Йорданов: Третият мандат при нас или отиваме на избори

ИТН е готов да води преговори за експертен кабинет
21 юни 2024 21:49, Александър Попов
152

Румен Радев започва консултации с представители на парламентарните групи в понеделник, като на 24 юни ще се срещне последователно с ГЕРБ-СДС, ДПС и ПП-ДБ. Ще има ли правителство с първия мандат, защо ИТН подкрепиха Рая Назарян и защо партията на Слави Трифонов очаква третия мандат?

"Ако не ни го даде, а отиде в друга политическа партия, твърдо отиваме на избори и това в някаква степен ще е решение на президента, и негова отговорност. Ако стигне до нас третият мандат, ние сме готови с това, което трябва да направим, там имаме достатъчно време да проведем спокойно необходимите разговори с всички партии", заяви пред Bulgaria ON AIR депутатът от ИТН Тошко Йорданов.

Според Йорданов има експерти както в ИТН, така и в другите партии, с които може да се състави експертно правителство.

"Няма да кажем "това правителство ще бъде доминирано от ИТН" и с това да убием самата идея за експертност. И в ДБ има много добри експерти, и в БСП има. Тук ще опре до това дали депутатите и партиите са в парламента страната да има управление и стабилност, защото едно експертно правителство, подкрепено от по-голям кръг партии, ще има необходимата стабилност. И няма да е някаква сглобка между манастирски дворове с патронажа на покойния Алексей Петров", коментира Йорданов.

Липсата на правителство нанася и щети върху хората заради липсата на работещи институции, смята той.

"От наша страна ултиматуми не е имало. Или водиш разговори с евентуални твои партньори, преценявате заедно кой човек ще свърши най-добра работа в даден сектор, или другото - наричаме го експертен кабинет, а слагаме който си искаме. Има във всяка една партия експерти. Лошото, когато няма правителство е, че държавата блокира. Това ѝ нанася и финансови щети. Не може хранителните стоки в България да са с 50% по-скъпи от тези в Италия или Франция", посочи Йорданов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още по темата: Тошко Йорданов
Още от Политика
Белобрадова: Радев е един съвременен Ленин
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Никито Василев ли ще предложиш за премиер,който пък предлага по 25 000 лв.за новородено дете,за да могат индииците да ни претопят,че и без това натам вървим.Вместо да дават на образованите,за да ги стимулират,те ще дават на ***,които и без пари си правят по 10 деца.
69
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
При това,което имаме на пазара,новите избори са неизбежни.
68
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Наяла се въшка,навирила опашка.Народна мъдрост.
67
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нови избори и отиваме в киpeча.Който иска нови избори,да ги плати!!!
66
0
 
6
 
! Отговори
До 67 преди 1 седмица
Загубените гласове на ДПС не са загубени, а пренасочени към ИТН. Точно толкова са загубили, колкото да вкарат ИТН в НС. Пеевски като направи въртележката сега и се стигне до нови избори ще даде максимума усилия и ще вземе макс депутати. Няма как да стане от раз. Очевадно щеше да е. ДПС първи и Пеевски премиер. Това е целта, а не сега да имат кабинет. Нали виждате след Магнитски Пеевски спи с американското знаме?
65
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Лойко каза че само първи мандат или избори. Тошко *** ли си. Без ГЕРП и Възраждане няма как а остава с ДПС ли иска кабинет ИТН.
64
1
 
6
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 седмица
Тошко яде вафлите хоризонтално цели глъм и я няма ха ха ха хаСлавьие да не те почвам тебе
63
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ИТН много зле им се отразява жегата. Видяхме им експертния проекто кабинет, нека първо да обявят поне кой ще е премиер - Ники или Шнорхела
62
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Видяхме ви и експертите и депутатите.За нищо не ставате.Разкарайте се.
61
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тия не можаха да съставят правителство и провалиха три парламента.Заради тях сме похарчили 700 милиона за избори и се задават нови.Но по -добре още 100 милиона за избори,отколкото очертаващата се тройна коалиция.
60
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тези, където искат нови избори наесен ще разберат, че птиците се броят на пролет, не наесен. Нищо няма да се промени с нови избори, само Пеевски има ресурс да разреши и да си върне загубените гласове, а те не са малко. Само ДПС имат шанса да станат първи щото са много организирани. Да не стане сакатлък само на есен и ДПС да вземат над 65 депутата, че пак ще реват негласувалите що така стана? Е, сто милиона нови избори, за партиите какво са? Ние ги плащаме изборите. Партиите бълха ги ухапала.
59
2
 
8
 
! Отговори
Останаха преди 1 седмица
Ли шнорхели, Тоше? Ще има ли за експертно правителство?
58
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Той е шокиран от народната любов и не знае какво говори.
57
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не е ли време за избори ? Май много се задържаха тия .
56
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Абе африкански,какво експертно правителство ще е с политически фигури?Я се разкарай,че нещо много си повярвахте!
55
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тошко, от къде знаеш, че ще бъде даден на вас третия мандат? Ами ако с втория мандат Величие даде едно рамо на Пеевски ? А? Нали го гледаш Полковника? Вече е парламентарист. Здрависва се с Борисов. Утре може да се здрависа и с Пеевски. То нищо не се знае в тази държава. Всеки излиза маже, след това боядисва отгоре и заличава замазаното. Величие са 13 депутата. Почти колкото вас, бе Тошко. Може да излезнат и да кажат: Войната е на метри от границата, трябва стабилност, ще подкрепим правителство.
54
1
 
0
 
! Отговори
Пипо преди 1 седмица
А бе казах ви вече, дайте по 3 -4 дена мандат на всяко едно дупетатче да управлява и нека най- добия се нагуши с най- много
53
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Що е то утопия , правителство с 2 % подкрепа и 16 депутата . Май играта е друга и зад паравана надничат Буци и Праceтo .
52
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Р.Радев,президента на държавата ни,не обича гнусни предатели, независимо в кое направление.ИТН,даже и глупаците които гласуваха за вас,изтрезняха след голямата лъжа която им поднесохте.Арменския *** който вие целунахте,ще ви излезе скъп като цена.Родени сте за изменници,значи такива си оставате.
51
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Абе *** колко пъти ще ходим на избори бе?