ДПС е незаобиколим фактор, ПП-ДБ да спрат да воюват с всеки

Панчугов: Борисов е изправен пред сложен и труден избор
13 юни 2024 09:05, Александър Попов
110
ДПС е незаобиколим фактор, ПП-ДБ да спрат да воюват с всеки
Снимка: БГНЕС

Борисов е изправен пред сложен и труден избор - решението дали за пореден път да влезе в някакво съглашение, което води до напрежение в ГЕРБ и отблъсква по-широк кръг избиратели. От друга страна, разпадът в политическите отношения води до нестабилност, заяви пред БНР политологът Христо Панчугов.

Според него е необходим стабилен кабинет, но и да бъде атрактивен, за да бъде "продаден" на избирателите.

Относно евентуална подкрепа от БСП политологът смята, че "и подобен тип сглобка не би довел до истинска стабилност и смислен дневен ред". Няма много сценарии, по които Корнелия Нинова може да остане председател, подчерта Панчугов.

ИТН биха могли да намерят с ГЕРБ общи политики, които могат да служат за оправдание. Въпросът е дали имат желание, допълни той.

Ниската избирателна активност постави ДПС за пореден път в ситуация на незаобиколим фактор. Ситуацията е изключително некомфортна за останалите политически субекти, отбеляза Панчугов.

Той допълни, че друг от проблемите е, че партиите общуват с избирателите си в контролирана среда.

Българското общество се умори от подобен тип отношения с политиците си, смята политологът.

ПП-ДБ направи заявката да бъде силна опозиция, но виждайки компанията, в която би била опозиция, това не е по-лесно решение, отколкото да се подкрепи едно управление, сочи анализът на политолога.

По думите му, самозатварянето "в някакво племе, което воюва с всички", е част от причините за изборния им резултат. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
1
 
! Отговори
българина преди 4 месеца
ами като обединиш един етнос в партия, естествено, че е незаобиколим....
38
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Нека най-после си направят официално сглобката ДПС-ГЕРБ, за да е ясно на цял народ докъде сме се докарали. От години и едните и другите крадат от обществения ресурс и после със същите пари купуват гласовете на ромеите. Сега и Чалгаджията като се напудри до тях дано на народа най-после му светне, кой го управлява.
37
3
 
9
 
! Отговори
Дедо преди 4 месеца
Просто се пригответе за некачествени ремонти, тънък асфалт, милиони теглени в чували на каса, Вълка пак ще си строи имения в природни паркове , борците на Таки отново ще вземат Капитан Андреево, ще има нов фалит и разграбване на банка и ще се построи нов руски газопровод за Сърбия за наша сметка. Ще се изнасят чували с кеш към Барселона с авиоотряда и ще се играят карти с Вальо Златев.
36
5
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 месеца
ДПС са най-пробрюкселската партия у нас и това е факт. Отделно, че е регистрирана след натиск на Лондон и Съвета на Европа. Също факт. ПП. Та не виждам за какво се пените про'с'таци евроатлантически!
35
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Слави ще стане Виктор Удобното
34
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Още по времето на соца Радой Ралин попита! "Докога в страната ни бащина, ще вилнее такава простащина? - Радой Ралин... Отговор днешен от гроба на Радой Ралин: - "Докато се окаже веке, че нема кой да рани Ромите безброй в Чалга Народното Събрание!"
33
1
 
11
 
! Отговори
Питам само?! преди 4 месеца
Слави Трифотов нали щеше да "чагърта" ГЕРБ?! Ей сега ще видите истинското лице на Лъжецът Слави, как ще седне в скутовете и на Бойко, и на Доган и ще пие мазно турско кафе с тях@
32
2
 
9
 
! Отговори
По-точно преди 4 месеца
ДПС-ГЕРБ са шайка тарикати, които гледат откъде могат да откраднат нещо.
31
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Към избирателите на ГЕРБ:Харесва ли ви новата конфигурация?Ако да,да ви е честита!
30
6
 
6
 
! Отговори
Истината!!! преди 4 месеца
ПП-ДБ да спрат да воюват с всеки, а воюват за това България да се Промени към по-добро, да има конкурси, да има прозрачност в разпределянето на държавните средства, парите да стигат до всички българи, а не само в джобовете на олигарсите (както при ГЕРБ), да се вдигат доходите на българите по-интензивно, да се намали Корупцията, да се направи съдебна реформа, която ще направи Съда справедлив за всички, да се реформират Службите, за да не работят само за ДПС-ГЕРБ...
29
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Патерицата ще е Слави, за това е създаден. Как си обяснявате, че събра толкова проценти? Да познавате някои, който да е гласувал за него? Общото между Слави и ДПС е Мултигруп
28
10
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 месеца
ПП не воюва с никого - шайка тарикати, които гледат откъде могат да откраднат нещо.
27
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Две проруски партии в парламента (три, ако броим БСП), иначе сме американска колония
26
4
 
8
 
! Отговори
Слугинажът вече преди 4 месеца
Ни чертае светлото бъдеще с ГЕРБ и ДПС.Само "най-подготвеният" за премиер трети ден се крие като мишок.
25
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не ПП воюваха срещу ГЕРБ и останалите,а останалите воюваха срещу тях и най-много гербавите.Бойко ги прегърна за да ги унищожи и засега само успя да ги намали.Следващата му прегръдка ще бъде политическа смърт за тях.Затова,Панчугов,не ни пробутвай елементарните си номера.
24
4
 
3
 
! Отговори
Симо преди 4 месеца
ДПС има директен канал с Турция,величие с Маска,а Баце с Йехова,Яхве или който е там
23
1
 
11
 
! Отговори
мак преди 4 месеца
Извода е, че турската партия не е чак толкова обичана, а се качва все по-нагоре заради това, че хората масово не гласуват. Негласувалите уж наказват политиците, щот всички са ..., а в крайна сметка позволяват на турци да стават все по-силни. Скоро дпс ще е на 1 място, на бас. Готино, нали.
22
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Незаобиколим фактор , но ако е вярно , че има присвоени 130 000 гласа от Величие , нещата стават други .Така поне твърдят от партията .
21
2
 
10
 
! Отговори
Хайде започна се преди 4 месеца
Изпълзяха всички с л у г и на Баце:Стойчев,Дянков,Лозанов.И в един глас ни обясняват :Баце,Шиши и Чалгарят.Хубаео е!
20
5
 
9
 
! Отговори
не е така преди 4 месеца
Платените политолози почват да промиват мозъци, че светлото бъдеще минава през кабинет на ДПС и ГЕРБ. Час по скоро Бойко трябва да седне в скута на Пеевски и да почнат да ни управляват. Това ще се бълва от телевизии и сайтове. Само да уточня кабинета ще е на ДПС, независимо какво приказват, нека отначало още се знае коя е мъжката страна. Същите тези политолози, случайно, удобно не забелязаха Величие. Хора лъжат ви!