Бойко Рашков получавал заплахи

Запитан от кого, той отговори: "Питайте ГЕРБ"
13 дек 2021 18:11, Нели Христова
143
Бойко Рашков получавал заплахи
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

 Вътрешният министър Бойко Рашков обяви, че е получавал заплахи пред журналисти в парламента днес.

На въпросите какви са били те и от кого са дошли, Рашков каза само: Питайте ГЕРБ.

Запитан какво означава, че групата ГЕРБ да остане с по-малко депутати, той каза: Има основание компетентните органи да предприемат съответни процесуални действия и да се стигне да промени в състава на парламентарните групи.

Спалнята на Борисов стана прословута. Извършваме проверка, каза той.

Имаме един път на разследване, който можеше да бъде много кратък. Изведнъж се появи едно срутище, което се нарича градска прокуратура и запуши този път. Надявам се да е постигнала тази цел временно. След като са постигнали целта, един от нашите служители им е казал, че за това, което са направили, някой трябва да понесе отговорност, защото те са били готови, поради факта, че участникът в процеса в един момент е изявил желание да разкаже онова, което иска и те са били подготвени с 3 екипа да предприемат необходимите действия по отношение на фактите, които очакват да чуят от нея. И с появяването, уж наблюдава производството колежката прокурорка, тя не знае къде е ГДБОП, и са се разбрали да я вземат, тя заявила, че въобще не я интересува какво ще прави. Ето ви отношението на прокуратурата към едно такова дело, което касае милиони български граждани, каза той относно казуса покрай АМ "Хемус".

След това последва една пресконференция, която ми прозвуча оправдателна. Полицейските служители не са заплашвали никого. Дори в един период от време са получили съгласие на един от прокурорите, че така трябва да се постъпи - да се разговаря с този обвиняем и да се намери вариант като тактика за разследване. Забележете - прокуратурата по делото КТБ си избра един човек, когато от обвиняем, направи свидетел, за да го ползва. Питайте прокуратурата за този човек и защо тогава е постъпила така, а сега по друг начин, каза той, цитиран от "24 часа"

Много е жалко, че нашата прокуратура отново изпълни една политическа поръчка - да стопира разследване, което се е насочило към онези, които един ден ние трябва да обвиним, настоя Рашков.

Прокуратурата не ни съдейства, тя ни противодейства. Прокуратурата не знае къде е ГДБОП, но много добре организираха разпита на самите разследващи, който вчера е траял 4 часа. Прокуратурата иска ли да разследва аферата "Хемус" или да възпита разследващите полицаи, продължи вътрешният министър.

Колко споразумения е сключил главният прокурор Гешев? Колко? Когато е бил ръководител на спецпрокуратурата?, запита още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашков ти вътрешен министър ли си или ....??? Ако съм тебе ,Тиквата щях през час да го разпитвам,щях да му направя живота интересен ,а Мата Хари още днес щях да я обява, коя е !!!!!!
52
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ицо Петроф реве, че е осъден от съпруата си за издръжка и му е отнето детето. Да, ГЕРБ са виновни, наистина ама вие за такива *** ли ни взимате, а сега и този пак вади изцепките понеже не е свършил нищо.
51
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Увеличете му заплатата на Рашко за да се успокои ...
50
13
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев само такива бо--клуци като Рашков може да измисли за министри. Толкова му увира генералската глава.
49
13
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я, вместо да рони сълзи как са го заплашали малко да поразкаже откъде открадна парите за 19те имота. Жалко комунистче ненаяло се и ненакрало се и сега пък се зоплаквал. Малко му са само заплахи.
48
12
 
30
 
! Отговори
Рашо Дамаджаната преди 2 години
Заплахата явно е от рода...ще ти счупя дамаджаната с ракия?
47
26
 
11
 
! Отговори
Sofia Centre преди 2 години
Da jivee Boiko Rashkov , naroda e s nego ! Napred I bez pogled nazad ! Nas ne ni e strax !!!
46
28
 
14
 
! Отговори
noname преди 2 години
Нямаше да му повярвам, но след като и Ицо Хазарта каза днес, че са го заплашвали. Определено му вярвам. Но какво да очакваме от герберските комунисти.
45
7
 
17
 
! Отговори
Димов преди 2 години
Щом е получавал заплахи пред журналисти, както е написано в статията, значи е въпрос на много малко време да се намерят тези, които са го заплашвали! Журналистите, свидетели на тези заплахи ще помогнат за откриването им!
44
20
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашков е ПОЗОР за България.
43
18
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хехе, Борисов е редови член на партията, който освен да си плаща членския внос друго не е правил. Такива бяха още 1 милион българи. Другарят ти Радев е би делегат на 14тия конгрес на БКП. И трите правителства на БСП/БКП след89та година бяха пълен провал.Единствено при ГЕРБ българите се позамогнаха и започнаха да правят опашки по гръцката граница да ходят там на почивка.
42
12
 
24
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Бойко Рашков е едно към едно Лев Главинчев. Прочетете в нета какви зверски убийства е правил Главинчев. Удушил мъж и жена, трошил кости... всичко това в периода 1945 - 1950. Поне 20 души е убил лично. Косите ми се изправиха, и аз много неща не ги знаех! Рашков, ако му се удаде възможност, ще го копира! По погледа му личи, че е садист.
41
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Присмял се Хърбел на Щърбел Всички гербери тук говорят за комунисти ...КАКЪВ Е БОРИСОВ ПЪРВО ПОГЛЕДНЕТЕ - ЧИСТ КОМУНИСТ ,СЛУЖИЛ НА КОМУНИСТИТЕ ! И нямате право да говорите за Рашков след като Борисов не пада по-долу от него ! ФАКТ
40
12
 
24
 
! Отговори
Един преди 2 години
От маалата,го заплашвал да му изпие ракиичето!
39
12
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вярно е!! Личния му лекар му е казал, че ако не спре пивнето ще умре скоро. Това ако не е заплаха ..
38
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гешев няма една осъдителна присъда, всичко е споразумения, всичко е далавера.
37
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що да питат някой друг? Нали теб са заплашвали? Прокуратурата сезира ли за тия заплахи или пак си приказваш като след шест ракии?
36
13
 
18
 
! Отговори
ЗА 41 преди 2 години
Твоят вожд Борисов какъв е ? шофера на Тошо баш комунист !
35
9
 
17
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
Да плашиш плашило е някак несериозно
34
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха ха ха.... Ха ха ха