Любен Дилов: Най-вероятно Росен Желязков ще получи мандата за съставяне на кабинет

Формулата "правителство на малцинството" е интелигентно решение
Обновена: 30 юни 2024 10:27 | 30 юни 2024 10:27, Елка Василева
87
Любен Дилов: Най-вероятно Росен Желязков ще получи мандата за съставяне на кабинет
Снимка: архив, БГНЕС

Най-вероятно Росен Желязков ще вземе мандата за съставяне на правителство. Това заяви пред БНР депутатът от ПГ на ГЕРБ-СДС Любен Дилов, лидер на "Гергьовден", и уточни, че се позовава на заявления на Бойко Борисов. Той обаче добави: „Но виждате, че ситуацията се мени много бързо и може да има и нещо друго".

Според Дилов формулата "правителство на малцинството" е интелигентно решение за излизане от парламентарната криза.

Още по темата
"Това е едно интелигентно решение, а българският политически елит е доказал, че не се справя с интелигентните решения. ... Би трябвало да се получи някакво управление, ако не се получи, ще отидем на избори, докато се получи комбинация, която може да управлява. Това е волята на българите, които са толкова разединени, колкото и политическият им елит", каза Любен Дилов.

По думите на депутата ГЕРБ имат всички основания да направят правителство на малцинството.

"Той е и най-почтеният. Всичко останало е задкулисни договорки, някакви неясни формули, докато тук всичко е ясно - предлага се възможност, когато тази възможност бъде отхвърлена, се търсят други възможности. ... Т.нар. сглобка също беше интелигентно решение, но не издържа, не сме дораснали, явно", смята Любен Дилов.

На въпрос дали той няма да бъде кандидат на ГЕРБ-СДС за министър на културата или на спорта, Любен Дилов отговори, че "по-добър от Найден Тодоров не можем да намерим" и "какво му е на Евтим Милошев - прекрасен министър" , като уточни, че и двамата не са номинирани за служебни министри от ГЕРБ.
Скамейката с кадри на ГЕРБ е доста дълга и няма да има големи изненади, подчерта Дилов и беше категоричен, че ще бъде предложено пълноценно правителство, което ще бъде внесено за гласуване в пленарната зала на парламента.

"Би трябвало всички парламентарни групи да го подкрепят това правителство, а след това да мислят 3 месеца дали да го свалят, или да го свалят. Това би било едно отговорно поведение", смята той.

90% е вероятността след провален първи мандат да се отиде на нови избори, прогнозира Дилов.

Във връзка с казусите с подуправителя на БНБ Андрей Гюров и някои кметове от ПП-ДБ Любен Дилов заяви, че "повечето от тези хора са доста неопитни в политиката и някой е пропуснал да им каже, че трябва да декларират, че имат фирми".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от Политика
Дянков прогнозира: Росен Желязков ще е кандидатът за премиер на ГЕРБ
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
12
 
! Отговори
МУТРИ ВЪН! преди 3 дни
да ти сepa на очилцата продажник
42
2
 
14
 
! Отговори
ЗАКРИВАНЕ НА ГЕРБ преди 3 дни
ЗАТВОР ЗА БОКО ТИКВАТА, ЗАБРАНА НА ГЕРБ, ОБЯВЯВАНЕ НА ПАРТИЯТА ЗА ТЕРОРИСТИЧНА ОРГАНИЦАЦИЯ
41
2
 
9
 
! Отговори
ШЕТИЕБА МАЙКАТА преди 3 дни
НЕ МИ ОБЕСНЯВАЙ КОЙ ЩЕЛ ДА ВЗИМА МАНДАТА АМИ ОТИВАЙ ВЕДНАГА ДА СЪТАВЯШ ПРАВИТЕЛСТВО ЖАЛКА ГНИДO, МЪPШАВ *** ГЕРБАДЖИЙСКИ
40
2
 
8
 
! Отговори
ГЕРБ = ДПС преди 3 дни
Да му изям очилата на тоя. Първо да отиде и да си реши говорния проблем и после да ръси мозък, кой щял да става премиер. Явно само още този не е разбрал, че ГЕРБ е потъващ кораб. Свърши царството ви вече.
39
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Явно г-н Желязков е поредният бутон,който трябва да изгори ,за да не се накърнява имиджа на бившия комунист ДРУГАРЯ БОРИСОВ. Както са нагласите,че правителство няма да бъде избрано нито с първия,нито с втория,нито с n-тия мандат. Нов бардак със стари кодуфии не се прави!
38
1
 
8
 
! Отговори
ттттттт преди 3 дни
Умопомрачени мозъци,докога трябва герберастката бандитска организация да ви ограбва и краде?Дойде време да разрушим двете престъпни организации-банкянската,и дръндарската.Или те нас,или ние-тях.Средно положение,о-г-л-у.пели хора,няма.
37
11
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 3 дни
Единствените които могат да управлява тази страна са ГЕРБ. Другите доказаха своята некадърност многократно и загубихме милиарди. Внушенията за кражби на милиарди от Бойко, за пачки, кюлчета , са смехотворни, още повече, че 3 чужди лаборатории доказаха , че снимките са фалшификации. Всеки нормален българин си иска нормалността от преди 4 години. Истината не може да се скрие.
36
1
 
16
 
! Отговори
стоян преди 3 дни
Никога повече пладнешките крадци от Герб Дпс.Мястото им е в затвора.Всеки гласувал за ОПГ-то ГербДпс е национален предател.
35
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
А предпочиташ ли Киро и Кокорчо да сменят пола на децата ти, защото тъкмо това се готвеха да направят преди да бъдат свалени от власт?
34
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
До Филан КишиятаСпоред съда Костинбродски укриватели няма, а има неуспешни медийни внушение. Герб продължават да са първа политическа сила, въпреки опитите да бъдат дискредитирани.
33
13
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 3 дни
Ще има правителство без шерлатани.
32
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Тоа е ентелектуалиц, колкото аз съм трамвай. Ама понеже явно пиша, явно не съм трамвай. Та и тоа не е интелектуалец. Ха ха ха.
31
7
 
17
 
! Отговори
Филан Кишията преди 3 дни
Банкянският,никога не забравя да толерира костинбродският укривател на няколкостотин хиляди бюлетини ,готови обработени, да тръгнат за по слабите райони на грабителската папрития.Иначе,потенциялът му за премиер,при шестобалната система е 2+ като оценка.Боко не държи неговите да са умни,достатъчно да са верни кучета.
30
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Всеки знае че мандатът се държии от един човек - Пеевски. Той е новият господар в тези ширини и той ще реши ще има ли нова сглобка и с кого докато всички парламентарно предсравени кафеджии си изсърбат мазното кафе в скута му
29
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Ти щом си с мутрата от СИК и се пишеш за интелигенция Любене, значи въобще не си такъв за какъвто се имаш :)))
28
6
 
10
 
! Отговори
Опитният преди 4 дни
Любен Дилов син , между гмурканията в морето, и случайните му появявания в парламента, си живее доста добре чрез плюене на опонентите. Не е свършил работа и за пет лева. Все тунеядци!
27
3
 
11
 
! Отговори
До 38 преди 4 дни
Хвани единия,удари другия.
26
5
 
10
 
! Отговори
И Дянков преди 4 дни
Каза,че Росен ще е премиер.Но още по-брутално е ,че Делян Добрев ще е вицепремиер .
25
4
 
14
 
! Отговори
До в сравнение с ... преди 4 дни
Добре ,че обслужваше кака си Румяна Бъчварова,та да го лансира в политиката.Това е Желязков Едно жиголо.
24
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Любен най-после се намърда на доходна служба и сега ще ближе подметките на еднокнижника докато народа не ги изхвърли окончателно от политиката.А баща му беше достоен човек и добър писател,за разлика от отрочето,срам за родителя.