Йорданов: Третият мандат при нас или отиваме на избори

ИТН е готов да води преговори за експертен кабинет
21 юни 2024 21:49, Александър Попов
152

Румен Радев започва консултации с представители на парламентарните групи в понеделник, като на 24 юни ще се срещне последователно с ГЕРБ-СДС, ДПС и ПП-ДБ. Ще има ли правителство с първия мандат, защо ИТН подкрепиха Рая Назарян и защо партията на Слави Трифонов очаква третия мандат?

"Ако не ни го даде, а отиде в друга политическа партия, твърдо отиваме на избори и това в някаква степен ще е решение на президента, и негова отговорност. Ако стигне до нас третият мандат, ние сме готови с това, което трябва да направим, там имаме достатъчно време да проведем спокойно необходимите разговори с всички партии", заяви пред Bulgaria ON AIR депутатът от ИТН Тошко Йорданов.

Според Йорданов има експерти както в ИТН, така и в другите партии, с които може да се състави експертно правителство.

"Няма да кажем "това правителство ще бъде доминирано от ИТН" и с това да убием самата идея за експертност. И в ДБ има много добри експерти, и в БСП има. Тук ще опре до това дали депутатите и партиите са в парламента страната да има управление и стабилност, защото едно експертно правителство, подкрепено от по-голям кръг партии, ще има необходимата стабилност. И няма да е някаква сглобка между манастирски дворове с патронажа на покойния Алексей Петров", коментира Йорданов.

Липсата на правителство нанася и щети върху хората заради липсата на работещи институции, смята той.

"От наша страна ултиматуми не е имало. Или водиш разговори с евентуални твои партньори, преценявате заедно кой човек ще свърши най-добра работа в даден сектор, или другото - наричаме го експертен кабинет, а слагаме който си искаме. Има във всяка една партия експерти. Лошото, когато няма правителство е, че държавата блокира. Това ѝ нанася и финансови щети. Не може хранителните стоки в България да са с 50% по-скъпи от тези в Италия или Франция", посочи Йорданов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още по темата: Тошко Йорданов
Още от Политика
Белобрадова: Радев е един съвременен Ленин
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Избори но кой ще гласува. Остава само мафията.
89
2
 
11
 
! Отговори
Тошко Тъпото преди 1 седмица
Изключително Тъпият Народ не допуска, че Величието също е алчно и за съответната цена ще продаде няколко гласа,за да не се отиде на нови избори, на които тия дребни партийки вероятно няма да прескочат 4%.
88
1
 
12
 
! Отговори
Христо Петров преди 1 седмица
Тошко Йорданов, "как успя да го поемеш едновременно на Тиквата и на Дебелия, за мене е мистерия"!?!? По Христо Петров
87
1
 
15
 
! Отговори
Парадокс Бг преди 1 седмица
Славуцата Чалгаря и Тошко Тъъъпотооо се продадофа на Боко и Делян. Мазниге чалгаджийски вулгарни душици без капка морал и достойнство!
86
0
 
12
 
! Отговори
Алекс преди 1 седмица
Тошко Чалгарски и ИТН си изиграха ролята.Гласуваха ГЕРБавия председател на парламента.Сега на ход са "Величие",които ще гласуват за правителство.Доган е справедлив.За всеки ще има парче от баницата.
85
0
 
10
 
! Отговори
Хахаха преди 1 седмица
Българският Парламент НЕ е място за вулгарно Шоу!!!!! Засрамете се!!! Опростачаването е грозно от страна на Чалгарите! Научете се вече на култура и възпитание, големи мъже, а се изразяват като ученици в 5-ти клас! Айде пораснете вече! Нямат ли възпитание и култура да изкажат тезите си без обидни заучени вулгарни епитети! Тошко вероятно страда от шизофрения! Щеше да чагърта ГЕРБ и мутрата Борисов, а му седна в скута, че му и хареса!!!
84
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Кукувците са изчислили, че при такова правителство ще имат пи-голям кеш! Това са толкова мин.кресла, ще пада наддаване, а пък те само ще прибират и ще плюят! Работа от тях 0!
83
0
 
10
 
! Отговори
Мдааа преди 1 седмица
Куцата Славуна нищо не решава, само слуша и изпълнява, мафията не случайно си го вкараха в парламента!
82
1
 
11
 
! Отговори
Право на мнение! преди 1 седмица
Тошко Йорданов да порасне малко, да спре да говори с обиди и и вулгаризми, да започне да защитава тезите си като зрял човек с истински аргументи, защото е незряло да лепиш грозни обидни епитети, за да унижиш опонентите си, това издава незрялотст и комплексарщина, липса на елементарна култура на поведение!
81
1
 
11
 
! Отговори
Г557дт преди 1 седмица
Този вулгарният Тошко с визия на клалошар и с пилешки мозък е някакъв жалък комплексар, който изпитва оргазъм да унижава, обижда и клевети свои колеги в Папламента
80
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Никой не иска кабинет докато не минат изборите в САЩ. Тупкат топката да видят какво ще се случи в САЩ. Никой не иска правителство докато на крачка от България е война. Най-лесно е да спорят, да бавят и да чакат.
79
1
 
7
 
! Отговори
РОЖБИТЕ НА РАДЕВ.. преди 1 седмица
ПЕТ ПАРТИИ НАПРАВИХА С РЕШЕТНИКОВ..ЧЕГЪРТ,ЧЕГЪРТ.. СЪСИПАХА БЪЛГАРИЯ..
78
1
 
11
 
! Отговори
Значи преди 1 седмица
отиваме на избори
77
1
 
16
 
! Отговори
Олга преди 1 седмица
Дрипльо!
76
1
 
9
 
! Отговори
Мария преди 1 седмица
Самозабравила се малка Пенюга !
75
1
 
8
 
! Отговори
Teo преди 1 седмица
Ша тейба у маймуните рунтава уруд
74
1
 
13
 
! Отговори
Ало, балоните преди 1 седмица
Тия се взеха много насериозно. И си вярват.
73
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Народът изкука с тези кукувци!!
72
1
 
6
 
! Отговори
до 29 преди 1 седмица
Каква Президентска република? На Радев или на Борисов? Кой ще е президента?
71
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Абе що така и Боко не ви иска?Вие му се натискате,а той не,искам си ПП.