Денков: Никога не сме обсъждали мигранти срещу прием в Шенген

"Да има допълнителни правила за България и Румъния е неприемливо"
Обновена: 10 дек 2023 19:34 | 10 дек 2023 19:10, Красимир Ангелов
153
Денков: Никога не сме обсъждали мигранти срещу прием в Шенген
Снимка: БГНЕС

"Никога не сме обсъждали мигранти срещу прием в Шенген. Това, което е приемливо, е да спазваме европейските правила. Да има допълнителни правила за България и Румъния е неприемливо", заяви премиерът Николай Денков в предаването "120 минути" по bTV.

"По отношение на контрола на границите сме поканили служители на "Фронтекс". И сега има такива. Тук няма нищо, което да ни притеснява. Поотношение на приемането на мигранти ще работим по европейските правила. От по-силния граничен контрол печели и България, и Европа.

За последните месеци броят на опитите за пресичане на границата е спаднал в пъти. Има процедури за това кой може да остане в Европа, кой трябва да бъде върнат обратно", добави Денков.

Австрийските медии съобщиха  по-рано днес, че министърът на вътрешните работи на Австрия Герхард Карнер е готов да разхлаби ветото за разширяване на Шенгенското пространство с България и Румъния. В съобщението, публикувано в неделното издание на вестник "Курир" и в електронното издание в събота вечер на вестник "Клайне цайтунг", цитирани от австрийската осведомителна агенция АПА, се казва, че според сведения, получени от правителствени кръгове, границите могат да бъдат премахнати, поне за въздушния трафик.

По отношение на продажбата на "Лукойл" Денков заяви, че е възможно да се потърсят различни решения, но държавата трябва да има механизъм, който да не позволи да бъде фиктивна продажба или да иде в офшорка, която да не може да осигури работата на рафинерията, допълни Денков.

"Постигнахме доста за тези шест месеца, дадохме важност правителството да заработи, а не да отидем отново на избори, доходите ни са много по-големи от инфлацията", отчете още премиерът по повод първите 6 месеца на кабинета. Според Денков правителството е успяло да свърши голямата част от работата за тази година. Ако успеят с бюджета, ще ги поздравя за това, отбеляза той.

Денков заяви, че ГЕРБ и ДПС често действат като една партия.

"Наричам ги ГЕРБ-ДПС, защото това виждаме често. Нашето споразумение, с изключение на регулаторите и Конституцията, където трябва 2/3 мнозинство, е само с ГЕРБ-СДС", каза още Николай Денков.      

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още по темата: ШенгенНиколай Денков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
15
 
4
 
! Отговори
ПП-ДБ-SS преди 9 месеца
Народа иска Еврото и Шенген!Неиска да е рус0робски!
19
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Уверено вървим по пътя на украйна.
18
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не вярвай на нищо в политиката докато не бъде официално отречено.
17
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Денков, те тия неща няма кой да обсъжда с теб. Те само ти ги съобщават и ти ги изпълняваш.
16
4
 
11
 
! Отговори
Безимен. преди 9 месеца
Денков ,не се измятай .Каза че до края на годината ще сме в Шенген иначе си си подавал оставката!Питай Евроатлантиците как вървят залозите.
15
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ха, ами че вие сте едни мижи турки! Ще ви пратят мигранти и без да ви обещават Шенген. Никой ви за нищо не пита, вие сте едни обикновени марионетки.
14
5
 
7
 
! Отговори
Трябва ни Шенген преди 9 месеца
16 Тъжно дори мигрантите неискат да останат в БеГето
13
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не ни трябва Шенген. Мигрантите искат да живеят в Австрия и в Германия. България е за българите.
12
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Такова управление като сегашното дето имаме след години ще се изучава в другите страни като единица за продажност и корупция,и хората ще ги дават за пример как не трябва да се ръководи държава...
11
2
 
15
 
! Отговори
Шорош Денк0ФФ : преди 9 месеца
"Никой никога не е обсъждал нищо с мен! Само получавам инструкции директно от Посолството и ги изпълнявам без въпроси! Такава в съдбата на марионетките като мен и Мара ГарGамел,КвотО каже посланика,т'ва е! А преди Урсулю да си помисли нещо,ние мъпетите вече сме го преизпълнили! "
10
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Аз на Денков не вярвам. Каза, че не са обсъждали продажба на българските земи, а се оказа, че излъга цяла България. Що да не ни лъже и за мигрантите. На тоя не му пука за народа и за страната ни.
9
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Австриецът нещо се е самозабравил. Да приемаме бежанци от Сирия и Афганистан и тогава ще видим въздушен Шенген. Меркел ги покани и каза "Ще приемем всички". Оправяйте се сега. Сърбайте си попарата. Ще оцелеем и без вас. Като са толкова хитри австрийците, скоро ще се окаже, че граничат с Русия.
8
8
 
7
 
! Отговори
Идват и си тръгват преди 9 месеца
Не сме готови за Шенген, така, че това е добра оферта. Аз бих се съгласил да влезем и да ни пратят някакви. Онези ще постоят, ще ги набият полиция или жандармерия, после ще видят, че не са добре дошли и ще тръгнат пак на запад. Може да не отидат в Австрия, но тук няма да останат със сигурност. Така, че това предложение е приемливо.
7
16
 
4
 
! Отговори
Европеец преди 9 месеца
8 Много си е добре премиера Денков!Ще ни вкара в Шенген!
6
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не били обсъждали, ами нали днес го съобщиха, няма в неделя да го обсъдят, като не работят. Като им го съобщат официално от където трябва, хич няма и да обсъждат, направо ще го приемат.
5
2
 
7
 
! Отговори
Обещайте им всичко преди 9 месеца
Пък за да ни приемат в Шенген после ще видим :D Мухаха
4
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Това недоразумение е най - слабото управление в историята на ТБД.Пеевски да сложат начело ще е по - добре.А то и натам върви.Това да си академик не значи, че си за премиер.
3
4
 
17
 
! Отговори
ББ преди 9 месеца
То теб питат ли те изобщо за нещо?
2
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Още ли арабели трябва да си вкараме???
1
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Haциcтчeтaтa ни изнygвaт, c тakивa cъюзници вparoвe нe ни тpябвaт...