Бойко Рашков получавал заплахи

Запитан от кого, той отговори: "Питайте ГЕРБ"
13 дек 2021 18:11, Нели Христова
143
Бойко Рашков получавал заплахи
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

 Вътрешният министър Бойко Рашков обяви, че е получавал заплахи пред журналисти в парламента днес.

На въпросите какви са били те и от кого са дошли, Рашков каза само: Питайте ГЕРБ.

Запитан какво означава, че групата ГЕРБ да остане с по-малко депутати, той каза: Има основание компетентните органи да предприемат съответни процесуални действия и да се стигне да промени в състава на парламентарните групи.

Спалнята на Борисов стана прословута. Извършваме проверка, каза той.

Имаме един път на разследване, който можеше да бъде много кратък. Изведнъж се появи едно срутище, което се нарича градска прокуратура и запуши този път. Надявам се да е постигнала тази цел временно. След като са постигнали целта, един от нашите служители им е казал, че за това, което са направили, някой трябва да понесе отговорност, защото те са били готови, поради факта, че участникът в процеса в един момент е изявил желание да разкаже онова, което иска и те са били подготвени с 3 екипа да предприемат необходимите действия по отношение на фактите, които очакват да чуят от нея. И с появяването, уж наблюдава производството колежката прокурорка, тя не знае къде е ГДБОП, и са се разбрали да я вземат, тя заявила, че въобще не я интересува какво ще прави. Ето ви отношението на прокуратурата към едно такова дело, което касае милиони български граждани, каза той относно казуса покрай АМ "Хемус".

След това последва една пресконференция, която ми прозвуча оправдателна. Полицейските служители не са заплашвали никого. Дори в един период от време са получили съгласие на един от прокурорите, че така трябва да се постъпи - да се разговаря с този обвиняем и да се намери вариант като тактика за разследване. Забележете - прокуратурата по делото КТБ си избра един човек, когато от обвиняем, направи свидетел, за да го ползва. Питайте прокуратурата за този човек и защо тогава е постъпила така, а сега по друг начин, каза той, цитиран от "24 часа"

Много е жалко, че нашата прокуратура отново изпълни една политическа поръчка - да стопира разследване, което се е насочило към онези, които един ден ние трябва да обвиним, настоя Рашков.

Прокуратурата не ни съдейства, тя ни противодейства. Прокуратурата не знае къде е ГДБОП, но много добре организираха разпита на самите разследващи, който вчера е траял 4 часа. Прокуратурата иска ли да разследва аферата "Хемус" или да възпита разследващите полицаи, продължи вътрешният министър.

Колко споразумения е сключил главният прокурор Гешев? Колко? Когато е бил ръководител на спецпрокуратурата?, запита още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
13
 
17
 
! Отговори
ГЕРБ В ЗАТВОРА преди 2 години
Герб -мафията не спи ,заплашва и как да бъде иначе след като е изстъргана от власта .Логично
32
10
 
15
 
! Отговори
хахо преди 2 години
по съшество ращков си е заплаха сам за себеси . това 4е си див комунист не ти дава право да каращ пшян за да се измъкнещ от журналистите . пълерн комплексари алкохолик . това са на радев хората
31
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
по поръчка ще започнат да изчезват свидетели....някъде в Пернишко май
30
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДО 34 ЩЕ ИЗЧАКАМЕ И ЩЕ ВИДИМЕ ,ако лъжат ще си проличи ,ако бездействат също. Поне на бившите им пролича за 10 год ,има винаги сляп народ ,но много хора се облагодетелстваха от гробарите...затова чистенето ще стане бавно на местните избори.Тогава ще си отдъхна/ме от тази партия един път завинаги !!!
29
8
 
8
 
! Отговори
до Пак голи приказки преди 2 години
те ако бяха голи щеше веднага да 7де прокурор да го разпита въпросния с чувала с парите, ама не е удобен да му запишат показанията щото някох гробар ще гърми като бушон
28
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашков ,ако съм тебе няма да ги бавя много !? Цялата власт ,която имаш .....просто един по един
27
4
 
2
 
! Отговори
До 28 преди 2 години
Ти на Баце не му бери грижа, друг има нужда от бухалка и затова си я държи винаги под ръка. Доста работа му свърши тази бухалка.
26
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЗА ГОЛИТЕ ПРИКАЗКИ : ТЕ БЯХА ОТ ГРОБНАТА ПАРТИЯ ,ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ ,ОБЕЩАНИЯ ....ЗА 10 ГОДИНИ БЪЛГАРИЯ Е ПОВЕЧЕ ОТ ВСЯКОГА НА ДЪНОТО ...БЛАГОДАРЕНИЕ НА ГЕРБ !
25
12
 
8
 
! Отговори
до Биволъ преди 2 години
и какво като има 19 имота, има ги от преди да е във властта. Що решихте сега да питате за тях, те не са от вчера, обявени са, плЩат се данъци
24
10
 
20
 
! Отговори
Пак голи приказки... преди 2 години
.... БЕЗ ФАКТИ И ДОКАЗАТЕЛСТВА....!!! СТАРИТЕ ЧЕНГЕДЖИЙСКИ НОМЕРА НА ДС/... изучени в КГБ/.... ХАХАХААА..... /... една жена казала/
23
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мачкай Рашков ,гробарската партия , с теб сме !
22
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който го заплашва си,, слага главата в торбата,, В интерес на истината понякога добре се справят, но пак се самоизлъгват, защото възмездието не им се разминава.
21
12
 
11
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Хо-хо-хо.....Баце остана без работа и па че вземе да обикаля пазарите с бухалка хо-хо-хо.....
20
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Адолф Радев (фюрер), Кирил Химлер (дясната ръка на фюрера), Бойко Гьобелс (отговорен за пропагандата). По този начин Радев иззе властта.
19
9
 
21
 
! Отговори
Биволъ преди 2 години
То и 19 -те имота станаха прословути, кой ще ги разследва, Кьовеши.
18
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой иска да го изяде ли?
17
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашка, почват те :)
16
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя едно доказателство не е внесъл в съда за нещо. Само празни приказки като фигуранта.
15
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всяко обвинение завършва с "питайте ГЕРБ".>>>ДА ТЕ ГО ПИТАТ НЕГО .. Който е запознат с психологията, знае, че има такава специална техника в психологията за отклоняване на въпроса. Тя е много силна, защото след нея, интервюиращият остава с чувството че темата е приключила.
14
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЛОГИЧНО Е ПРИ КОМУНИЗМА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ ДА СЛУЖИ КАТО МИНИСТЕРСТВО НА ПРОПАГАНДАТА И ЛЪЖИТЕ. ИНФЛАЦИЯТА СЪЩО Е ТИПИЧНА ЗА КОМУНИЗМА. КОМУНИЗМА ВЕЧЕ Е ФАКТ!!