"Възраждане" не иска да е част от плаващо мнозинство с ГЕРБ и ДПС

От партията не вярват, че ПП-ДБ искат да преборят "дълбоката държава"
17 юли 2024 18:15, Красимир Ангелов
82
"Възраждане" не иска да е част от плаващо мнозинство с ГЕРБ и ДПС
Снимка: БГНЕС

"Няма да участваме в плаващи мнозинство с ГЕРБ-СДС и ДПС", заяви пред журналисти Цончо Ганев от "Възраждане" след среща по проекта на декларация, предложена от "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ).

Ганев заяви, че в срещата не са участвали представители на ПП, а само на ДБ. От "Демократична България" не приемат поставените от "Възраждане" условия в предложената на свой ред от нас декларация, посочи Цончо Ганев.  

Преди ден от "Възраждане" предложиха свой проект на декларация на Народното събрание относно затвърждаване на демократичните принципи на управление в страната и решаване на кризата на политическия процес у нас. В нея се съдържат седем точки, в които се изразява воля за провеждане на пет референдума. От "Възраждане" заявиха, че ще подкрепят декларацията на "Продължаваме промяната-Демократична България" (ПП-ДБ), ако ПП-ДБ подкрепят декларацията на "Възраждане".

Още по темата
"Точките, сложени под формата на декларация по отношение на конкретни законопроекти, не са нещо, което ни разделят”, коментира Цончо Ганев. Той посочи, че тези законопроекти са важни и те трябва да бъдат приети. Проблемът е, че ние нямаме абсолютно никакво доверие в тяхната коалиция, каза депутатът, като визира коалицията между "Продължаваме промяната" и "Демократична България".

"Не вярваме, че в този момент те искат да преборят "дълбоката държава" в лицето на ГЕРБ и ДПС, най-малкото, защото водят разговори с тях", коментира Цончо Ганев. Преди срещата с "Възраждане" се проведе разговор с представители на ГЕРБ-СДС. Ганев бе категоричен, че от "Възраждане" са диалогични и са дали своите конкретни изисквания, които представляват ангажименти пред избирателите на "Възраждане".

Сред тях той посочи темите за членството на България в НАТО и еврозоната, за предоставянето на помощ за Украйна, разполагането на военни бази на САЩ, преговорните условия за членството на България в ЕС.

Днес отново на дневен ред поставихме това условие, че срещу политиките, които ние искаме да реализираме, сме готови да отстъпим всякакви постове, които бихме получили в изпълнителна власт, коментира депутатът. По думите му начинът да се постигне управление, което да изхвърли ГЕРБ и ДПС от властта, е да бъде приета декларацията, предложена от "Възраждане".  (БТА, Десислава Антова)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Каква наглост!__Много лесто ще обяснят.На ПпДб не може да се има доверие без значение какви декларации пишат и какво обещават.Предишния път като се бореха с корупцията изпраха Бойко и му дадоха служебните правителства.Защо сега да е различно?
22
8
 
5
 
! Отговори
Възраждане предатели преди 1 месец
"Възраждане" се изявяват като глашатаи на проруска пропаганда!
21
4
 
8
 
! Отговори
Корупция... преди 1 месец
Щом Чалгари, Мутри и Мафиоти врещят, значи се страхуват!!!! Как хубаво лъснаха всички, които Искат да Има Корупция. Много хубаво се получи с тази декларация! Декларацията на ПП-ДБ е Тест за Корупционерите, те се издадоха!!!!
20
5
 
6
 
! Отговори
Затова преди 1 месец
По делата им ще ги познаете! Корупционерите от ДПС, ГЕРБ, ИТН и Възраждане не искат Антикорупционни Закони!
19
4
 
8
 
! Отговори
До 16 преди 1 месец
1989г България избра да отхвърли тоталитаризма и да стане демократична държава
18
3
 
6
 
! Отговори
Радослав преди 1 месец
Тия некадърници в парламента и без това им плащаме заплати и нищо не правят, хайде да ги мобилизират да ходят да гасят пожари, с малко повече късмет може всички да изгорят и да обявим пожара за национален герой. В най лошия случай ще го изгасят и поне ще са заработили част от заплатите си.
17
7
 
5
 
! Отговори
Каква наглост! преди 1 месец
Как ГЕРБ-ДПС-ИТН-Възраждане да обяснят на избирателите си че не искат антикорупционни закони, които не се приемат от 15 години..?!!!
16
7
 
4
 
! Отговори
Историята преди 1 месец
1990 г. Българите избраха ЕС пред Русия!През 1990 г. Великото Народно Събрание в България решава България да стане пълноправен член на ЕС! През 1995 г. България да подаде официално молба за пълноправно членство в Европейския съюз.На 1 януари 2007 България става член на Европейския съюз, след много преговори, трудности, Реформи ...И сега се пръкнал някакъв си русофил Костадинов, който исщал за ни вади от цивилизования Свят и да ни връща към Русия!
15
4
 
6
 
! Отговори
Копейкин е мошеник преди 1 месец
"Възраждане" винаги гласуваха с ГЕРБ, ДПС и ИТН в 49-тото народно събрание, сега се преструват уж на опозиция на ГЕРБ и ДПС!
14
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до:Майора,Пътя на България могат да го определят само българите.Щом не са ни питали,нищо не е определено.
13
4
 
5
 
! Отговори
Хахаха преди 1 месец
Те Възраждане и те не знаят какво искат. Евтини популисти и манипулатори. До вчера лъгаха, че искат да управляват с ПП-ДБ!
12
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Цомчо направо ги заплю ГЕРБ и ДПС. Всички знаем че това го можеш най-добре.
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много ясно !Където минат герб и дпс разграбват и плячковсат всичко и след тях няма нищо за крадене ! За това никои не ще да си играе с тях !
10
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кой не знае,кой не е чувал за Цомчо/Плюнката/.
9
1
 
5
 
! Отговори
До 6 преди 1 месец
И колко имат с едни по-малко от ПП-ДБ
8
7
 
6
 
! Отговори
Майора преди 1 месец
Цончо , още ли не разбрахте че пътят на България е определен отдавна -ЕС и НАТО , а не при Путин и Русия и в Евразия! Жалко е да не разбирате че референдум не се прави при свършен факт! А Копейкин кога ще върне парите за къщата на държавата? Не ставате , вървите по пътя на Атака!
7
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тогава какво търсите в българският парламент Работите ли нещо изобщо
6
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Еми никой няма да ви кара на сила да гласувате заедно с ГЕРБ и ДПС. Няма да сте част от правителство което ще махне ГЕРБ ли?
5
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Цомчо и Костя Копейкин си бъркат по дупките,да вземат да си направят едно детенце,че да се кротнат най-накрая,ама явно некой от двамата е ялов.
4
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най-нормалното нещо е българските граждани да се произнесат за Ес,еврозоната и Нато.Политическите сили които са срещу референдумите показват че работят против интересите на България и българите