Найденов: Какво секретно има в помощта ни за Украйна?

Малко страни я засекретяват така, както го прави България
13 юли 2024 19:10, Александър Попов
35

Централна тема в решенията от Срещата на върха беше Украйна - имаше военни и политически решения - членството на Украйна в НАТО и гарантирането на военната, финансовата и хуманитарната помощ за страната толкова дълго, колкото е необходимо. Военните решения бяха свързани със системи за ПВО, ракети с по-широк обсег на действия. Така коментира бившият военен министър Ангел Найденов решенията на срещата на върха на НАТО във Вашингтон.

Той припомни, че България се ангажира със сума в размер на 80 млн. долара, ако бъде включена в рамките на следващия годишен бюджет.

"Не виждам нищо секретно в данните, които може да предостави МО за предоставяната помощ на Украйна. Това е начин да се пресече дезинформацията. Когато не знаете, може да включите в списъка всякакви въоръжени системи. От много страни, които предоставят помощ, малко са тези, които го засекретяват по начина, по който прави България", категоричен беше Найденов в предаването "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR.

Според него Украйна ще стане член на НАТО, но не и преди да свърши войната с Русия.

Какво каза Ангел Найденов за военния коридор през България и за гафовете на Байдън - вижте във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: Ангел Найденов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами много е просто Найденов. Когато политиците не искат народа да знае нещо за което е против те го засекретяват. Това е демокрацията в България. Да се държи народа в невежество за дя правят политиците каквото си искат или им наредят отвън
8
4
 
12
 
! Отговори
Явно преди 1 месец
...някаква информация му се губи на Тоя ,и няма какво да донася?
7
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Червен кхмер ... К.урнелия като министър изнасяше бомби за Украйна - а лъжеше че нищо не изнася :)))
6
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То се знае - има достатъчно снимки с военни конвои по българските пъщита, отиващи към Румъния. Много е вероятно да сме им дали и наши самолети - су-25 или миг-29. Това може би е едно от най-жестоките престъпления серщу България за целия Преход.
5
2
 
4
 
! Отговори
Да се чете преди 1 месец
Дайте ми нещо да не се изложа на следващата явка, че съм взел пари
4
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Секретното е, че понеже нямаме вече нищо за даване, сега изкараха всички прашки от държавния резерв и от срам засекретиха помощите.
3
10
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 месец
Естествено, че е секретно! Хайде да не забравяме "случайните" взривове във военните заводи, и отравянето с новичок! И този, като бивш военен министър много добре знае това! Аман от лицемерие!
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Същото като в договора ни с Газпром
1
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ние така обичаме - по Алековия герой правим всичко. Целият свят знае нашите секрети изключая единствено българското народонаселение. От едно време така си върви...