ДПС на Доган и СДС внесоха закон за пенсиите на репресираните

Проектът предвижда 50% увеличение на добавката, която получават сега
17 юли 2024 15:05, Петър Бойчев
85
ДПС на Доган и СДС внесоха закон за пенсиите на репресираните
Севим Али и Джевдет Чакъров Снимка БГНЕС

Народните представители на ДПС (без Пеевски и група), съвместно с председателя на СДС Румен Христов внесоха в деловодството на 50-ото Народно събрание Закон за политическа и гражданска реабилитация на репресирани лица.

Законопроектът предвижда:
- Увеличение размера на добавката за репресирани лица с 50% ,която получават към пенсията или сбора от пенсиите в зависимост от периода в който са били в затвори, трудововъзпитателни общежития и лагери!
- Репресирани лица навършили години за пенсия, съответно за жени 62г. и 2 м., а за мъже 64г. и 7 м. без  изискване на осигурителен стаж, да придобият право на пенсия за репресия в зависимост от периода, в който са били в затвори, трудововъзпитателни общежития и лагери!

Още в 49-тото Народно събрание, народният представител Севим Али беше сред депутатите, входирали този законопроект, напомнят от движението. Той засяга около 6000 български граждани - репресирани лица и преживели съпрузи на репресирани, включително и 1000 български граждани, репресирани при насилствената смяна на имената в периода 1984-89 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Явно това е най-важното в момента и належащо, как да финансираме повече турците в Турция
35
0
 
10
 
! Отговори
българина преди 1 месец
българите им простиха за начина на приватизация, това отваря врати да си правят каквото искат
34
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
През 2002 година Нобелова награда по икономика се дава за писание, което доказва, че ако населението не е в състояние да оцени качеството, непременно побеждават мошениците....(А за да оцени качеството, човек трябва да има сетива за това, а и потребности. Т.е. като унищожим чуствителнистта, като вкараме хората в груба елементарна среда, потребностите се свеждат до дребнави неща, и ... готово! )
33
2
 
15
 
! Отговори
Помнещ преди 1 месец
Какво " СДС" бре другари?.Съюза на Демократичните СилиНе съществува! Как един файтон хора кариеристи,си повярваха че вече са СДС? Христо Христов който се " закотви" в ГЕРБ при МутроКомуниста,даже и Не си спомням за него!! Христо Христов е ШАРЛАТАНИН!!-:(( Много добре помним Истинските лицата от времето на СДС след промените след 1989 г!
32
1
 
26
 
! Отговори
Абсурд преди 1 месец
Е сега вече настъпихте мотиката!!!Прекалихте!!!
31
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Режимът в Бъгария след 1990 унищожи цели сектори инженерни кадри!!!! Превърна страната е слугинаж. Сега, каквито и усиля да се полагат, щом няма заводи за производство, няма как да се развиват технически кадри. Изпаднахме дълбоко по всички направления. Залъгват населението със 'свобода на придвижването"., Да, свободни сте да прислужвате в Гърция и Кипър, в Испани, Великобритания и Германия. Свободни сте да вземате кредити за да си полажете западна диплома, неприложима като знания,....
30
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
да внасят по една оставка и да си харчат жълтиците в турция
29
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
уж са турска партия, но знаейки кога и кой са създадени джепьесету май са си руска
28
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А за лустрацията кога?
27
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вече прекаляват, минават всякакви граници.
26
2
 
11
 
! Отговори
vs преди 1 месец
Политическият маHaф доган пак измисля нещо, за да успокои редиците при фесовете! Колко точно време ще им е необходимо на тия глaBoчи, за да разберат, че феса ги клати яко!?
25
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На търците били им сменили насилствено имената! А след преврата преа 1989 година колко души "по собствено желание" започнаха да се нарияат Антъни, Дейвид, Рейчъл, Никол. Елизабет и подобни? В Полша, във Финландия и сега има списък с разрешените имена. Германците още на границата сменят фамилиите на дошлите от Русия "немци" - от Кузнецоя става Шмидт...
24
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кои репресирани бе.Тези,които през 1986 г.тръгнаха да си правят турска република в България ли.И бай Тошо им нацепи кофите и ги натири към Анадола,където им е мястото.Само че сега те се връщат обратно и търсят реванш.В Кърджали вече и хляб не можеш да си купиш,ако не си турчин.
23
1
 
23
 
! Отговори
християнин преди 1 месец
Ха сега да ви питам,г-да мюсюлмани,а терористите-мюсюлмани,които сложиха бомби във влака и убиха седем невинни душица при с.Буново,взривовете на ж.п. гара Пловдив,във Сливен,в Бургас,и на много други места,как да ги наричаме.Заврете си този хартиен *** някъде,и не ни предизвиквайте.Да,мюсюланите сътворили това нещо 1084-88 год. са убийци.ТЕРОРИСТИ.КАТО ДНЕШНИТЕ ОТ ХАМАС.Ревете за имената,а какво да кажем за 5 века робство и клане?!СЪБРАЙТЕ СИ АКЪЛА!Нагла па-п-лач.
22
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
СДС и ДПС са си стари дружки, още от времето на марксиста Желю Желев и агента на ДС Меди Доганов.
21
1
 
18
 
! Отговори
Ужас преди 1 месец
За 35г."преход"и грабеж от политиците,загинаха повече хора отколкото по времето на целият социализъм.
20
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз съм от т.нар. смесен район. В нашия град навремето е имало турски театър. По Тодор-Живково време. Да попитам функционерите на ДПС - на колко места в България сега има театрални трупи на турски език? Също: като им позволиха да учат"майчин език" в училище, колко души посещават занятия? Само дандании от депесето. И назначения на свои хора на държавни длъжности. Нищо по същество добро за населението.
19
1
 
24
 
! Отговори
Покрай дпс преди 1 месец
започваме да мразим и Турция.
18
2
 
18
 
! Отговори
българина преди 1 месец
а закон за репресираните от атлантизма и ценностите? май сме дооооста повече
17
2
 
13
 
! Отговори
Стоп преди 1 месец
Като се има предвид че не е имало възродителен процес и пр.глупости ,какви са тези "репресиирани"?!