Ексглавсекът на МВР: Поискаха ми оставката след посещение на партиен лидер

Два дни преди да се върне Васил Божков в МВР вече знаели
Обновена: 31 авг 2023 12:46 | 31 авг 2023 12:45, Камелия Цветанова
99
Ексглавсекът на МВР: Поискаха ми оставката след посещение на партиен лидер
Снимка: БГНЕС

Два дни преди бизнесменът Васил Божков да се върне в България, в МВР е имало информация за това, съобщи в интервю за БНР подалият оставка главен секретар Петър Тодоров. Той допълни, че министърът на вътрешните работи Калин Стоянов е поискал да се оттегли от поста след посещения на политически лидер във ведомството. Първоначално Стоянов е бил готов да работи с Тодоров.

Пред БНР Тодоров уточни, че още на 23 август в министерството имало информация, че Божков възнамеряват да се прибере доброволно.

Още по темата

"Ние имахме информация два дена преди това, че той ще пътува, и съответно такова пътуване беше осъществено на 25 август", каза той.

На въпрос дали в МВР са имали информация, че бизнесменът ще се върне доброволно, или че той е екстрадиран, главният секретар на МВР в оставка отговори: "Имахме  информация, че след два дена предстои пътуване. Това, което ние знаем към момента е, че той се върнал доброволно. Това се случи, както знаете в петък пред медиите".

По повод исканата му оставка от вътрешния министър Калин Стоянов Петър Тодоров уточни, че първоначално министърът е поискал да работи с него. В последствие обаче е променил позицията си.

"Когато вече беше встъпил в длъжност и след посещението на един партиен лидер в кабинета на министъра, бях извикан няколко часа по-късно и, гледайки така надолу в земята, зачервен целият, ме попита няма ли да си подам оставка, тъй като имало напрежение около длъжността ми. Бях искрено учуден за тая промяна на позицията му. Попитах в какво се изразява това напрежение около длъжността ми, не ми беше отговорено с нищо конкретно. Явно към този момент не са били написани тези опорки, които впоследствие бяха изведени", поясни още подалият оставка главен секретар на МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още по темата: Петър ТодоровБожков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
6
 
! Отговори
Реджо преди 1 година
Добре,че имаме такова МВР,не променяно по рождествена линия от 1944 година,казано по точномилиционер,разбойник,крадец,ДАНС!Два дни преди Божков да знае,че се прибира в България,ние вече стягахме редиците!Живи олиго!Да бяхте стегнали редиците за другите показни убийства,че то хора на мутрите вече свършват!МИ-6,направо ряпа да яде!
16
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 13, трай бе копейко, за това че "Бойко вече е добър" сте виновни вие, понеже свалихте правителството на Петков, когато го беше подпукало! Сега времената са други, и няма как да се правим че не виждаме про-руската опасност от Радев и Копейкин! За това наистина Бойко е по-добър от вас, така е
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В коя държава полицията е обичана?
14
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Все тая напускайте всички, нека хунтата пп стигнат дъното иначе ганио не разбира, нека сринат държавата в нула
13
3
 
26
 
! Отговори
Nick преди 1 година
МВР е толкова прогнила система, че когато и да си тръгне ръководството й, е късно. Познавам момчета в системата - или мизерстват и се покриват да не ги брули вятъра, или всеки ден излизат с мисълта да припечелват от позицията си
12
1
 
31
 
! Отговори
Нео преди 1 година
Към Тодоров имам един въпрос. След над 30 години стаж в системата той доволен ли е от това което е тя сега? Защото аз виждам една система подчинена на политиката, пълна с калинки, парашутисти, подводници и откровени предатели, система с чезнещ професионализъм и раболепни слуги. И още нещо-твърде много генерали!!!
11
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ВАЖНОТО Е ЧЕ Бойко вече е добър! Нито кирчо, нито кокорчо нито нещастните им поддръжници говорят за "модела ГЕРП", за "Мафията", за "кражбите на Борисов", за "чувалите с пари", "за кюлчетата", "за пачките" - всички тихо мълчат, протакат имунитета на Бойко и перат ли перат със сапуна ризите на Борисов, Пеефски, Доган и другите от групата. А Христо Иванов забрави как се кара лодка на Росенец, щото вече ходи там на отчет с кола на НСО - смех и срам за всички "демократи" от ДБ и ПП !!!
10
14
 
13
 
! Отговори
Offf преди 1 година
Довиждане, парашут
9
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Както вика конфуций-майката си е е.ло
8
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 4 Божков се е върнал доброволно! Искането за екстрадиция не е от сега и нямаше сила която да го наложи. Той преди не искаше да се връща и никой не можеше да го принуди. Дори мина през ВИП-а на летището.
7
7
 
9
 
! Отговори
Оф преди 1 година
Не става човека. Намекват му, на твърдят му. Не разбира. Да започва политически проект и да не ни занимава повее.
6
1
 
35
 
! Отговори
Гоуемо важну преди 1 година
От това МВР ползата каква е? Д взимат на пияните колите... Понеже винаги като ги извикат при инцидент казват: "Ние няма какво да направим..." се стигна до уличното правосъдие приложено от група ромове с външен вид на ци-га-н и онзи ден...
5
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пешо и с теб и без теб се в г-з.
4
15
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А кой й как те назначи изобщо?
3
14
 
18
 
! Отговори
:) преди 1 година
А как те назначиха :)
2
13
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пocoлcтвoтo cъrлacyвa, nocoлcтвoтo kagpyвa, мaт'pиaлo poбyвa...
1
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А Божков е знае дв амееца по-рано ...