Смяната на Стефан Янев била съгласувана с президента

Властта се водила от принципни позиция в защита на националния интерес
Обновена: 1 мар 2022 11:38 | 1 мар 2022 11:27, Камелия Цветанова
68
Смяната на Стефан Янев била съгласувана с президента
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Смяната на министъра на отбраната беше съгласувана с президента. В този сектор и сфера на отбраната "Продължаваме промяната" има изцяло свободата да назначава и да определя министрите. Смятам, че коалиционните партньори ще подкрепят това", каза председателят на ПГ на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров пред БНТ.

И подчерта, че в управлението се водят от принципни позиция в защита на националния интерес.

"Видяхме, че министърът на отбраната не защитава позицията, която се следва от българското правителство. Затова решихме, че трябва да преминем към смяна на министъра. Не мога да кажа, че има грешка, а има различия в позициите", допълни Гюров.

"Ние сме благодарни на ген. Янев за неговата работа в Министерството на отбраната, за експертизата и визията за развитие на армията, но в тази ситуация НАТО и ЕС трябва да говорят с един глас, така че да можем всички заедно да вървим към деескалация на конфликта", добави Гюров.

Според него няма да има изненади при гласуването. Той смята, че коалицията ще обедини позициите и всички групи ще предприемат необходимите действия за защита на националния интерес.

"Проф. Тагарев водеше коалиционните преговори от името на "Продължаваме промяната". Имаме не само една приемственост, но и пълно съгласие на бъдещия министър на отбраната с позицията на правителството", подчерта Гюров.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
23
 
! Отговори
Клонът Киро преди 2 години
Сега да излезе премиера да обяви мобилизацията която тече в момента.Защо привикват запасници да им вземат мярка за военни дрехи и обувки?!
2
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така де... Идеята е да сме ястреби като Полша, нали? Давайте, да видим докъде ще я докараме.
1
5
 
27
 
! Отговори
Жиката преди 2 години
Киро е опасен за България,ще затрие 1300 годишна държава.Оставка.