Няма да подкрепим правителство с втория мандат, посочи Желязков

ГЕРБ обаче щял да подкрепи всички антикорупционни инициативи
17 юли 2024 17:30, Красимир Ангелов
130
Няма да подкрепим правителство с втория мандат, посочи Желязков
Снимка: БГНЕС

"Ясно заявихме, че няма да участваме в мнозинство, което да подкрепи правителство с втория мандат, но ще подкрепим всички антикорупционни инициативи, ако има сформирано такова мнозинство както с втория, така и с третия мандат, ако вторият бъде неуспешен".

Това заяви Росен Желязков от ГЕРБ-СДС след работна среща с представители на "Продължаваме Промяната - Демократична България" във връзка с предложения от тях проект на декларация.

Още по темата
Вярваме, че тези разговори са добра платформа за постигане на общи цели и намерения, в това число законодателни и възможности за мнозинство, отчитайки политическата тежест на политическите групи в парламента, посочи Желязков.

На срещата от ГЕРБ-СДС са посочили, че ако декларацията бъде внесена в парламента, за да бъде разглеждана от комисиите и пленарна зала, тя може би ще получи различен редакционен вид от това, което е предложено в момента.

Желязков допълни, че е важно да се разгледа подготвеният от ГЕРБ-СДС Закон за отнемане на незаконно придобито имущество и една от препоръките на Съвета на ЕС, свързани с обществените поръчки и тяхното оптимизиране за честност, прозрачност и по-добро управление на публичните ресурси.

Желязков посочи още, че в парламента се наблюдават процеси на пълна ентропия и липсваща политическа воля, а единствената е всеки да се определя като опозиция. По думите му липсата на възможност да се сформира солидно и устойчиво мнозинство са довели до ситуацията, която все повече ни праща към нови избори.

"Изразяваме разбирането, че само мнозинство, което да избере изпълнителна власт, правителство, дава живот на това Народно събрание, а не трябва да се натоварва президентът като „властелин на времето“, който да решава колко и докога да работи парламентът", каза Росен Желязков. (БТА, Константин Костов)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
0
 
! Отговори
ъъъъ преди 1 месец
кои сте вие,БЕ разбойници?Най-уродловито явление в българския политически живот.Отпадъкът на българското общество 15 г. съсипва държава,народ,морал.Павианът от банкя е пътник.Заедно с другия ***-дебелян сланинаров.
84
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хич не ме интересуват лъжите едни и същи на шарлатаните ДОХОДИ 30%ИНФЛАЦИЯ ИКОНОМИКА ИНВЕСТИЦИИ ИНФРАСТРУКТУРА ПАРИТЕ ОТ ЕВРОПА ДА ДОЙДАТ В БЪЛГАРИЯ А НЕ НЯКАКВИ ВРЯКАЩИ ПОСТОЯННО ДА ЛЪЖАТ АЙ ИЗЧЕЗВАЙТЕ МОШЕНИЦИ КАЖЕТЕ КОЛКО ПАРИ ПОЛУЧАВАТЕ ДА ЛЪЖЕТЕ РЕХАВИТЕ СИ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ
83
1
 
1
 
! Отговори
Емигрант преди 1 месец
Нали този същият "слънчоглед" вчера каза, че се надява да има правителство, днес нямало да подкрепят правителство ? Вижте се бе какви сте "слънчогледи" цялата нация, въртите *** все в посока шайки и политици, кога ще започнете да мислите за обединение против тези корумпирани крадливи политици ? Колко живота смятате, че ще живеете или се надявате изкуственият интелект да ви помогне с мисленето, че явно на вас ви убягва тази функция на мозъкът ?
82
1
 
1
 
! Отговори
Хахаха преди 1 месец
Повече избори, по-малки шансове за крадене на е врофондове от Геппи! Повече шансове за люспене! Няма крадене, има люспене!!
81
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Повече избори, по-малко герберасти!
80
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хубавото на честите избори е че шараните все повече намаляват. Сега тези които гласуваха за подполковника който се представя за полковник дано да са си научили урока. Никой не трябва да се връзва на сладки приказки без покритие. Неслучайно имаме поговорка която гласи че много хубаво не е на хубаво и когато някой разправя сладки приказки трябва да бъде отхвърлян.
79
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В парламента няма корупционно мнозинство, защото изборите бяха с ниска избирателна активност, и фалшифицирани, но извън парламента има анри корупционно мнозинство и то ще се покаже! Всичко, което не е дошло на иборите е анти корупционно мнозинство, а не "уморено", както калибките ор телевизорите фалшифицират!
78
2
 
5
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 1 месец
Герб гледат на правителството като една баница която който спечели изборите той трябва да я изяде. Никакви реформи само да излапат баницата и това е.
77
3
 
0
 
! Отговори
до Чакаме преди 1 месец
Най-сетне, един разумен комента... кратко, точно, ясно!!! Не обръщай внимание на "минусчетата", умният ще го разбере, л:::дият ще се налудува!
76
2
 
3
 
! Отговори
Герб, аут! преди 1 месец
И вас никой няма да ви подкрепи! Голямото "мнозинство " Герб наистина си вярват, че могат сами да направят правителство и да си крадат на воля, както преди. Бойко няма да спаси затвора май....
75
1
 
3
 
! Отговори
А за какво ни е преди 1 месец
цифров концлагер и Дигитализация? За да ни слагате чипове като в Швеция. И да ни блокирате в реално време парите от ЕЦБ, като в Гърция? Или да наказвате сайтове, медии и журналисти ако публикуват Истината. Или да ни блокирате банковите сметки като в Канада срещу ваксините. Или да плащаме индивидуални въглеродни отпечатъци. Или във всяка сметка като в Канада, да слагате зелен данък, нещо като задължително ДДС.
74
0
 
1
 
! Отговори
Хипобир преди 1 месец
Днеска няма да ти дам ще се обработиш сам - тя ми каза на закуска и из хола запрепуска.
73
6
 
4
 
! Отговори
Чакаме преди 1 месец
Референдум за отлагане до 2043 на еврото и задължително вписване на Кеш в Конституцията. Започнете ли да гласувате законите за прием евро, Народът ще изригне. Идва цифровият концлагер, народът трева не пасе. Искате да опоскате Резервът, и да теглите заеми на поразия. Няма да стане.
72
4
 
4
 
! Отговори
Дрън дрън преди 1 месец
Бре , бре още 1 ГРОБАЧИЙСКИ ИНТЕЛЕКТ , до другият Томислав Дончев.Единият известен с Костинбродската афира, а другият с милионите пръснати за електронното правителство. Кадърни като вожда си Агент Буда!
71
6
 
5
 
! Отговори
спиций преди 1 месец
ГЕРБ и ДПС правят си възможните циркове и правят всичко възможно в България да не приеме еврото да не приеме съдебните реформи да не приеме електронното правителство защо Ами защото няма да мога да огряват обръч ти от фирми ми българските данъци и европейските субсидии. които фактически оказаха българските институции
70
2
 
5
 
! Отговори
недко грозданов преди 1 месец
До Дайте на КокорчоАбе хора ,какво се деркате докато ни управляват шопите (разбирай ГЕРБ ) и потурнаците няма комунисти няма фашисти няма евролеви китки отива си България!На времето в блока ,в който живеех направиха клуб на СДС хората направиха подписка за да опазят децата от " педофилите" и хомосексуалистите разбира се членовете на СДС тогава бяха нормални алчни хора но сега с този евроатлантизъм край на вярата край на морала.Да живее България!
69
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако вместо Пеевски имахме Кьовеше, щяхме да имаме за плати като румънците, защото Гербаджиите нямаше да могат да крадят неограничено еврофондовете! При овладяна държава от октопода Борисофф -Пеевски ще си кютате с ниските зачлати! И синдикатите са едни корумпирани регистратори! Така, че няма шанс за другите!!
68
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
давайте направо третия
67
8
 
7
 
! Отговори
Гравитация преди 1 месец
Желязков е умен човек, ама като го видя в "компанията" на Любеница Сачева и започвам да си мисля, че не е толкова умен. Тая за нищо не става, ама яко си тежи на мястото.
66
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
При неработеща съдебна система овладяна от Пеевски, тези коримпета ще си развяват байрака и ще крадят еврофондовете! Дано ЕС съумее да не им дава пари, че да се налюспят и да изтекат в каналаю