Пеевски отговори на Доган: Няма да се откажа, не съм предател!

Никой не може да спре Новото начало, написа той във Facebook
Обновена: 10 юли 2024 22:28 | 10 юли 2024 22:05, Анисия Иванова
533
Пеевски отговори на Доган: Няма да се откажа, не съм предател!
Снимка: БГНЕС

"Няма да се откажа и няма да предам хората, които ми дадоха доверието си! Не съм предател! Никой не може да спре Новото начало", категоричен е председателят на ДПС Делян Пеевски.

Изявлението му дойде след призива на почетния председател на партията Ахмед Доган за оставките на шестима членове от ръководството на партията, начело със самия Пеевски.

Другите с поискани оставки са заместник-председателите на партията Халил Летифов и Станислав Анастасов, зам.-шефовете на ПГ Хамид Хамид и Ертен Анисова и члена на ЦОБ Радослав Ревански.

Още по темата

"Оценките, които са дадени са несъстоятелни, а настояването за оставки - лишено от каквато и да е форма на изпълнение на Устава на ДПС, за който толкова много се говори тези дни", пише още Пеевски.

Ето целия му пост във Facebook.:

"Така поднесено нещо, изпратено от група фракционери, буди основателно съмнения за своята автентичност. Но! Дори и да е така, какво се случва?

Реминисценции от отминали времена, в които “отгоре” с един телефон или един факс са заличавани групи хора, структури и персони. Това ли е апотеоза на борбата за демокрация, права и законност или авторитарен похват, несъвместим с правовата държава.

За съжаление, точно това се превръща в жив пример, на който Европа и демократичният свят ще погледнат най-меко казано с недоумение. Оценките, които са дадени са несъстоятелни , а настояването за оставки - лишено от каквато и да е форма на изпълнение на Устава на ДПС, за който толкова много се говори тези дни.

И какво!? До какво ще доведе това искане?! В апогея на ДПС, която изведохме до втора политическа сила и рекордните за всички 34 години брой депутати, чия е волята, която иска да прекърши този успех !?

И кой ще понесе отговорността пред тези, които ни гласуваха това доверие и възложиха на нас надеждите за собствения си живот!? Или отново от тях се иска да мълчат и да се подчиняват на върхушката, която ги употребяваше толкова дълго.

Това е неприемливо и невъзможно. И не, аз няма да се откажа и няма да предам хората, които ми дадоха доверието си. Не съм предател! Държа на думата си!

Оттук нататък, пътят е ясен. Продължаваме с екипа ми с изпълнението на ангажиментите си, за Новото начало , в името на по-доброто и по-мъдрото Утре. Ще бъдем с хората и до хората.

PS. Двамата с Ахмед Доган се познаваме прекалено добре и двамата знаем каква е истината. Историята ще покаже, че съм бил прав. Никой не може да спре Новото начало".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


533
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
347
2
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Кой ще победи -хидротеца или дебелопей. Най добре за народа е двете страни да се победят, и да приключат с политиката.
346
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има манипулиране на лайковете и антилайковете. От трроляци.
345
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 409Нито Пеевски,нито Доган трябва да са свободни.В затвора,в затвора им е мястото.Как може толкова години да търпим тези безобразия бе хора??Живота ни замина,а нас ни е страх да се вдигнем и да ги изметем..А тия ираят схеми,и крадат и решават кой ще яде и кой ще гладъва.На наш гръб,държават ни взеха и я съсипаха,и ние го позволихме.
344
1
 
21
 
! Отговори
Силно се надявам преди 1 месец
Шиши да се опъне на Доган. В по-дълъг план ще загуби, но и самото ДПС доста ще пострада, а това е добре за България. Няма място за етнически партии.
343
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Добре Валентина а парите имотите сараите колите от къде са. За някаква си експертиза строителна или приватизационна бяха получили уж законно но явно неморално някакви си доста пари преди много години. После вече никой не пита по медиите за техните пари имоти и проч.
342
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дебялян си направи грешно сметката. Да превземе партия като ДПС за него е невъзможно. Да опита с друга!
341
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
При гласуването на правителатвото кворума беше 110. Подкрепиха 97. Само 13 гласа не достигнаха. 14 човека от ДПС против. На мен ми изглежда добре пресметнат умишлен и нарочен ход на дерибеите. Защото другите партии открито йазаха че не подкрепят Герб а тия зад кулистно действие.
340
1
 
25
 
! Отговори
Валентина преди 1 месец
Пеевски,майка му..окрадоха държавата от преди много години,завъртяха мръсните пари,тоя никой не го спря,стана спонсор на ДПС,взеха му парите,гони го половин свят за корупция..само в нашата никаква държава му дадохме и трибуна и власт.Е НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА.
339
2
 
22
 
! Отговори
Лило преди 1 месец
Пеевски няма смисъл да се пъне. От Турция ще му видят сметката, не от нашата страна, а от самата Турция ще го принудят. Той се взе на много сериозно. Човек който е обявен за крадец и измамник ще казва какво да се случва в държавата..........Много на сериозно се е взел!!!!!!
338
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пеевски е открит и казва какво мисли. Да сте чули някой друг от тях в прав текст да казва какво мисли и какво смята да прави.Не те са задкулисие. Но ми е интересно защо са толерирани след като са неблагодарни и надменни.
337
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Шиши не се появи тази сутрин в Народното събрание! Знае, че с него е свършено! Най-интересното е , че този "евроатлантик" ще избяга някъде на изток.
336
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пеевски е спонсор на ДПС. Но то благодарност няма. Те само вземат. Нищо не дават. Само заплашват. Тия палати от къде са. Ами заплахите. Цял живот не мога да кажа нещо добро.
335
4
 
21
 
! Отговори
глигани преди 1 месец
пеевски и боко са пълна отврат!
334
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия,ако бяхме в друга държава,до сега да са в затвора.Никога няма да се оправим,отглеждаме мафия,и умираме от бедност.
333
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не си спомням тия трийсе години началството една добра дума да е казало. За българите една добрина да е направило. Ех богу не мога да се сетя за нещо добро. Само крадене ядене пиене заплашване криене.
332
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За съжаление Блгария е била винаги по добре под робство или под чужд ботуш! Смятайте сами колко сме нещастни и крадливи!
331
0
 
7
 
! Отговори
vs преди 1 месец
Втори сте единствено и само благодарение на избирателната активност от 32 %! При активност от 70 %, най - вероятно ще сте от трети надолу(четвърти, или пети)! И ако някой си мисли, че САЩ подкрепят с***винчо, нека се замисли, защо е в Магнитски първо, и после да пише глупости!
330
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пеевски направи невъзможното, разби ДПС. Нещо което нашите пишман националисти под руско командване не можаха да направят за 35 години
329
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Прасеевски - Няма да има лятна Коледа!
328
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пеевски говори празни приказки!От какво няма да се откаже, като няма предложение което трябва да приеме? Исканата оставка е ултиматум. Следва изключване от партията. И да направи политически проект с контролираните от него общини е свършрно. На светло нямяа да има нужна подкрепа за паламента. Като строител на партия не го виждам, да го поканят като сълидер в друга формация не очаквам. И като бизнесмен с магнитски е пътник. Такива ми ти работи.