбата с кюлчетата ,трябваше да вземе и ДНК/ поне един използван презерватив/!
71
4
 
4
 
! Отговори
До 79 преди 2 години
Май че ти си тоя с лакираните нокти
70
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Твърдо зад Гешев. Да им разгони фамилиите! Хаххахах
69
7
 
22
 
! Отговори
BG преди 2 години
Рашков ти гювен*дио комунистическа,добави ли още 4-5 имота към 19те
68
20
 
7
 
! Отговори
ЖалкиНищожества преди 2 години
Имам чувството, че само един полуграмотен Про стак, който вероятно си лакира и ноктите пише непрекъснато тук всевъзможни идиотщини и простотии за г-н Рашков, представяйки се с различни имена .Разпознавам го по изразите и ограничения му де би лен речник:"Чашков това,Чашков онова.. "
67
18
 
7
 
! Отговори
ЖалкиНищожества преди 2 години
Имам чувството, че само един полуграмотен ***, който вероятно си лакира и ноктите пише непрекъснато тук всевъзможни идиотщини и простотии за г-н Рашков, представяйки се с различни имена .
66
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вай, вай! И досега МВР не е разкрило кой заплашва шефа на МВР? Е... ГА... ТИ МВР - то и шефа му.
65
13
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До До ПросТо То===не знам кой е "чашков",но споменатите от теб вярват единствено на Боко Тиквата-Първий третокласен мутроид..Ти не си от тях,нали?
64
8
 
14
 
! Отговори
BG преди 2 години
Рашков ти гювен*дио комунистическа,добави ли още 4-5 имота към 19те
63
9
 
19
 
! Отговори
До ПросТо То преди 2 години
Само дАбили, атрофирали комунисти и платени *** вярват на Чашков!
62
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имах един колега ,професионален алкохолик като Чашков ,на него всички хора му изглеждаха мош еници искащи да го излъжат и окрадът!
61
5
 
25
 
! Отговори
Лъжливото овчарче преди 2 години
Всички ти верваме Рашков ...Наздраве!
60
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Димов Въпроса е: кои са журналистите, пред които Чашков твърди, че е заплашван? Ако е Кана Рачева, или подобни на нея уж журналисти, няма как да им повярвам, нали чухме и видяхме как въпросната "журналистка" си фабрикува новини...
59
15
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
Бог да пази г-н Рашков!..Е,и той да се пази..Предполагам знае как..Защото както и другаде отбелязах, Змията "герп" не само ще съска,но в един момент ще започне и да хапе...Сещате се..За това трябва бързо да й се смачка главата!..( Сам Господ казва на жената за змията:-"Тя ще ти нарани петата,а ти ще й смачкаш главата" )
58
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чашков нали разни гласове в главата му говореха, че е подслушван???? Може да са му прошепнали, че е заплашван. Следват плъхове, мишки и ***, после Карлуково и ЦСГ.... Опссс, ще вземе да ме обвини, че го заплашвам.
57
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Г-н Рашков, думите " Алкохола ще те убие" са съвет, а не заплаха. И не си губете времето да търсите рецедивист и наемен убиец с прякор "Алкохола"...
56
10
 
28
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
МАФИЯТА ВЗЕ ВЛАСТТА В БЪЛГАРИЯ И ТО СЪС СТРАШНО ФАЛШИФИЦИРАНИ ИЗБОРИ! НАПЪЛНО НЕЛЕГИТИМНИТЕ ЩЕ РАЗДАВАТ СПРАВЕДЛИВОСТ
55
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нападките никога не трябва да са лични, нито в политиката нито в бизнеса, никъде. На това са способни само най-низшите създания, които са неспособни на нищо друго освен да лаят като кучета. Имате две власти, променяйте закони, приемете нови, коригирайте структурата на съда, но не може да ме убедите, че един човек е виновен за всичко в тази държава.
54
8
 
31
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
БОЙКО РАШКОВ Е СЛУГА НА ФАЛШИФИКАТОРА РАДЕВ И НА ВАСИЛ БОЖКОВ КОЙТО ЗАЩИТАВА СЪС ЗЪБИ И НОКТИ! БОЙКО РАШКОВ Е НАПЪЛНО ОПОЗОРЕН!