ДПС на Доган и СДС внесоха закон за пенсиите на репресираните

Проектът предвижда 50% увеличение на добавката, която получават сега
17 юли 2024 15:05, Петър Бойчев
85
ДПС на Доган и СДС внесоха закон за пенсиите на репресираните
Севим Али и Джевдет Чакъров Снимка БГНЕС

Народните представители на ДПС (без Пеевски и група), съвместно с председателя на СДС Румен Христов внесоха в деловодството на 50-ото Народно събрание Закон за политическа и гражданска реабилитация на репресирани лица.

Законопроектът предвижда:
- Увеличение размера на добавката за репресирани лица с 50% ,която получават към пенсията или сбора от пенсиите в зависимост от периода в който са били в затвори, трудововъзпитателни общежития и лагери!
- Репресирани лица навършили години за пенсия, съответно за жени 62г. и 2 м., а за мъже 64г. и 7 м. без  изискване на осигурителен стаж, да придобият право на пенсия за репресия в зависимост от периода, в който са били в затвори, трудововъзпитателни общежития и лагери!

Още в 49-тото Народно събрание, народният представител Севим Али беше сред депутатите, входирали този законопроект, напомнят от движението. Той засяга около 6000 български граждани - репресирани лица и преживели съпрузи на репресирани, включително и 1000 български граждани, репресирани при насилствената смяна на имената в периода 1984-89 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
11
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 месец
Хората горят тия си редят пенсииКой нормален , турчин , ром , бьлгарин -гласува за тия
15
1
 
18
 
! Отговори
вие си ги избрахте преди 1 месец
това ли са проблемите на България? няма нужда да коментирам какви други батаци има за оправяне, репресираните разбиррррааашш ли били на дневен ред след 35 г
14
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
СЪЖАЛЯВАМ ЧЕ ПРЕДИ СЪМ ЗАЩИТАВАЛ БГ ТУРЦИ, И ТУРЦИЯ КАТО ДЪРЖАВА И ДАЖЕ СЪМ БИЛ ЗА ТЯХ В ОПРЕДЕЛЕНИ СПОРТНИ СРЕЩИ, ВЕЧЕ СЪМ ВИНАГИ ПРОТИВ ТЯХ, НЯМА ТАКОВА ГНУСНО И ОТВРАТИТЕЛНО ПЛЕМЕ КАТ ТЯХ, ПОВРЪЩА МИ СЕ, ТОВА МИНАВА ВЪРХА НА БЕЗОБРАЗИЕТО
13
3
 
19
 
! Отговори
Цирк преди 1 месец
Какви са тези глупости,какви репресирани от кого,кога?!
12
4
 
23
 
! Отговори
Реалист преди 1 месец
А репресираните 5 милиона от демонкрацията - за тях кога?
11
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има много починали изселници в Турция където и до ден днешен им изплащаме пенсии, защото роднините им в Турция не са уведомили България, че са починали, има установени хиляди такива случай, иначе си принират всеки месец кой 800, кой 900, в много случаи по 3 бона миньорите, а те са умрели. България не става политически, турски *** сме
10
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Законен начин за активиране на гласоподаватели в Турция.
9
13
 
3
 
! Отговори
Благоевград преди 1 месец
Много Македонци бяха репресирани от Тодор Живков.
8
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всички, загубили работата си след 1989 година, са репресирани от новия режим! ВСИЧКИ! Новият режим продаде предприятия и технологии за жъллти стотинки. Изгони хората да слугуват немили-недраги по чужбина. Новата власт опустоши две трети от селищата в пребогатата ни земя. С какви очи точно ДПС са тръгнали!
7
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ДА АМА В БГ ВИКАТ ХОРАТА "ТУРЦИТЕ МНОГО ДОБРИ БИЛИ, МНОГО ТОЧНИ", ГЪРЦИТЕ НЕ СТАВАЛИ, НЕМЦИТЕ НЕ СТАВАЛИ, РУМЪНЦИТЕ НЕ СТАВАЛИ, Я, Я, Я ТЮРК, МНОГО ДОБРИ БИЛИ" ИСТИНАТА - ЗА НИКАКЪВ *** НЕ СТАВАТ ТУРЦИТЕ, В БГ СА БЕЗРОДНИЦЦЦЦИ, В ГЕРМАНИЯ СЪЩО МРАЗЯТ СИ РОДИНАТА И ВЪЗХВАЛЯВАТ ЕДНА ДЪРЖАВА, КОЯТО НИЩО НЕ ИМ Е ДАЛА И НИЩО НЯМА ДА ИМ ДАДЕ.
6
0
 
28
 
! Отговори
ъ преди 1 месец
Стига вече, бе! То от "репресираните" вече никой не остана. Минаха 35 години демокрация и преди това още поне 25 години без "репресии". А спрете се вече, че станахте като "активните борци" едно време!
5
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ей кандисах с тез турци и тая Турция, взеха да ми идват в повече, каква репресия, ок, смениха им имената , турците избиха 1,7 милиона арменци, жени и деца с ножове изклани, 200 хиляди поне българи и гърци и то през 20ти век, взеха им имотите и не платиха 1 лира обезщетение. АМАН ОТ ТУРЦИ И ТУРЦИЯ, ВИНАГИ ВЕЧЕ СЪМ ПРОТИВ ТЯХ НА СПОРТНИ СЪСТЕЗАНИЯ
4
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
След ромите, сега ще изхранване и турците.
3
1
 
26
 
! Отговори
Реалист преди 1 месец
А пък СДС - трепането им е малко!
2
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кои репресирани? Такива като Терзиев с рода от ДС, или такива като Борисов, с рода ченгета? Или такива като повечето евроатлантици учили в Москва?
1
4
 
28
 
! Отговори
Реалист преди 1 месец
Хубави сте вие, ами намерили сте село без кучета - трябвало е след Освобождението да ви изгонят всичките към Турция!