Борисов е дипломат номер 1 в парламента

Лидерът на ГЕРБ оглавява комисията по външна политика
17 юли 2024 12:26, Петър Бойчев
93
Борисов е дипломат номер 1 в парламента
Снимка БГНЕС

7:5:5:3:1:1 - под тази схема за председатели на парламентарните комисии партиите започнаха разпределението им. Седем председателски места в комисии за ГЕРБ - това е компромисът, който най-сетне задвижи старта на работата им.

Днес НС най-сетне подхвана сформирането им като по предварителните заявки най-голямата парламентарна сила, ГЕРБ-СДС, се бе прицелила в ръководството на 7 комисии. Без изненада те поискаха тези, в които и до сега са били изключително активни - отбрана, енергетика, социална. В предварителното разпределение ГЕРБ обаче взе и няколко, за които ПП-ДБ проявяваше апетити -  комисиите по правни и конституционни въпроси, външна политика, по вътрешна сигурност и обществен ред и антикорупционната.

Регионална политика, здравеопазване, вероизповедания, електронно управление и комисията по европейски въпроси и контрол на европейските фондове - това бе предвидено за ПП-ДБ.

5 са и председателите, договорени от  "Възраждане", за които бяха разпределени култура, туризъм, за българите в чужбина, по младежки дейности и спорт и новосформираната комисия по демографска политика, децата и семейството.

ДПС отново се бореше за бюджетна, по околната среда и водите, както и транспортната.

БСП получи земеделие и икономика, ИТН пък взимат образование и за прякото участие на гражданите.

25-ата комисия - за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения, е единствената, която се формира на паритетен принцип, а председателят е ротационен.

Външната комисия е от 19 депутати, 6 от ГЕРБ, по 4 от ПП-ДБ и "Възраждане", по 2 от ДПС и БСП, един от ИТН. ПП-ДБ нямат зам.-председателско място в нея. Неин председател да е Бойко Борисов, предложиха съпартийците му. За негов заместник ГЕРБ предложиха Надежда Захариева, заместници още ще има от ДПС , "Възраждане" и ИТН.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
0
 
! Отговори
Ангелина преди 1 месец
Борисов е артист 1 в Парламента !!!!Подозирам ,че скоро ,след като си "свърши всичко планирано" или по - точно на него планирано от "задкулисието " ще се прибере на "сянка" вкъщи и ще го пазят , отвън защото пак му "възниква заплахата с неговото плашило" Сретан . Да не стане накрая ,като с лъжливото овчарче Калитко?!
63
1
 
0
 
! Отговори
Лесна работа преди 1 месец
Бойко само ще повтаря това, което му подават от Брюксел и Посолството. За дипломат от сателитна държава това е достатъчно. Не вярвам да знае някакъв чужд език, но за това има преводачи.
62
0
 
1
 
! Отговори
без майтап до 65 преди 1 месец
ВОЕНЕН ФУТБОЛ имаше с над 1 000 отбора от казармите от редници до офицери за срам на крадливите лъжци от НЕвоенния ЦСКА.............МВР нямаше свое първенство но имаше УЪРЛД КЪП ИНТЕРПОЛ
61
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ГОлям смях!! Прасе 1 бил дипломат..... Защо ни гъбаркате???
60
1
 
6
 
! Отговори
Не е ли? преди 1 месец
Този трябваше да бъде при бай Ставри!
59
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Докъде я докарахме Дипломат номер 1 пожарогасител народа нека да знае в Симеоново по татово време докато ходихме на лекции и семинари ние криминалистите пожарникарите играеха непрекъснато футбол Ако знаех щях да се преместя в пожарогасителния факултет и сега да съм Дипломат номер две
58
2
 
10
 
! Отговори
Дядката преди 1 месец
Не го знам дали става за дипломат с това ганьовско поведение ,но обезателно е ТАРИКАТ. номер 1!
57
0
 
0
 
! Отговори
РОБИТЕ УЧАТ ЕЗИЦИ преди 1 месец
До Алекс.......ИРЛАНДИЯ член на ЕВРОСЪЮЗА ще ЗАБРАНИ германският, испански, френски и прочие за удоволствие на комуниста ирландец Джоузеф Байдън ИНГЛИША....................ЧЕРНОКОЖ НИГЕРИЕЦ знае минимум два до пет и повече езици..........ЕДНОЕЗИЧНИЦИ номер 1 за към 2024 са ЧЕРВЕНИЯТ НОВ МАРКС на БКП тире АНГЛИЙСКИЯТ ЕТНОС
56
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мутрата буци трябваше да е назначен най много за секретарка. Повече от това те е за неговия акъл
55
3
 
6
 
! Отговори
Това, че преди 1 месец
е избран за председател на тази парламентарна комисия, не го прави по никакъв начин Дипломат номер едно в НС!
54
5
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Поредната парламентарна пародия.ББ,който не говори английски,начело на комисията по външна политика.Пак ще го използват за клоун и забавление на срещите с колеги от други държави.
53
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нямаше ли някой от българския етнос?
52
0
 
7
 
! Отговори
vs преди 1 месец
Тъкмо да почнете да "работите" и НС ще се разпусне! Затова побързахте да си гласувате заплатки и по време на предисборната кампания! Заслужавате една военна хунтаи един по един при създателя!!!
51
0
 
1
 
! Отговори
подмяна Има преди 1 месец
ОПЛАЧИ СЕ НА АРМЕНСКИЯТ ПОП............. ЗАТВОРИ МНОГО НА ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ В ЕВРОПА ИМАЛО..........НО НАЙ-ОПАСНИТЕ ХРИСТИЯНИ от ЕВРОПА в КАТОРЖНИЧЕСКИЯТ ЛАГЕР ДИАРБЕКИР при столицата на АРМЕНСКИЯТ ПОП........Сега там КЮРДИСТАН..??????
50
2
 
2
 
! Отговори
ПОЯСНЯВАМ преди 1 месец
Турците ХАЗАРИ са родом от ИРАН.......... Турците ЧЕРКЕЗИ са родом ИРАН.........Според намеквания на Кантакузин Османлията също е ФАЛШИФИКАТ от ИРАН нещо намеквано и от Нострадамус..............СЕЛДЖУКСКИТЕ ТУРЦИ СА КЮРДИТЕ на ислямският джихадист САЛАДИН разгромил ЗАПАДНА ЕВРОПА включително ВИЗАНТИЯ край Манцикерт........... ВСИЧКО ХРИСТИЯНО АРМЕНСКО умишлено е подменено с КЮРДИ
49
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами не се чудете. Докато *** си избива комплексите по гръцките плажове, Мутрата работи.... най вече за себе си. Не му стигна на бившия член на БКП и боди гард на др. Живков заграбеното от същият този ***. Нали разбирате защо например не сме Нидерландия, а сме ***. Или пък не.
48
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
БОРИСОВ 22 ГОДИНИ УСПЕШЕН Е БОРИСОВ 22 ГОДИНИ Е ЛИДЕР БОРИСОВ 22 ГОДИНИ Е ДЪРЖАВНИК
47
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Колко индивиди драскат омраза обиди очерняне Лелелеле колко елементи низши това е обществото тукСамо прочети коментарите
46
1
 
2
 
! Отговори
ГАРАНЦИЯТА АНГЛИЯ преди 1 месец
ХУБАВАТА АРМЕНКА на ГЕРБ по абсолютна случайност била към Москва...........По историческа приемственост от след 1099 година на РИМСКИТЕ ПАПИ трябвало да има Християнска Империя АРМЕНИЯ с излаз на Средиземно море че даже столица АНТИОХИЯ като гаранцията била АНГЛИЯ то ест НОРМАНИТЕ на Крал РОБИН ХУД воювали за средиземноморска Армения.............. Гаранция АНГЛИЯ да не ти стане Гаранция ТУРСКИ КИПЪР Бойко без мозък
45
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е на това защо пак му слагат корона, нима незнаят че е неграмотен, какъв дипломат какви пет лева при този .Това направо смях. Да отива да гаси пожари тая ***