ДПС е незаобиколим фактор, ПП-ДБ да спрат да воюват с всеки

Панчугов: Борисов е изправен пред сложен и труден избор
13 юни 2024 09:05, Александър Попов
110
ДПС е незаобиколим фактор, ПП-ДБ да спрат да воюват с всеки
Снимка: БГНЕС

Борисов е изправен пред сложен и труден избор - решението дали за пореден път да влезе в някакво съглашение, което води до напрежение в ГЕРБ и отблъсква по-широк кръг избиратели. От друга страна, разпадът в политическите отношения води до нестабилност, заяви пред БНР политологът Христо Панчугов.

Според него е необходим стабилен кабинет, но и да бъде атрактивен, за да бъде "продаден" на избирателите.

Относно евентуална подкрепа от БСП политологът смята, че "и подобен тип сглобка не би довел до истинска стабилност и смислен дневен ред". Няма много сценарии, по които Корнелия Нинова може да остане председател, подчерта Панчугов.

ИТН биха могли да намерят с ГЕРБ общи политики, които могат да служат за оправдание. Въпросът е дали имат желание, допълни той.

Ниската избирателна активност постави ДПС за пореден път в ситуация на незаобиколим фактор. Ситуацията е изключително некомфортна за останалите политически субекти, отбеляза Панчугов.

Той допълни, че друг от проблемите е, че партиите общуват с избирателите си в контролирана среда.

Българското общество се умори от подобен тип отношения с политиците си, смята политологът.

ПП-ДБ направи заявката да бъде силна опозиция, но виждайки компанията, в която би била опозиция, това не е по-лесно решение, отколкото да се подкрепи едно управление, сочи анализът на политолога.

По думите му, самозатварянето "в някакво племе, което воюва с всички", е част от причините за изборния им резултат. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Петков участва в инцидент, при който беше убит човек, не пое никаква отговорност, опита се да я стовари на шофьора, всички имат началници и знаят какво става когато не изпълниш нареждането на началника, Петков няма вече място в политиката, стигна дъното
58
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
По-добре турците да управляват, отколкото евреите от ПП. Турците са по-малкото зло. Поне няма да тръгнат да воюват за евреина Зеленски и за чичо Джо.
57
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ох, как му се иска на почитателя на Борисов политолог да се съгласят отново на сглобка и то, с Борисов начело
56
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ей, величавите, тежки дни ви чакат. Целувайте портрета на вашия глиган още малко, че скоро с вас ще е свършено. Тъпня, като вас, дори и тука няма да търпим.
55
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Всички мислят че ИТН е проект на ГЕРБ, но това не е вярно - те са изцяло проект на Радев! Свалиха кабинета на Кирил Петков, точно когато Радев реши, но по същия начин след някой друг месец, биха могли да разтурят и кабинет на ГЕРБ и ДПС, ако сега ги подкрепят като трета партия в коалицията
54
2
 
16
 
! Отговори
Боби преди 4 месеца
ДПС е втора заради негласувалите. Ако 70% от заспалите бяха излезли да гласуват, ДПС щяха да са последни, а ГЕРБ препоследни. Продължавайте да спите, да ви дам и възглавница.
53
11
 
2
 
! Отговори
Зозо преди 4 месеца
Хахахаааа. Както ви казах, че ще стане, ППДБ-тата са като барано яйце. Всеки бяга далече от тях :)))))))))))))))))))))))
52
3
 
8
 
! Отговори
Няма смисъл преди 4 месеца
Не можеш да се бориш срещу народа, народа си сака бащица била тя Бойко, Шиши или който и да е. Народа си ги избра, или в случая реши да иде на плаж вместо да гласува. На ДПС гласовете са константа от 20+г, 350-400К, това че другите решиха да не гласуват не е техен проблем. За ПП мога само да кажа, язък им за образованието защото един пожарникар и един с купена диплома от Югозападния ги надиграха майсторски, но това е може би и заради "Галя от посолството" която нарежда, както и да е беше ясно.
51
6
 
3
 
! Отговори
ароматния пръч преди 4 месеца
ПП-ДБ са както пее несравнимата Райна като летен грип,любовта им заразява,но за три дни отминава.
50
1
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 4 месеца
До 44 Христо Христов. Обидите са липса на реални аргументи и показател за ниската ти култура и ингелигентност! А възклицанието ти "мухаха" показва, че си някакъв недорасляк с жълто около устата още! Излизане от ЕС и НАТО искат само заблудени нискочели ***,ум,ни.ци и руски пропагандисти! България отдавна е избрала своя път с цивилизованите напреднали страни! А такива като теб ги търпим още.
49
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Христо Панчугов! Бе ти нали си от махалата на Бай Тошо бе? Не си ли спомняш, какво казваше той, бе? "Създавай битови проблеми на хората, за да не ти създават те политически проблеми." /Бай Тошо/ Но и имахме опашки за хляб, яйца, мляко, сиренце по магазините. Даже и купони ни раздаваха!
48
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Разбира се , че ще направят правителство и ще мачкат ПП на всички нива .Това че Киро публично го унижи с онзи арест , няма да се забрави .
47
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
"Сега, по важното е, да се погаврим долно с величавите."............Кои сте вие, стайно растение самотно?
46
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Във миналия парламент Борисов/ Пеевски имаха 180 депутата. В новия парламент ще имат 200.
45
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Избирателите решиха да накажат ПП,а наказаха себе си.Е,получихте това,което си пожелахте.Доволни ли сте?
44
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Сега, по важното е, да се погаврим долно с величавите. И, като ни писне да се занимаваме със скопените им мозъци, да ги разкараме от страната.
43
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тези политически коментатори по телевизиите са като музиканти в селска кръчма. Който плаща той казва какво да свирят.
42
2
 
7
 
! Отговори
Тъкмо обратното! преди 4 месеца
Всички партии воюваха срещу ПП-ДБ, дружно очерняха, клеветяха и интригантстваха на техен гръб, злепоставяха ПП-ДБ. Впрегнаха мръсната корумпирана машина на служби, прокуратура, съд и медии да сринат доверието в ПП-ДБ и успяха, сринаха вота на ПП-ДБ двойно, те загубиха половината си електорат! Да им е честита статуквото на мутро-мафиотите Шиши и Боко, които отново превзеха държавата ни! Жалко, че съсипаха единствената надежда и светлинка за Промяна в лицето на реформаторите ПП-ДБ!!!
41
9
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 месеца
До 31 "ПП-ДБ да спрат да воюват с всеки, а воюват за това България да се Промени към по-добро, да има конкурси, да има прозрачност в разпределянето на държавните средства" - мухаха, про'с'так неграмотен, това може да направи единствено партия, която е ЗА излизане от ЕС и НАТО, а не мошениците от ПП, които открито заявиха, че не ги интересува какво пише в Конституцията. ПП. Аман от неграмотни про'с'таци като ТЕБ!
40
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Под.логите на ГЕРБ са се активирали,или са ГИ активирали по всички сайтове и студия да агитират ПП да се включат в тая позорна компания,защото иначе няма папкане и ще умрат от глад.От какво мислите се издържат?