ДПС на Доган и СДС внесоха закон за пенсиите на репресираните

Проектът предвижда 50% увеличение на добавката, която получават сега
17 юли 2024 15:05, Петър Бойчев
85
ДПС на Доган и СДС внесоха закон за пенсиите на репресираните
Севим Али и Джевдет Чакъров Снимка БГНЕС

Народните представители на ДПС (без Пеевски и група), съвместно с председателя на СДС Румен Христов внесоха в деловодството на 50-ото Народно събрание Закон за политическа и гражданска реабилитация на репресирани лица.

Законопроектът предвижда:
- Увеличение размера на добавката за репресирани лица с 50% ,която получават към пенсията или сбора от пенсиите в зависимост от периода в който са били в затвори, трудововъзпитателни общежития и лагери!
- Репресирани лица навършили години за пенсия, съответно за жени 62г. и 2 м., а за мъже 64г. и 7 м. без  изискване на осигурителен стаж, да придобият право на пенсия за репресия в зависимост от периода, в който са били в затвори, трудововъзпитателни общежития и лагери!

Още в 49-тото Народно събрание, народният представител Севим Али беше сред депутатите, входирали този законопроект, напомнят от движението. Той засяга около 6000 български граждани - репресирани лица и преживели съпрузи на репресирани, включително и 1000 български граждани, репресирани при насилствената смяна на имената в периода 1984-89 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
9
 
! Отговори
Хаха ха преди 1 месец
Те сега пак им шлащат на африканците гости на сглобката - от лагерите , един бьлгаро бунак ще бачка за турците в турция за укрите и за африканците
55
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има международни организаци , като правата на човека и други подобни . Тези дори не знаят колко много са нарушили правата на народа и как бързо ще отидат на международен съд .Не мислете , че сред народа няма интелигентни хора с по няколко езика и контакти в международните среди .Такова мачкане на народ от последните 34 години няма никъде .Само да посмеят да ги толерират и ще избухме гражданска война ,гарантирам .
54
0
 
17
 
! Отговори
Ммда преди 1 месец
Ами дечицата на тези репресираните, не трябва ли и те да получават пенсиите на мамиците и танковите? Както при активните борци против фашизма. Така до 7мо коляно... Абе мам***та ви "борческа"!!!!!!!!!!
53
0
 
10
 
! Отговори
Червен каскет преди 1 месец
И с какво и как са репресирани?!
52
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За 500 години репресия , ще ни изплатят ни нещо ? Много трябва да вднимават тея , българина изобщо не обича някой да го цака . Ще става страшно . Или за всички , или за никой , на много българи също им липсва стаж .
51
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Така погледнато всички българи са репресирани последните 34 години .Да приемат това и директно завеждам дело , че са ми вдигнали пенсионната възраст от 56 на 65 , че ми вдигат тока , водата , храната , горивата , че държат доходите ниски и тн . Такъв ферман ще им спретна , че даже нямат идея .
50
0
 
23
 
! Отговори
Бг преди 1 месец
Дпс насажда само омраза между българи и турци трябва да бъде забранена тази организация.
49
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как така бе 35 години все за репресирани слушам ако е за онези репресирани пи лагерите малко останаха повечето са демократично репресирани и рекетирани .От тях все още има живи
48
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами те пенсионерите с ниски пенсии са репресирани важи ли и за тях
47
0
 
16
 
! Отговори
Хаха ха преди 1 месец
Ония поне знаят в турция за какво гласуват -бьлгария ще им плащаАми нашите гламари за какво дават глас за гефб/сдс и дпс
46
0
 
12
 
! Отговори
ОСМАН преди 1 месец
35 години не се сетихте за репресираните та чак сега ли се сетихте гадни дс агенти и предатели!
45
0
 
9
 
! Отговори
Хаха ха преди 1 месец
Репресираните са като дедо живеят по 150 г , това от лош живот и репресии , да не помислите нещоНе репресираните караме до 50-60 гЗащото живеем хубаво демократично
44
0
 
20
 
! Отговори
Абе, преди 1 месец
те не измряха ли вече тия репресирани,активни борци и други такива,или едни се смениха с други още по-гладни и жадни за мъст?!?Хайде стига вече с тия привелегии или облаги!!!Сега навършвал за пенсия,и какво,като малолетен или непълнолетен,навместо в детската градина бил в затвора?!?Нали уж,смяната на комунизма с демокрация това целеше,да няма такива партийни протежета със сарай или поршета,или аз нещо не съм разбрал?!?Имам усещането,че те,настоящите,ще надминат по-лакомия и простотия бившите!?!
43
0
 
17
 
! Отговори
77 преди 1 месец
Пак заложиха на етническата карта,последното им козче ! Аман бе,не измряха ли тези "репресирани"!Роят ли се ,множат ли се,клонират ли се,притират ли ги?То чудо!Да плащаш и на терористи убили невинни хора в Буново,на мъртви души в в Турция!Разпасали си пояса тук като че ли сме село без кучета!Тук е България , а не Турция!Може да си го поучите най-после за всичко!Руснака е виновен , не ви изчистил навремето!И Фердодето не ехвърлил цялата армия и да ви изчисти от Европа!Не ни провокирайте!Мислете!
42
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
""Истинските лицата от времето на СДС след промените след 1989 г!"" Да ви припомня ли някои "истински лица"? Петко Сталина, Петър Слабаков, Стефан Гайтанджиев, Петър Берон, Румен Воденичаров, Александър Каракачанов. Всички те бяха депутати от СДС, но преминаха по-късно в БСП и станаха депутати от БСП. Това ли са ви "истинските лица"?
41
0
 
10
 
! Отговори
Помнещ преди 1 месец
До Българина 35 Така си мислиш! Нищо Не сме им простили! Макар и много да измряха до днес от тях! Нито за Ликвидационните и поземлени комисии и съвети! Нито за Огромният паричен и материален ресурс на Социалистическа България!! Просто бяхме Безсилни тогава! Те колега,те бесеха народа тогава! И това което Можахме го направихме! Не гласувахме повече за СДС! И то УМРЯ! Излъгаха хората тогава! Българина се осъзна но късно! Приватизираха и продадоха почти всичко!!! Нищо и никой не е забравен!!
40
0
 
19
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 месец
Хората горят тия си гласуват пенсииДобре е
39
0
 
11
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 месец
Сдс няма поправете си статията има -герб/сдс и дпс
38
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ГЕРБ СЕ ДРЪПНА ОТ ПРЕДЛОЖЕНИЕТО
37
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пеевски е със собствено име Делян. Това е пожелание да бъде деен, действен, да му спори работата. Всички българки имена са с някакво благопожелание. Огледайте се, помислете колко от децата сега носят такива имена като Здравко, Здравка, Живко, Живка, Веселин, Весела, Пламен, Пламена, Светлин, Светла, Лъчезар, Росица..., че даже Бойко ( да е напет, активен), Бойка...? Защо новите "български" родители искат детето да има "международно" име? Те е ли подмяна на чипа????