"Възраждане" не иска да е част от плаващо мнозинство с ГЕРБ и ДПС

От партията не вярват, че ПП-ДБ искат да преборят "дълбоката държава"
17 юли 2024 18:15, Красимир Ангелов
82
"Възраждане" не иска да е част от плаващо мнозинство с ГЕРБ и ДПС
Снимка: БГНЕС

"Няма да участваме в плаващи мнозинство с ГЕРБ-СДС и ДПС", заяви пред журналисти Цончо Ганев от "Възраждане" след среща по проекта на декларация, предложена от "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ).

Ганев заяви, че в срещата не са участвали представители на ПП, а само на ДБ. От "Демократична България" не приемат поставените от "Възраждане" условия в предложената на свой ред от нас декларация, посочи Цончо Ганев.  

Преди ден от "Възраждане" предложиха свой проект на декларация на Народното събрание относно затвърждаване на демократичните принципи на управление в страната и решаване на кризата на политическия процес у нас. В нея се съдържат седем точки, в които се изразява воля за провеждане на пет референдума. От "Възраждане" заявиха, че ще подкрепят декларацията на "Продължаваме промяната-Демократична България" (ПП-ДБ), ако ПП-ДБ подкрепят декларацията на "Възраждане".

Още по темата
"Точките, сложени под формата на декларация по отношение на конкретни законопроекти, не са нещо, което ни разделят”, коментира Цончо Ганев. Той посочи, че тези законопроекти са важни и те трябва да бъдат приети. Проблемът е, че ние нямаме абсолютно никакво доверие в тяхната коалиция, каза депутатът, като визира коалицията между "Продължаваме промяната" и "Демократична България".

"Не вярваме, че в този момент те искат да преборят "дълбоката държава" в лицето на ГЕРБ и ДПС, най-малкото, защото водят разговори с тях", коментира Цончо Ганев. Преди срещата с "Възраждане" се проведе разговор с представители на ГЕРБ-СДС. Ганев бе категоричен, че от "Възраждане" са диалогични и са дали своите конкретни изисквания, които представляват ангажименти пред избирателите на "Възраждане".

Сред тях той посочи темите за членството на България в НАТО и еврозоната, за предоставянето на помощ за Украйна, разполагането на военни бази на САЩ, преговорните условия за членството на България в ЕС.

Днес отново на дневен ред поставихме това условие, че срещу политиките, които ние искаме да реализираме, сме готови да отстъпим всякакви постове, които бихме получили в изпълнителна власт, коментира депутатът. По думите му начинът да се постигне управление, което да изхвърли ГЕРБ и ДПС от властта, е да бъде приета декларацията, предложена от "Възраждане".  (БТА, Десислава Антова)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нямате Никаква работа с тях!!!
42
2
 
4
 
! Отговори
До 44 преди 1 месец
Ти си назад остави другите, ако си като тях кво говориш а ДПС спечели, и не станахте втори а четвърти. Ти отговаряш за себе си, не за другите!
41
2
 
4
 
! Отговори
До 45 преди 1 месец
Нека има ,ама трябва и да докажеш,че са такива щото с лаене в сайтове тия работи не стават
40
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А защо да няма референдум за забрана на руски партии, които открито работят против държавата си и съюзниците и?
39
3
 
3
 
! Отговори
До 39 преди 1 месец
А другите колко спечелиха,извинявай загубиха
38
3
 
4
 
! Отговори
До 28 преди 1 месец
България избра демокрацията,а не Мурсула да се прозява,Аз така казвам Точка
37
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И да има референдум да се въведе платежна единица в България- Копейка! Оххх, жалки руски слуги!
36
0
 
5
 
! Отговори
Слави преди 1 месец
Няма не искам, няма недей!
35
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
5 референдума, че малко бе, поне 15-20 ! И е разбираемо защо не искат избори, на последните загубиха 100 хиляди гласа!
34
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А и освен това главната Копейка вече ви прави референдум. Вие искате всеки месец ли?
33
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То и никой не ви иска, още два избора и сте при Волен
32
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е къв страх ве ***? Нали ви видяхме как си опазихте мочката, колко кмета си избрахте на местните избори, как и щехте да бъдете първи на парламентарните. Видяхте се колко сте, нали? С тия резултати референдума ще е просто едно харчене на държавна пара за нема и кво
31
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Па и мене на времето никой не ме е питал дали искам социализЪма ама тогава колхозниците ни окупираха и си назначава марионетно правителство
30
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до:Право на мнение!,Българските граждани нищо такова не са избирали,най-ясното доказателство е страха ви от референдуми.Ако българите бяха за нямаше да треперите толкова.
29
4
 
5
 
! Отговори
Беееее е е е преди 1 месец
Никой нищо не е избирал . Стиснаха си ръцете тогавашните чорбаджии с посолствата и подкараха народа към еврокошарата .
28
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мда, а приоритет на Цончо се оказват евровите му сметки
27
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как да я разбираме демокрацията? Да питаме бако Янчо от Сусурвево къде жена му го не пуска до кръчмата, че ше изпие на детето парите за учебниците на есен, кво мислел за еврото и ЕС ли? Бако може да го питаме как иска да се казва улицата му Цола Драгойчева или Коста Копейкин, да иде и да гласува на референдум
26
8
 
6
 
! Отговори
Право на мнение! преди 1 месец
Българските граждани са избрали и Еврото, и НАТО, когато се разпадна Източния блок! Тогава гласувахме 83% на Избори и българския Народ делегира властта на депутатите, които да ни вкарат в ЕС и НАТО! Никой НЕ протестира тогова! НИКОЙ!!! Всички се радвахме, че се отървахме от зависимостта от Русия!!! Къде сега ще ни връщат обратно тези от Възраждане?! Историята назад не се връща!!! Какви Референдуми, колко души ше отидат, като на Избори НЕ можете да накарате повече от 30% да гласуват!!!
25
6
 
3
 
! Отговори
Долу кумунизтите преди 1 месец
Само пъпъ дъбъ ще ни оправи . За има няма 800 дена и 16 часа . И пеевски после ше властва дтлги години .
24
7
 
2
 
! Отговори
Възмутен преди 1 месец
Преоритет за България са: върховенство на закона, борба с корупцията, реформи в съдебната власт, в регулаторите, система за провеждане на честни конкурси и пълноправно членство в еврозоната и сухопътен Шенген. А не Референдуми да ни връщат Назад в лоното на Русия! Това с Рефелендумите е отклоняване на България от важните неща в момента и загуба на ценно време и енергия!