Плевнелиев: "Величие" е родена в тъмнината на хаоса

Новата партия е следствие на провала на политическите елити
17 юни 2024 19:45, Александър Попов
94
Плевнелиев: "Величие" е родена в тъмнината на хаоса
Снимка: БГНЕС

"Трябва да има правителство. Стига вече с игрички. България има нужда политиците да носят отговорност – това е посланието на избирателите", заяви пред bTV Росен Плевнелиев, президент на България в периода 2012-2017 г.

Според него има два варианта пред България – гръцки и хърватски.

"При гръцкия има хаос, противоречения и политически елити, които не могат да заемат правилните решения и да направят устойчиви решения. Проевропейските елити се провалиха и бяха слаби. Дойдоха фашисти, комунисти, социалисти. При Ципрас нямаше инвестиции, половината млади гърци напуснаха. След това дойде Мицотакис. През 2026 година ще стане същото в България. Искате ли това да се случи? В Хърватия политическият елит умее да дава решения, за да се върви напред. Имат си и „Величие“, имат си президент като нашия – ляв, популист и русофил, но Хърватия влезе в еврозоната и е два пъти по-богата от България. Там се строи фабрика на "Бентли", каза Плевнелиев.

Според него политиците трябва да запазят различията си, но да работят заедно по стратегически приоритети.

"Това го предложих още преди две години в рамките на "контактната група", но не се случи. Омраза, еманацията на всичко, което беше популизъм, гарниран с незаконен арест на опозиционен лидер, доказан от съда. Видяхме и това. Ако сме научим урока, можем ли да постигнем баланс, който да помогне на България да влезе в еврозоната, Шенген", допълни той.

Той коментира и новия играч в парламента - партия "Величие".

"Когато политическите елити се провалят в това да има дългосрочен план, базиран на ценности и ясни стратегически приоритети, в тъмнината на хаоса се раждат такива неща. Това са хора, които не припознават демокрацията, а теориите на конспирацията", коментира президентът.

Как вижда бъдещия кабинет?

"Първият вариант е за програмно правителство с пълен мандат и преговори. Да има политици, но да има и програма. Силното правителство е с политици. Едно програмно правителство, което ще бъде подкрепено от минимум три партии, е редно да има политици. Томислав Дончев е перфектен в усвояването на фондове – 99%, а сега сме на нула. Губим 40 млрд. евро, с които България може да се позлати. В това правителство Бойко Борисов не може да е министър-председател. Ще се търси подкрепата от други партии, които да подкрепят програмата. Да няма задкулисие", каза Росен Плевнелиев.

"Вторият вариант е правителство на малцинството. За да няма задкулисие, Бойко Борисов може да каже, че поема отговорност и ще бъде министър-председател“, смята той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още по темата: Росен Плевнелиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
6
 
! Отговори
ГАД преди 4 месеца
Много ме кефи, винаги като има нещо се обръщат към бивши политици, премиери, президенти ... абе бивши в нещо ... настоящето се изгражда на мнението на бившите ... поне по телевизията
43
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Величие ще са еднодневка, също като Пленелиев!
42
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Величие е родена по следите на Давидяните и с една торба езически колиета от алиекспрес. Вероятно и на литър парцуца. Това не е партия, това е секта с пирамидална структура. Пази се Югоагент, Тогедър идва за клиенти. То верно че икономиката е циклична, ама чак пък толкоз
41
1
 
5
 
! Отговори
до Анонимен 39 преди 4 месеца
Що за въпрос? Нали в момента Ивелин строи Второ българско царство включително с Патриаршеската църква? А после ще строи Първо българско царство заедно със Златната църква на Симеон. Да не говорим, че често ходи в Атон, за да работи безплатно, за манастирите там.
40
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
не си махна копринения шал, и изведнъж да го заменя с огромен кръст и започва да чете Евангелието по фйеисбук, не играе театър на народа. Нито се кани в студиото си многократно Сциентолог от световно ниво, изпратен тук за да Изгради Структура, който в единия клип на 30:08 (мисля) обяснява колко добре е да инвестираме 30% от парите си в Исторически Парк. "Как сцзиентолозите управляват парите си -..."
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Марков, кога и защо сложи този КРЪСТ? Ивелин защо издига в Култ само предхристиянския период на България? Между другото Кръста на Марков и християнската"Висулка" на врата на Ивелин са еднакви, сигурно са и двете връзки от Атон. Има десетки клипове на И. Михайлов от преди години, в които не спира да говори за Пари Пари и пак...., като девиза на Хъбард" Правете Пари, повеце Пари". Това е богохулств
38
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Защо Патриотизмът на Ивелин Михйлов се Проявява само до Предхристиянския период на България? Защо в Исторически Парк не се показва историята на България през Християнския и период. Предполагам че след този Коментар Ще скалъпи нещо по въпроса. Защо след като носеше голям Кръст (за 2-3 месеца) дава награда от 200лв.(500 лв.?) ако си на бъдещи родители ако кръстите детото Алцек или Кубрат, не че е лошо, ама като е изключително мн. Вярващ може име на някои хр. СВЕТЕЦ.
37
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тези от Величие са Секта, интересно е че много политици и журналисти го знаят, но всеки мълчи. Голям Страххх.Задай " Как сциентолозите Управляват парите си?-" и вижте как световно известния сциентолог СЦИЕНТОЛОГ Марк де Турк на 31:08 в клипа заснет в студиото на "together bulgaria" на ИВЕЛИН М. рекламира да се инвестират 30% от ПАРИТЕ в ИСТОРИЧЕСКИ ПАРК.На страницата им се предлагар мн. книги на Л. Р. Хъбард създателя на СЦИЕНТИЛОГИЯТА.
36
0
 
14
 
! Отговори
Леле! преди 4 месеца
Тоя търлък не беше един "щастлифТ пЛезидент", заченат като "ирландска пастирка" в тъмните доби на комсомолските събрания?
35
0
 
5
 
! Отговори
Не е чел преди 4 месеца
Статията за упражнения за стегнато дупе.
34
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тоя п**** маринкин защо се обажда?
33
0
 
14
 
! Отговори
Хейт преди 4 месеца
Е, не! И оня от плевнята се обади! И то, за да се включи в хора на поплювковците. Цялото статукво *** в един глас.
32
0
 
15
 
! Отговори
Деси Банова : преди 4 месеца
Плювню, изми ли чиниите? Кой ти разреши да се изказвал? Бегом марш да пускаш пералнята...
31
0
 
12
 
! Отговори
Хи преди 4 месеца
А ти Роси, си заченат у дупИ......
30
0
 
13
 
! Отговори
Кармазъ Сикиш преди 4 месеца
A пък ти "P"едерлиев няма да казвам от къде си роден!
29
1
 
17
 
! Отговори
А,ха преди 4 месеца
Томислав Дончев е перфектен в усвояването."Усвои " два милиарда за електронно правителство,което така и не направи.
28
2
 
14
 
! Отговори
мак преди 4 месеца
Вчера, днеска, утре пак, все "капацитет" роска ни пробутвате. Жалка работа.
27
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Стига сте ни натрапвали каква глупост е казал бойковота магаре.
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
За пръв път Чехъл , ама си абсолютво прав , от хаоса който създадохте вие , едво време БКП , после СДС ..... ГЕРБ , ПП-ДБ , а вътре все от това дето му викате *** , всъщност нефелни *** .
25
13
 
0
 
! Отговори
До 7 преди 4 месеца
Някога общувал ли си с този човек за да се изказваш така и да даваш определения ?Поне 10 класи е над теб и много точно го каза , ако може да го разберете !Или си от поредните драскачи дето за жълти стотинки плюят по всички ?Кое е бъдещото *** , щит , меч , воля , моля и тем подобни ли ?Та те и хабер си нямат горките какво да правят освен да плюят и ако случайно се докопат до власт е тогава става хаос тотален , защото едно е да плюеш , друго е да действаш !!