Вежди Рашидов напуска парламента, ГЕРБ и политиката

Решението му идва след силна реакция заради нецензурни думи
Обновена: 9 авг 2023 09:49 | 9 авг 2023 09:49, Камелия Цветанова
500
Вежди Рашидов напуска парламента, ГЕРБ и политиката
Снимка: БГНЕС

Вежди Рашидов подава оставка като народен представител, напуска и ГЕРБ, и политиката.

"Във връзка със създалата се ситуация подавам оставка и като народен представител в 49-тото Народно събрание и напускам партия ГЕРБ и политиката", заяви бившият председател на Народното събрание и ексминистър на културата.

Още по темата


Преди ден той се отказа от поста председател на Комисията по културата и медиите в НС.

До това се стигна, след силна обществена реакция заради изказване на Рашидов по адрес на жените, жертви на насилие.

В разговор със зам.-председателите на парламента Росица Кирова и Никола Минчев, в една от почивките по време на дебата за промените в Закона за защита от домашното насилие, той казва: "Всички к**ви се събудиха да се сетят след 15 години, че са изнасилвани, като оня американския режисьор, дето го направиха на маймуна".





 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


500
Още по темата: парламентГЕРБРашидов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
382
1
 
0
 
! Отговори
Всички к-ви преди 10 месеца
... сетиха след 15 години, че са изнасилвани..." =)
381
0
 
1
 
! Отговори
Българка преди 10 месеца
Този език да го запази за жена си в къщи! Очакваме от народните представители да са цвета на нацията и когато искат да изкажат мнение да не забравят, че не са в кварталната кръчма!
380
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
България е руски сателит. Всичко което става 33 години, хаоса, разграбването, групировките, разрухата всичко е по руски модел.
379
0
 
1
 
! Отговори
edin ot... преди 10 месеца
До 391 АНОНИМЕН :...М.Пери,Афлек,Гибсън ,Рурк,и др са световно известни артисти,общото м/у тях е алкохолът и субстанциите ,но не са депутати ,не коват закони и не са мутри за разлика от ,Вежди на който говореното не му е сила, да прави монументи и да си дава мнението и халюцинациите на тях,те поне нямат мнение???
378
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До edin ot... Вежди Рашидов е скулптор с европейска известност, преди да се захване с политика прави изложби в Париж, Испания, Италия. Беше поканен в ГЕРБ, понеже рейтинг и електорат се привличат с учени и придобили известност хора, а не с кадри завършили Милиционерската школа като Б.Б. и Цв.Цв.,юристи като Ц.Цачева и завършилата право в Монтана,поцинковане на кофи в Кърджали. Сетне в ГЕРБ се намърдаха хора като Сачева Г..Георгиев,Бъчварова, Д.Митов и др, които видяха сметката на Вежди.
377
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
С Професора Божидар Димитров лека му пръст,не изтрезняваха.
376
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Прав е човекът..
375
2
 
2
 
! Отговори
edin ot... преди 10 месеца
Тук въпросът е ,кой допусна до парламента този алкохолик и наркоман ,Вежди ,кой реди листите в ,"ГЕРБ"това ли му е добрият материал на,Баце ,защо партията му не се разграничи от този ренегат,споделя ли партията му репликите които той гласно и целенасочено изрази ,мисля,че всичко е преднамерена акция ,знаел е мн. добре ,че микрофоните са включени???
374
1
 
3
 
! Отговори
Нострадамус преди 10 месеца
Ако Д.Добрев, В. Рашидов, и няколко други, освестили се гербаджии преминат във Възраждане , посолството ще избяга от България.
373
5
 
3
 
! Отговори
биткойна преди 10 месеца
Прецака се яко .Сега няма ГЮВЕЧ.Заплата депутатска шеф на разните му там комисии разбира се отделно платени.,и други привилегии.Кебапчета по 0.20 стотинки и т.н.Сега нека да вае склуптори.
372
2
 
3
 
! Отговори
Не пия вода преди 10 месеца
Тази сутрин си сипах едно голямо уиски, за да съм в тон с г-н Рашидов. Нормално е да се извинява за думите си, той сам доста често не знае какво говори, къде е, с кои хора е...
371
0
 
4
 
! Отговори
Пича преди 10 месеца
След месец-два в ГЕРБ ще постъпи новия член Режди Вашидов, и пак ще си тръгне постарому.
370
4
 
6
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 10 месеца
Дъртото пиянде добре е решил да напусне потъващата гемия , ама защо въобще трябваше да влиза в този парламент?Че и председател беше долния доносник Веждьо Мултаков.Отврат.Пълна отврат е този алчен и нагъл прос.ттак!!!
369
0
 
12
 
! Отговори
Веждичка преди 10 месеца
Веждичка, видя ли какво е да си бушон? Мислиш, че като си със "силния на деня", като скачаш и се пениш, ще те пазят и гледат като яйчице, а то - при първият проблем те "гърмят" за да предпазят себе си! И ВСИЧКИ в герб са така - знаят, че имат зависимости и за това търпят, иначе "лошо", както написа атанасова при гласуването преди! Дано се осъзнаеш и да почнеш да се бориш срещу тая ***, която застрашавайки България, застрашава всички и всичко в нея-не само Българите! Ела при над 80% от народа!
368
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Лелееее, колко ли ще подадат искове,че са били изнасилени от Бойко в резиденция Бояна?
367
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Този пък кой беше ? Аха, сетих се, мултак от партията на доносника от Банкя. Него пък го търси Сретан Йосич. А и има защо. Ще го намери в къшага му. Не се получават нещата както пожарникарят си ги мисли. Не само Татото му е бил комунисти и генерален секратар на партия. Тези от Сърбия също си имаха Тито. Честита 2023 г.
366
0
 
6
 
! Отговори
Еврозона, 2021 преди 10 месеца
Този вече може да си брои скулпторите. А пък премиерката Денков да им плаща заплатите на министрите. Така е в частия бизнес. кат си шеф, трябвада плащаш. Честито на академи;ите като него, които не могат нищо друго, освен да доносничат. Хознавам доста такива. Все пак, работил съм в Академията им на тези от БАН 9 г. Феодалните старчета си мислят, че България е в 19 век. Според мен, вече е 21. При това, август на 2023.
365
5
 
3
 
! Отговори
хахо преди 10 месеца
ВЕЖДИ Е ПРАВ ЗА *** . *** ИМА НАВСЯКЪДЕ И В ПАРЛАМЕНТА И ПРИ МУЗИКАНТИТЕ И ПРИ АРТИСРИТЕ И ВЪОБЩЕ НАВСЯКЪДЕ , ХО ЖЕНСКИТЕ *** СА НЕОБХОДИМОСТ . НО ОПАСНИ СА МЪЖКИТЕ *** , СПОМНЕТЕ СИ ОТРОВНОТО ТРИО, ОЩЕ БРОЯТ НА 4ЕРЕПА ПАРИТЕ , АТЪПИТЕ СОФИЯНЦИ СТАНАХА ЗА СМЯХ
364
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Той си има професия скулптор, за разлика от останалите мекерета в парламента, които освен депутати друго не умеят. Те и това не умеят, но отделен въпрос.
363
5
 
9
 
! Отговори
Аз пък не съм съгла- преди 10 месеца
-- сен да ме съди някаква ( за психически тормоз ) ,че във яда си съм я заплашил нещо .ама за 10 г след това нищо не съм и направил !!! НА ВЕЖДИТО приказките са нецензурни -това ДА, НО във съдържание е прав !