Борисов: Това е правителство, което може да сподели отговорност

Лидерът на ГЕРБ-СДС описа трите основни задачи пред кабинета "Желязков"
Обновена: 1 юли 2024 09:57 | 1 юли 2024 09:56, Нели Христова
364
Борисов: Това е правителство, което може да сподели отговорност
Снимка: БГНЕС

"Това е правителство, което може да сподели отговорност и правителство, в което изцяло ГЕРБ-СДС ще си носят отговорност. В него остават няколко министри от служебния кабинет, които се справят добре".

Това каза лидерът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов пред журналисти, след като кандидатът за министър-председател от партията Росен Желязков представи проектокабинета пред президента.

Още по темата
"Ако правителството мине с някой трик - дали някои не дойдат, дали някои ни подкрепят не като партии, не като мнозинство, което да изпълнява нашата програма, то тогава правителството ще има много кратък живот. Не че някой ще го събори, просто ние ще излезем от него. В този кратък живот единствената първа и най-важна цел е да приемем бюджета, защото той трябва да се актуализира и трябва да се приеме. Другото е планът за възстановяване, затова Томислав Дончев е до мен", продължи бившият премиер. Дончев е предложен за вицепремиер и министър на иновациите.

Лидерът на ГЕРБ-СДС описа трите основни задачи пред кабинета "Желязков".

Първата и най-важна цел е приемането на бюджета. Втората е Планът за възстановяване и устойчивост (ПВУ). Еврозоната е политически въпрос и ако има правителство, може да го придвижим. След това спокойно може да отидем на избори, каза Бойко Борисов.

Обръщам се към колегите от ПП-ДБ, както и към всички останалите, които излизат и загърбват държавата, за да си пазят и възстановяват избирателите. На следващите избори ще чуят същия отговор от мен. Дори и да са първи. Не че ще станат, но дори и да са първи. Когато чуят, че ние ще си пазим избирателите, те ще имат само "Възраждане" на разположение. Нека да помислят дали по тези няколко точки, а ако искат да говорим и за програма - насреща сме. Министри се сменят лесно, когато имаш мнозинство в парламента, каза още Борисов.

Предложените от нас министри са хора с политическа отговорност и опит, експерти. Ние не говорим за 4-годишен мандат, а за конкретни политики. Най-важното е стабилизирането на публичните финанси и неотклонност от нашата европейска перспектива.

Това каза кандидатът за министър-председател от ГЕРБ-СДС Росен Желязков, след като представи състава и структурата на Министерски съвет през президента Румен Радев.

"Пред България има три пътя на развитие. Първият път е на нормализация на политическия живот. Вторият е политическа рецесия, в която сме в момента. Третият е политическата регресия. Затова много ясно поемаме политическата отговорност. Това не са жертвените овни на ГЕРБ, а хора, които веднага ще влязат и ще започнат да решават проблемите", това каза Росен Желязков

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


364
Още от Политика
Кирил Петков: ПП няма да подкрепи правителство с първия мандат
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
274
3
 
5
 
! Отговори
Ирли4 преди 3 дни
Много ми харесва съчувствено приведената главица на бат Бойко ...
273
2
 
5
 
! Отговори
Пълна пародия! преди 3 дни
Един файтон са измислените "експерти" на баце Бжко. Останалите гербопитеци са плява! Пълнеж! Единия го откраднаха от Продължаваме Промяната - Гвоздейков Предателя!
272
2
 
5
 
! Отговори
Оггиго преди 3 дни
Та в този т.н. списък, всички са до болка познати калинки, провалени министри и т.н. Явно на Бойко Борисов му се свършиха кадрите, щом като предлага все едни и същи недоносчета! Боже пази България! Нищо добро не ни чака с това правителство, естествено ако бъде гласувано за него!
271
3
 
6
 
! Отговори
Хахаха преди 3 дни
И нека краденето започне веднага.
270
3
 
5
 
! Отговори
Отчаян преди 3 дни
Очаква ни още много от същото...корупция, бухалки, мутри, липса на свобода на словото, милиционерско насилие "зад колоните", кражби, интриги, чегъртане на всичко рефжрматорско...
269
2
 
1
 
! Отговори
По-точно преди 3 дни
Сикаджиите предложили на мурзилите...закривай ***!
268
3
 
4
 
! Отговори
Употребен и ... преди 3 дни
Росенчо Желязков го употребиха напразно от турско-руската мафия -ДПС-ГЕРБ..Поредният халосни патрон на турско-руската мафия в България!
267
3
 
5
 
! Отговори
Защо, бе хора? преди 3 дни
Сега остава само едно неизвестно - ще има ли отцепници от "Безличие", които да направят този кабинет реалност.
266
3
 
7
 
! Отговори
Мулти-култи преди 3 дни
Няма такъв отвратителен списък от министри. Само Мултака липсва.
265
3
 
7
 
! Отговори
Мнение преди 3 дни
Тъъпите избиратели на Мутрата Боко ни върнаха 15 години НАЗАД!
264
3
 
8
 
! Отговори
Хахаха преди 3 дни
Баце Боцко предложи стар баррдак със стари работнички. Партийни.
263
4
 
7
 
! Отговори
Хамелеони преди 3 дни
Тя и Марчето Габриелова беше върнала уж изпълнен мандат . . . с кандидати за министри, които не знаеха това....Безкрайни са номерата ГЕРБопитешки!
262
2
 
7
 
! Отговори
Това е дъното преди 3 дни
Героя от "Аферата Костинброд" го натъкмиха да ни е премиер, а Шефа му е спящия с кюлчета злато, пачки евраци...
261
2
 
5
 
! Отговори
Хахаха преди 3 дни
Фалшивите "Величие" вече се надупиха на Боко Тиквата.
260
5
 
9
 
! Отговори
Ядосан преди 3 дни
Простият селтаак Бойко Борисов ще ни праща от избори на избори докато не стане на неговата. Егоцинтричин самовлюбен неадекватен нарцисист! Нали парите идват от друг портфейл - от данъците на народа, а не от собствения му джоб.
259
2
 
8
 
! Отговори
Срам и позор! преди 3 дни
Корумпираните Борисов и Пеевски искали да управляват България?! Това е срам, позор, падение! Това е показател за липсата на Правосъдие в България!
258
3
 
6
 
! Отговори
Прозрение преди 3 дни
Двама човека спират прогреса на целия български народ - Бойко Борисов и Делян Пеевски! Това е ужасно скъпо за българските данъкоплатци! Време е двамата мутро-мафиота да се оттеглят от политическата сцена!
257
3
 
9
 
! Отговори
Хрян преди 3 дни
ГЕРБ саопасни луди! Защото изцяло тяхна е вината за поне две съзнателно саботирани и провалени правителства, само и само ПП да не са на власт и да не назначат свои хора на мястото на корумпираните кадри на Бойко. Сега не крият, че искат изцяло те да командват парада, но пак търсят ППДБ за подкрепа. Това е безумно и ненормално поведение!
256
3
 
7
 
! Отговори
Партагойзе преди 3 дни
Боко или е ***, или страда от шизофрения! След като цялата пропагандна машина на ГЕРБ и ДПС се уби да залива с помия ПП-ДБ, сега Бойко Борисов плаче за подкрепа от ПП-ДБ! Бойко Борисов сам се прецака в желанието си да унищожи ПП-ДБ, защото го арестуваха, сега Борисов се надявал на подкрепа именно от ПП-ДБ, за да го легитимират пак пред Западните партньори, защото ще изглежда омърсен да стои сам до един олигарх-корупционер сонкциониран по Магнитски за пране на пари и злоупотреба с власт!!!
255
2
 
6
 
! Отговори
Леманс преди 3 дни
След като цялата пропагандна машина на ГЕРБ и ДПС се уби да залива с помия ПП-ДБ, сега изведнъж всички искали подкрепа и да управляват с ПП-ДБ!!! Защо ли? Защото са най-образованите и компетентни, културни и политически адекватни!