Петков: Компенсации за горива? Нека видим парите във фонда

Няма смисъл да се прекрати дерогацията на “Лукойл” след седем дни, смята той
Обновена: 23 окт 2023 12:01 | 23 окт 2023 12:00, Нели Христова
107
Петков: Компенсации за горива? Нека видим парите във фонда
Снимка: БГНЕС

„Разбрахме се с ГЕРБ и ДПС, че няма смисъл да се прекрати дерогацията на “Лукойл” след седем дни, защото това може да донесе стрес на пазара. Много по-разумно е държавата да си събере данъците, това се и разбрахме”, това заяви съпредседателят на ПП Кирил Петков, предаде БГНЕС.

Петков определи срещата с финансовия министър, ГЕРБ и ДПС като ползотворна заради целта за събиране на повече данъци от рафинерията.

„Важно е парите да се съберат във фонда за енергийна сигурност. Нека да ги видим там, след това ще решим какво ще правим с тях и относно компенсациите за потребителите“, каза още Петков.

Съпредседателят на ПП посочи, че важното е сега всички да се обединят и “Лукойл” да си плащат данъците, след което подчерта нуждата ветото на президента върху закона за енергетиката да бъде отхвърлено максимално бързо. “Второто плащане и по ПВУ е функция на този закон. В петък се явяваме всички, максимално бързо да го отхвърлим, за да може да получим парите по ПВУ”, заяви Кирил Петков.

Радослав Рибарски от ПП заяви, че за 0,73 стотинки компенсация за литър гориво има становище на ЕК. “Сега трябва да видим съгласно европейските директиви какво може да стане”, добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До ПОВЕЧЕ ПО ТЕМАТА:Видеото е много добро! От Волен човек може да научи винаги нещо ново.
66
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
,,Лукойл" беше длъжна да държи цените на горивата по евтини от тези в другите държави.Зашото още със създаването си по времето на Иван Костов , е била дадена мъжка руска дума , при положение да не се закачат и няма друга тям конкуренция Да държат цените коректно Е ....виждате мъжката руска дума.Цените да същите както на вън
65
5
 
4
 
! Отговори
Рус0р0б преди 10 месеца
73 Да друго си е бензина да ти е левче и заплатата да ти е 300 лв
64
4
 
3
 
! Отговори
ДАВАЙ ВОЛЕН,ПОВЕДИНИ преди 10 месеца
До ПОВЕЧЕ ПО ТЕМАТА: Давай Волен, ний сме с тебе, за победа иде време! АТАКА! ПОБЕДА! АТАКА! ПОБЕДА! Уважаеми сънародници, време ни е за АТАКА!
63
2
 
6
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 10 месеца
Дали сега или след няколко месеца този руски петрол няма да се преработва Какво лъжете хората щяло нещяло Така или иначе руският петрол няма да се преработва
62
1
 
10
 
! Отговори
ВАШ КИРО ТЪПОТО. преди 10 месеца
ЩЕ ПРЕХВЪРЛИМ ЛУКОЙЛ НА ЕДИН КЛОШАРР, ПЪК ВИЕ СИ ЧАКАЙТЕ МИЛИАРДИТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ. СПЕЦОВ МЕ СВЕТНА.
61
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До ПОВЕЧЕ ПО ТЕМАТА:Изгледах видеото. Полезно е.
60
4
 
6
 
! Отговори
Говорит Москва преди 10 месеца
В Беларусь и Русия бензина е левче кефче. Ако бяхме с Русия и тук щеше да е левче кефче.
59
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И в най-смелите си мечти Пеевски не се е надявал на толкова добро и ефективно изпиране. От човек, попаднал в списъка Магнитски, който се появяваше веднъж в годината пред медиите, предизвикал мащабни протести през 2014 г. се превърна в момента в говорител на партиите, които искаха да променят статуквото. Прави ще се окажат хората, че Христо Иванов и сие през 2014 година са протестирали не защото Пеевски не трябва да бъде шеф на ДАНС, а защото тогава са му предложили прекалено ниска позиция.
58
1
 
1
 
! Отговори
ЛОЛ преди 10 месеца
До ПОВЕЧЕ ПО ТЕМАТА: Брат, това е ВОЛКАТА ха = ха = ха = ха = ха = ха
57
3
 
5
 
! Отговори
ПИТАНЕ преди 10 месеца
Защо не пипат президента Радев?Той и неговият говоротел и министър ни надуха главите как щели да влязат пари от Лукойл.Сега се оказва,че такива няма.А защо?Птайте тях,питайте ББ защо при неговото управление не само,че нямаха измервателни уреди,но и никъкви данъци не плащаха.Добрев се зъби,ама не казва какви договори е подписвал и всичко прехвърлят на сегашното правителство.А те не знаят как да се защитят.Защо беше махнат Златев-пак мълчание.
56
3
 
2
 
! Отговори
АнтикомунисткаСофия преди 10 месеца
65 Не лъжи Гъ з червен партийците си построиха огромни къщи саво с кражби познавам такива
55
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 61...,,Лукойл" е монополист на нашия пазар И не без съучастието на ред български правителства .От гледна точка на конкуренцията е национално престъпление от българските политици към българския народ.Но в случая щом на ,,Лукойл " и е дадена такава супер възможност от наша страна да печели.Те трябва да са коректни в цените...Обаче до сега коректен русофил комунист не съм видял.Само бой в тикв...
54
1
 
12
 
! Отговори
Един преди 10 месеца
Едно време партийците най много да откраднат камион тухли или 20 торби цимент от обществен строеж за вилата на лозето и толкова щото иначе ще ги хванат и у кауша!А сегашните пладнешки обирджии крадат всичките пари на данъкоплатеца без грам угризение!
53
10
 
1
 
! Отговори
Пиурс Морген преди 10 месеца
Господин Кирил Петков в най умният политик, изключително диалогичен и интелигентен, стратег, най-умния човек в държавата, пълна подкрепа за него, имаме му пълно доверие.
52
1
 
4
 
! Отговори
ъ преди 10 месеца
Тия ще съберат данъците от Лукойл и Асан ще ги крадне. Но пак добре, че не прекратиха предсрочно дерогацията за руския нефт. Щяхме да се озъбим с недостатъчно и скъпи горива. Поне за това им стигна акълът - да не си просят боя и с цените на горивата. Предполагам, че Боко се е сетил. Киро и Делян нямат толкова акъл.
51
0
 
7
 
! Отговори
Обясняван на неглупа преди 10 месеца
В Гърция бензина е в евро. Сипваш, даваш карта пълна с левове и плащаш. Това, че нас ни лъжат със заплащането не е проблем на света, а наш. РобитеКато ги глатят и те не смеят да гъкнат. Вие бяхте ли на протестите на синдикатите? Не сте? Считате ли се за р-оби?
50
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 58...Ти Петков ли попита
49
0
 
5
 
! Отговори
Кемал Ататюрк преди 10 месеца
56 Защото турците не са Лузъри като бантустанците
48
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Петков има други планове за тези пари. Компенсация няма да има