Етиен Леви лъсна като агент "Панайотов" от Шесто на ДС

Общо 79 агенти се борят на изборите 2 в 1
Обновена: 29 май 2024 12:09 | 29 май 2024 12:05, Александър Попов
381
Етиен Леви лъсна като агент "Панайотов" от Шесто на ДС
Снимка: БГНЕС

Общо 79 агенти на Държавна сигурност и разузнавателните служби на БНА фигурират в листите за народни представители за 50-то Народно събрание и за европейски парламент. Те са издигнати от 20 партии и коалиции, сочат данните на Комисията по досиетата.

От проверените 2 316 души за парламент Комисията е установила принадлежност към тоталитарните комунистически служби на общо 70 души. От последните парламентарни партии и коалиции сътрудници сред кандидатите за евродепутати и народни представители имат партиите БСП, „Възраждане“, ДПС и ГЕРБ-СДС.

Голямата изненада е певецът и музикален педагог Етиен Леви, агент по линия на Шесто управление на ДС. Той е разкрит като агент под псевдонима „ПАНАЙОТОВ“, вербуван от Софийско градско управление на МВР-ДС по линия на Шесто управление на ДС за борба срещу идеологическата диверсия през декември 1988 г.

В архивите на ДС за него са открити регистрационна бланка, документи от ръководил го щатен служител, съдържащи се в лично дело ІА-33330; регистрационен дневник; картони - обр. 4 – 2 бр. и обр. 6.

На тези избори Етиен Леви е кандидат и за евродепутат, и за народен представител от партия „Величие“, свързана с бившия служител на Националната служба за охрана полк. Николай Марков. Етиен Леви е водач на листата на партията в 24-ти столичен избирателен район, а също така е четвърти в евролистата на „Величие“.

Списък на партиите и коалициите, издигнали сътрудници на ДС за 50-то Народно събрание

Коалиция „Левицата“: АБВ, „Движение 21“, „Зелена партия“, Земеделски съюз „Ал. Стамболийски“, „Национално движение за спасение на Отечеството“, „Политическо движение – социалдемократи“ – 10 сътрудници;

Партия „Български гласъ“ – 8 сътрудници;

„Коалиция на розата“: „Българска социалдемокрация – Евролевица“, „Обединен блок на труда български лейбъристи“, партия „Родолюбие 2000“ – 6 сътрудници;

Партия ВМРО – БНД – 5 сътрудници;

Партия „Морал, единство, чест“ – 5 сътрудници;

Коалиция „Ние, гражданите“: партия „Българска пролет“, партия „Кой – компетентност, отговорност и истина“, „Българска работническо-селска партия“,
партия „Нация“ – 5 сътрудници;

Коалиция „БСП за България“: БСП, „Политически клуб Екогласност“, „Политически клуб Тракия“ – 5 сътрудници;

Коалиция „Солидарна България“: партия „Изправи се България“, партия „Българската левица“, партия „Обединена социалдемокрация“ – 5 сътрудници;

Коалиция „Център“: партия „Свобода“ и „Българска земеделска партия“ – 4 сътрудници;

Коалиция ГЕРБ/СДС – 3 сътрудника;

Коалиция „Неутрална България“: Комунистическа партия на България, Българска комунистическа партия, Партия на българските комунисти, „Русофили за възраждане на отечеството“ – 3 сътрудника;

Партия „Възраждане“ – 2 сътрудника;

Партия „За Велика България“ – 2 сътрудника;

Партия „Единение“ – 2 сътрудника;

ДПС – 1 сътрудник;

Партия на зелените – 1 сътрудник;

Български съюз за директна демокрация – 1 сътрудник;

Партия „Български възход“ – 1 сътрудник;

Партия „Величие“ – 1 сътрудник;

Партия „Българско национална обединение“ – 1 сътрудник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


381
Още по темата: Етиен Леви
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
4
 
5
 
! Отговори
абе преди 3 месеца
Той и Попът си го каза - много евроатлантици. Пардон, много пидале. Коментаторите по-долу го доказват категорично.
31
1
 
21
 
! Отговори
Varg преди 3 месеца
Водачът на листата на герб за град Шумен е агент Хари-Любомир Христов.
30
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Руските агенти се внедряват и са внедрени на всякъде. Те нямат етност, религиозна или друга принадлежност. Тяхните мозъци не функционират като на нормалните хора. Те са подобни на тези лошите, които ги гледате по филмите -джихадистите. Няма оправия. Те са като бомба със закаснител. Като се натисне копчето действат. Между другото са много добре обучени. Във всяка голяма фирма има поне по двама на висок пост. В МВР,ДАНС,държаваната администрация и.т.н.
29
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Те най големите агенти отдавна се самозаличиха от тези архиви. Оставиха само дребните риби там, че да не кажем че всичко е унищожено.
28
2
 
16
 
! Отговори
наблюдател преди 3 месеца
Лисун гер върти се като палачинка като му изнася. Преди от ДС сега е пръв демократ. Явно го привлича като магнит заплатката на евродепутат не че се е замислил за народа. Слабаков откато стана евродепутат не сме чули гласеца, кюта си там и кешира в джобето и винените мушици около него са станали още по голям рояк.
27
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Комисията по досиетата си оправда хлеба и заплатките плюс екстрите като изкара хора сътрудничели на контраразузнаването, разузнаването и военното разузнаване. За некои гоулем кеф , за националната ни сигурност катастрофа. Кой интелигент и умен човек ще сътрудничи за България? Ами ако след 10-20-30 години със сигурност ще има пак нови разкрития какво правим тогава?
26
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Отворете досиетата!
25
1
 
15
 
! Отговори
аха преди 3 месеца
Човекът можеше да върши, това което вършеше. За разлика от Васко, кметът на нашата столица, както знаете. Примерно. А другите 69 "агенти" кои са? Защо само Етиен Леви се споменава поименно?
24
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"За съжаление никога няма да се оправим. " - Uno Reverse Card и нов народен съд, но този път вместо добри, ше се трепят лошите :)
23
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Преди 89-а, без да се водиш на запис в ДС, можеше да стигнеш до ниво учителка ...
22
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
За съжаление никога няма да се оправим. Е докато съм жив аз поне. Можеби моито внуци ще са свободни. Докато няма закон за лустрация, ще ни управлява КГБ на Путин. Това са агенти на КГБ. Има ги навсякъде. Те са с тежки отклонения в психиката и ги има във всяко едно ниво на държавата. Те са обучавани от КГБ. Жалка ни майка.
21
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Това проблем, но Терзиев, човек с 100+ млн. лева, е син на полковник от ДС, внук на генерал и всичките му роднини и дружки са свързани, ама за него немале проблем ...нали? НААЛИИ БЕ !! ОТГОВОРЕТЕ БЕЕ АХХАХАХ
20
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Почти всичките ни "мастити бизнесмени", са от там, какво има за чудене :)))
19
3
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 месеца
айдеееее!!...Запяха пак прастарата песен за доносниците..Обаче ми хареса!..Напр. :-ДПС-ЕДИН сътрудник..-АХМЕТ ДОГАН,известен отдавна..."гроб" сдс-"трима"..?!..Единият е Боко,това отдавна е известно,останалите двама кои са?..И какво?...-Ами какво?..-Целта е да се ОТБЛЪСНАТ хората да гласуват и "паричните потоци" да решат съдбините ни..Ама като не ви дреме за собственото ви бъдеще,никой не може да ви помогне..
18
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Откъде го изкопа този Евреин, че и доносник Николай Марков ?
17
1
 
9
 
! Отговори
До Стокхоум преди 3 месеца
Бъркаш годините, Лучников беше по-рано, лустрацията я провали Костов с правителството '97 -***, когато имаха пълно мнозинство в парламента. Лучников провали връщането на земите...
16
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Те всичките са такива, Халваджян, Доган и т.н.... :))) Сега са големата работа иначе... :)))
15
3
 
20
 
! Отговори
Стеф преди 3 месеца
Жалко, наистина жалко. Поредният предател.
14
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Веднага Николай Марков - Сорос да вкара умопомрачителната си риторика и да влезе в обяснителен режим!
13
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Дайте листа на татковците и тъстовете на кандидатите да видим.