ДПС е незаобиколим фактор, ПП-ДБ да спрат да воюват с всеки

Панчугов: Борисов е изправен пред сложен и труден избор
13 юни 2024 09:05, Александър Попов
110
ДПС е незаобиколим фактор, ПП-ДБ да спрат да воюват с всеки
Снимка: БГНЕС

Борисов е изправен пред сложен и труден избор - решението дали за пореден път да влезе в някакво съглашение, което води до напрежение в ГЕРБ и отблъсква по-широк кръг избиратели. От друга страна, разпадът в политическите отношения води до нестабилност, заяви пред БНР политологът Христо Панчугов.

Според него е необходим стабилен кабинет, но и да бъде атрактивен, за да бъде "продаден" на избирателите.

Относно евентуална подкрепа от БСП политологът смята, че "и подобен тип сглобка не би довел до истинска стабилност и смислен дневен ред". Няма много сценарии, по които Корнелия Нинова може да остане председател, подчерта Панчугов.

ИТН биха могли да намерят с ГЕРБ общи политики, които могат да служат за оправдание. Въпросът е дали имат желание, допълни той.

Ниската избирателна активност постави ДПС за пореден път в ситуация на незаобиколим фактор. Ситуацията е изключително некомфортна за останалите политически субекти, отбеляза Панчугов.

Той допълни, че друг от проблемите е, че партиите общуват с избирателите си в контролирана среда.

Българското общество се умори от подобен тип отношения с политиците си, смята политологът.

ПП-ДБ направи заявката да бъде силна опозиция, но виждайки компанията, в която би била опозиция, това не е по-лесно решение, отколкото да се подкрепи едно управление, сочи анализът на политолога.

По думите му, самозатварянето "в някакво племе, което воюва с всички", е част от причините за изборния им резултат. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Живея в областен град.Много усилено се говори,че Борисов и оня Пеевски,още преди изборите са се споразумели да купуват гласове в полза на итн,гласейки ги за патерица в следващото правителство.В нашия град,никога не е имало толкова бюлетини за итн редовно попаднали в урните,значи е имало голямо купуване на цига.ски и българоциган.ки бюлетини.
98
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ППДБ се дърпат, но ако погледнете малко назад само с Възраждане не са се куролирали, също като леките жени уж се дърпат ама накрая пускат!
97
1
 
2
 
! Отговори
Това, което предстои преди 4 месеца
Фактът, че всичките партии нападаха и очерняха ПП-ДБ в предизборната битка е логично доказателство, че коалицията ПП-ДБ е единствената евро-атлантическа формация, която участва в тези избори. Всички останали участници в изборите са представители на Радев и Путин. За сведение на техните избиратели, веднага след края на войната етническите и путинистките партии ще бъдат поставени извън закона, а водачите им ще бъдат съдени от Военния трибунал за национално предателство.
96
0
 
0
 
! Отговори
*** преди 4 месеца
Агата ви е незаобиколим. 1 туба нафта за пълна обиколко около него.
95
1
 
3
 
! Отговори
Краси преди 4 месеца
Плешивият Панчу не вижда ли,че всички воюват с ПП-ДБ,а не обратното??
94
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
да ДПС е не заобиколим фактор и олицетворение на купуване на гласове. Нека никой не ме заблуждава защо бългагир гласуват за ДПС!!!
93
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ПП-ДБ не воюват с всеки, а с мафията, а мафията отново е на власт! кога ще вдигнат мерника нашите мафиоти, сръбските мафиоти, ще видим
92
1
 
4
 
! Отговори
Хахаха преди 4 месеца
Селски, те не воюват. Имат програма и я следват. Хахахахааааа.
91
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ПП са американски марионетки и украински ***
90
2
 
5
 
! Отговори
фондациите преди 4 месеца
"ГЕРМАНСКИТЕ" фондации ХЗ и КА продължават всячески да крепят ХЕРБ!!!
89
6
 
3
 
! Отговори
Дуньо П. преди 4 месеца
Ристо е бил,е и си остава верен копой на банкянския играч.Не се ли измори аланкоолу,да повтаряш като папагал,какъв е успеха на търговеца на бюлетини.Отблъскваш ме като физиономия и със слугинажа който имаш в характера си.
88
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
"Без теб Сърби", ПОЗНАВАШ ЛИ ГЕОГРАФИЯТА НА БАЛКАНСКИЯ ПОЛУОСТРОВ и АНАДОЛА(МАЛА АЗИЯ)???...
87
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Очаквам да видя как рупорите на простотията и халтурата- специалисти ,разбирачи и плювачи по всичко... на ИТН начело с Тошко и оная дръжка на микрофон Ала Бала / банов -дет маа г А щи по улиците и стана и той бир парче дупетат..Седнат в скута на Пеевски и с баце от Банкя да си делкат кабинет и управление вече очаквано официално ...докато предоговарят проценти неофициално..Мила картинка ...Честита ви поредна Пунта Мара "изборна" победа
86
3
 
10
 
! Отговори
Червен каскет преди 4 месеца
Да, навремето ДС създаде ДПС......
85
7
 
3
 
! Отговори
На Боко Чекмеджето преди 4 месеца
Евроатлантиците ще се сгобят. Иначе Боко при Магнитски, Киро у Канада. Нема лабаво!
84
6
 
9
 
! Отговори
Без теб Сърби преди 4 месеца
Слава на ДПС ! Те са бъдещето на България. Скоро пред погледа на блеещите българи, България ще се превърне в източнотурска провинция с джамия във всеки град. Официалния език ще стане турски, новинте ще са само на турски език. Мъжете ще бъдат *** , а жените с бурки ! Спете българи...спете !!!
83
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Промишленото производство пада 18 ти пореден месец в българия а в Европа е още по зле . Еврокораба потъва . Вървят фалити и няма кой да пълни хазната . Трябва да се вдигат удърно данъци а на държавна ясла са все хора над 45 години които не могат да възпроизвеждат нацията . Не е нужно и да купуват имот . Биха убили човек за да си задържат яслата което ги прави много опасни за обществото . Трябвало е да има много отдавна промени а боко тиквата точно не направи тези промени . 12 години безвремие .
82
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
За огромно съжаление здравият разум е рядък гост в българския политически живот. Знаем какво ражда сънят на разума. В конкретния случай роди Великолепие.
81
7
 
12
 
! Отговори
БЕЗПРИСТРАСТЕН преди 4 месеца
Стига вече сте сте упражнявали на гърба на ПП+Дб.Нали искахте да загубят.Ето,загубиха.Съсредоточете се върху този,заради когото отидохме на избори-да прави правителство.Защо го съжалявате-бил пред труден избор.Нали се хвали какъв голям политик бил-хората го харесват,искат да живеят в тор та и го избират.Вместо критиките да са към Борисов вие продължавате да се занимавате с промяната.
80
6
 
10
 
! Отговори
закривай преди 4 месеца
И ДПС и ГЕРБ са в Магницки че имат корупция. По-добре е затова да бъдат закрити.